no zgadzam sie ale wiesz jest takie przysłowie "przezorny zawsze ubezpieczony"... nawet luxusowy merc sie może popsuć nie wiadomo kiedy... ja zawsze dmucham na zimne... wole odkrecic dwie śrubki niż bać sie, że coś sie stanie...Muti pisze: Dodi, tylko to zależy jeszcze czym ładujesz jak widać..
Ładowanie akumulatora... ( niskie temperatury )
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Dodi pisze:W123 lub W124...
Nie wchodźmy w szczegóły jakości dzisiejszych !wszystkich! aut,bo to temat rzeka.
Pewnym natomiast jest to,że dobra/markowa ładowarka ma mniejsze prawdopodobieństwo zepsucia i się i popsucia czegoś niż ładowarka z marketu za 30zł,której jakość jest baaardzo wątpliwa.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
seba244
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
I to jest wyczerpująca odpowiedź na tematMuti pisze: Pewnym natomiast jest to,że dobra/markowa ładowarka ma mniejsze prawdopodobieństwo zepsucia i się i popsucia czegoś niż ładowarka z marketu za 30zł,której jakość jest baaardzo wątpliwa.
Jedno jest pewne:
99% ludzi i tak będzie ładować aku bez ściągania klem oraz przy temperaturach poniżej zera.
Ja akurat miałem pecha i nikomu tego nie życze
-
black fury
- Początkujący
- Auto:: cross BLS 2007
- Imię:: Janusz
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
jak masz orginalne radio to nawetnie bedziesz musiał kodu ponownie wpisywać... z komputerem tez sie nic nie stanie... jedynie bedziesz musiał zakodowac czujnik skretu ale zrobisz to bez uzycia kompa, wystarczy pokrecic kierownica i przejechac sie na wprost kilka metrówblack fury pisze:Witam kolegów!
Mój Touranek do tej pory odpalał bez problemu choć przy -23 czułem że już mu ciężko. Chciałbym go w weekend trochę podładować. Czy jeśli wyjmę akumulator z auta na 24 godz mogą pojawic się jakies problemy z komputerem lub z radiem?
-
black fury
- Początkujący
- Auto:: cross BLS 2007
- Imię:: Janusz
- Misiek8010
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
u mnie np. działa to bez żadnych adaptacji...Misiek8010 pisze:A jak to jest z krańcowym położeniem szyb ? Bo gdzieś przeczytałem, że po wyjęciu aku trzeba to zrobić.Dodi pisze:jedynie bedziesz musiał zakodowac czujnik skretu ale zrobisz to bez uzycia kompa, wystarczy pokrecic kierownica i przejechac sie na wprost kilka metrów
Pozdrrr
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
u mnie także nie trzeba było nic robić z szybamiDodi pisze:u mnie np. działa to bez żadnych adaptacji...Misiek8010 pisze:A jak to jest z krańcowym położeniem szyb ? Bo gdzieś przeczytałem, że po wyjęciu aku trzeba to zrobić.Dodi pisze:jedynie bedziesz musiał zakodowac czujnik skretu ale zrobisz to bez uzycia kompa, wystarczy pokrecic kierownica i przejechac sie na wprost kilka metrów
Pozdrrr