Nie działający spryskiwacz tylnej szyby.
- hok
- Przeglądacz
- Auto:: ?
- Imię:: ?
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
wiec tak rozebralem to ,nie da sie do tego chyba dostac bo z drugiej strony zakonczone jest to końcówką kątową ktorej w żaden sposób nie można żciągnąć ponadto zdjełem wężyk i chyba były dwie uszczelki a teraz po założeniu cieknie (jak po koleji powinny iść te uszczelki ) może ma ktoś pogladowy rysunek tych czesci
- Biceps123
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Podwiesiłem się pod temat bo mam też podobny problem ze spryskiwaczem tylnej szyby. Wycieraczka działa ,pompka działa natomiast jak włączam spryskiwacz to cały płyn leci na NOGI PASAŻERA NIE KIEROWCY jak przeczytałem u kolegi kilka postów wyżej... Nie kumam ,wydaje mi sie że jest tylko jeden przewód na tył po jednej stronie ?? albo to zależy od modelu nowszy/starszy po której stronie jest poprowadzony przewód?
-
- Specjalista
Czegoś takiego mi brakowało i termokurczy takich dużych też nie miałem. Połączyłem jak w dobrym Ursusie i działa do dziś od lata.jeżu pisze:Do łączenia tych przewodów "spiralka" polecam takie:
Obrazek
Romix 52278 śr 4.8mm (dostępne w sklepach moto)
Idealnie pasuje można lekko "sfazować" pierwsze zgrubienie by weszło aż do końca.
Jak komuś mało można wsadzić w koszulkę termo i podgrzać lub ściągnąć "trytytką"
-
- Kandydat
no niestety jeżu nie może mi pomóc . może ktoś bawił sie w rozbieranie tylnego spryskiwacza i może mi pomóc.
pozdrawiam i czekam na pomoc
[ Dodano: Sro Kwi 17, 2013 14:19 ]
a jeszcze jedno pytanie.
czy spryskiwacz wam się rusza i pryska po całej szybie jak jest włączona wycieraczka, czy pryska tylko w jednym miejscu??
[ Dodano: Sro Kwi 17, 2013 21:05 ]
spryskiwacz naprawiony, tak że wszystko gra i buczy.
jakby co to słóże pomocą
pozdrawiam i czekam na pomoc
[ Dodano: Sro Kwi 17, 2013 14:19 ]
a jeszcze jedno pytanie.
czy spryskiwacz wam się rusza i pryska po całej szybie jak jest włączona wycieraczka, czy pryska tylko w jednym miejscu??
[ Dodano: Sro Kwi 17, 2013 21:05 ]
spryskiwacz naprawiony, tak że wszystko gra i buczy.
jakby co to słóże pomocą

- lukasz22i
- Użytkownik
- Podziękował: 3 razy
Podpinam się. Jako że wiosna za oknem to postanowiłem zabrać się za niedziałający spryskiwacz szyby tylnej.
Czy ktoś może ma schemat bądź napisze dokładnie którędy poprowadzony jest wężyk spryskiwacza szyby tylnej, od zbiorniczka do tyłu?
Czy silniczek sprysku jest jeden na przód i tył czy dwa? Zauważyłem że jak chce spryskać szybę tył to silniczek buczy pod maską. Czy to znaczy że działa? Wycieraczka też się załącza, jednak nic nie leci, w aucie sucho, dysza spryskiwacza z tyłu wyciągnięta ale dalej nie leci.
Czy ktoś może ma schemat bądź napisze dokładnie którędy poprowadzony jest wężyk spryskiwacza szyby tylnej, od zbiorniczka do tyłu?
Czy silniczek sprysku jest jeden na przód i tył czy dwa? Zauważyłem że jak chce spryskać szybę tył to silniczek buczy pod maską. Czy to znaczy że działa? Wycieraczka też się załącza, jednak nic nie leci, w aucie sucho, dysza spryskiwacza z tyłu wyciągnięta ale dalej nie leci.