Świeci airbag
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
@darog69, uporałes się z usterką?
jam mam błędy:
1218
1228
tez mi się pojawiły (ale nie od razu) kiedy zacząłem wyłączac poduszke pasażera.
kasowanie blędów nic nie daje; rozłączyłem kostkę pod siedzeniem pare razy, dałem kontakta i nic; cały czas łapie błędy. natomiast zauwazyłem, że przy wyłączonej poduszczce pasażera błedy bez problemu sie kasują a sterownik nie łapie ponownie błędów i lampka poduszek na zegarze sie nie wyświetla; ale po przełączeniu go na ON łapie znowu błedy
; zakładam, ze skoro wyłącznikiem dezaktywujemy poduszke pasażera to zapewne nie tylko ta przednią ale i boczną, która jest w siedzeniu; czyli obstawiałbym coś z przełącznikiem jednak, a nie kostką pod siedzeniem. Jak nie był uzywany przez 7 lat to może coś tam mu się poprzestawiało teraz.
ma ktoś koledzy jakiegoś manuala z VW z rysunkami jak wymienić ten przełącznik? to skomplikowana sprawa? bo raczej zakładam, że da sie go wymienić.
jam mam błędy:
1218
1228
tez mi się pojawiły (ale nie od razu) kiedy zacząłem wyłączac poduszke pasażera.
kasowanie blędów nic nie daje; rozłączyłem kostkę pod siedzeniem pare razy, dałem kontakta i nic; cały czas łapie błędy. natomiast zauwazyłem, że przy wyłączonej poduszczce pasażera błedy bez problemu sie kasują a sterownik nie łapie ponownie błędów i lampka poduszek na zegarze sie nie wyświetla; ale po przełączeniu go na ON łapie znowu błedy
ma ktoś koledzy jakiegoś manuala z VW z rysunkami jak wymienić ten przełącznik? to skomplikowana sprawa? bo raczej zakładam, że da sie go wymienić.
-
domjenick
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
u mnie było podobnie-najpierw błąd poduszki pasażera-wymieniłem włącznik-pomogło, ale na jakiś czas, bo pojawił się błąd braku obiegu w lampce sygnalizującej dezaktywację poduchy-lampka nowa i nie świeci, jak znajdę ,co było przyczyną-dam znać
co do braku obiegu w poduszce bocznej-kostkę miałem rozpiętą, tą, która jest na dole pasa bezpieczeństwa-to chyba jest czujnik zderzeniowy-podpiąłem i teraz błąd światła dezaktywacji, muszę jeszcze okablowanie sprawdzić, czy czasem kostka mi się gdzieś nie wypięła ze sterownika-dostanę się do sterownika po wyjęciu schowka, czy muszę centralną konsolę zwalać? po kablu dojdę, gdzie to jest, ale zanim pójdę do auta-chciał bym wiedzieć
co do braku obiegu w poduszce bocznej-kostkę miałem rozpiętą, tą, która jest na dole pasa bezpieczeństwa-to chyba jest czujnik zderzeniowy-podpiąłem i teraz błąd światła dezaktywacji, muszę jeszcze okablowanie sprawdzić, czy czasem kostka mi się gdzieś nie wypięła ze sterownika-dostanę się do sterownika po wyjęciu schowka, czy muszę centralną konsolę zwalać? po kablu dojdę, gdzie to jest, ale zanim pójdę do auta-chciał bym wiedzieć
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Ja mam podobny problem
zapaliła mi się kontrolka w czasie jazdy ...vag pokazywał błąd przełącznika w schowku wiec go wymieniłem na nowy z ASO i dobrze było tydzien i znowu mi się świeci poducha na liczniku :(do dziś ...
Bład vag : przełacznik air bag oraz poduszka fotela pasażera

Bład vag : przełacznik air bag oraz poduszka fotela pasażera
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Sprawdzałem wszystkie kostki .... nie mam kabelka vagcan by sprawdzić czy to pomogło...
W poniedziałek jestem umówiony z elektronikiem by przejrzał mi wiązke przewodów air bag przełącznik fotel pasażera od tych poduszek zobaczymy ...
W poniedziałek jestem umówiony z elektronikiem by przejrzał mi wiązke przewodów air bag przełącznik fotel pasażera od tych poduszek zobaczymy ...
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398