Mój przypaek taki, że zeszłej zimy odpalał, odpalał, dopalał, aż któregoś z zimnych dni bateria już nie dała rady kręcić. Wyjąłem aku, ładowałem 24h, na drugi dzień wlożyłem i odpala do dzisiaj włącznie mimo 7 lat. Jak nie masz ciśnienia, żeby wymieniać, to podładuj, daj mu szansę, a 300-400 zł w kieszeni zawsze się przyda.mi nie odpalił dziś, przy -15 , zakręcił i owszem ale za każdym razem słabiej, bateria zdechła. Będę ładował, ale jak myślicie czy jest sens ?
Odpalanie na mrozie
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
-
pawel07777
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Odpalanie na mrozie
u mnie podobnie za 2 razem kręcił bardzo wolnoalonzo pisze:Witam interesuje mnie jak wam odpalaja maszyny na mrozie dzisiaj rano u nie -18 odpalił za drugim razem ale krecił powoli rozrusznikiem
Pochwalcie sie jak było u was
Pzdr
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Mój touran załapuje od razu od dotknięcia przy -15,ale przez 5-10sekund ma takie jakby szarpnięcia pojedyncze nieregularne i się uspokaja i klekocze:)
Ale jak włączyłem webasto na 10min i ciecz podgrzała się do 12stopni i świece już nie zagrzały to kręciłem i za 3 razem załapał
Trochę to dziwne jakby z webasto miał ciężej palić,ale tak by wychodziło na chłopski rozum,bo jak jest fabryczne webasto to silnik jest "zamknięty" i się nie grzeje i wtedy zapala jakby był zimny ze świecami,a nasze przeróbki powodują,że oszukujemy auto.
Ciekawe jak jest w audi w której na fisie możemy wybrać przy programowaniu webasto czy ma byc grzany też silnik czy samo wnętrze..
Ale jak włączyłem webasto na 10min i ciecz podgrzała się do 12stopni i świece już nie zagrzały to kręciłem i za 3 razem załapał
Ciekawe jak jest w audi w której na fisie możemy wybrać przy programowaniu webasto czy ma byc grzany też silnik czy samo wnętrze..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
U mnie po nocce stania na mrozie (normalnie stoi w garażu) przy -16 odpalil za pierwszym razem ale krecił zdecydowanie wolniej niż zazwyczaj. Akumulator od nowości 8 lat!!. W serwisie na ostatnim przeglądzie po przetestowaniu go i zrobieniu wykresu stwierdzili że aku w dobrej kondycji 
Robert pozdrowienia dla Człuchowa, lubię to miasto
. Zazwyczaj 4 razy w roku tam jestem.
Robert pozdrowienia dla Człuchowa, lubię to miasto