Kalendarz TKP 2013 - regulamin

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

jarry pisze:odpowiadając w dyskusji :)

akurat pora roku wyjątkowo dobra na zdjęcia bo sporo z nas myje autko po zimie, dodatkowo teraz na spocie pomorskim co niektórzy się zasadzają na fotosesje więc pierwszy termin do 29 marca to chyba spokojnie obleci

chciałbym też zachować pewną stałą odległość czasową w nadsyłaniu i głosowaniu, jeśli prześledzisz uważnie terminarz to zobaczysz że ma to swoją rutynę

wysyłamy do czwartku, od piątku głosujemy aż do następnej niedzieli, i aż do września tak samo, w te same dni tygodnia

z innej strony jeśli nie będzie prac to zawsze w kolejnej edycji możemy wybierać 2, mogą być dogrywki i kumulacje :)

co do kilku zdjęć na jednej karcie to uważam że to całkowicie zepsuje wartość artystyczną projektu, zamiast jednego zdjęcia jakieś 4 malutkie kwadraciki :/
Zgadzam się jarry tylko miejsce trzeba dobrze wybrać :-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: peterb »

jarry a czy od wczoraj nie powinno się zacząć głosowanie nr 3 :?:
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

dokładnie, niestety będzie małe opóźnienie bo nie mam czasu zrobić ankiety :/
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
piatek69
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: piatek69 »

Jest 3.06 a kolejnej serii zdjęć do głosowania nie ma, jakieś problemy ?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

piatek69 pisze:Jest 3.06 a kolejnej serii zdjęć do głosowania nie ma, jakieś problemy ?
Spokojnie, Jarry pewnie zajęty jakimś modem.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy
Kontakt:

Post autor: rock4 »

Czy jesteśmy w stanie pochylić się i porozmawiać nad możliwością wprowadzenia do głosowania (i regulaminu) odpowiedzi w ankiecie: "Żadne z powyższych zdjęć nie podoba mi się na tyle by trafiło do Kalendarza TKP 2013"?

Wtedy możemy mieć lepszy obraz tego, jak faktycznie prezentują się nasze zdjęcia. Bo jeśli komuś nie podobają się wszystkie zdjęcia to nie ma możliwości powiedzenia wszystkim fotografującym swoje fury: do poprawki (no chyba że zamieści post pod ankieta ale to już nie jest anonimowo).

Swoją propozycję oparłem na wynikach ostatniej (IV ankiety), kiedy to ilość osób głosujących nie przekroczyła 30!!!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

popieram rock4, powinna być taka możliwość. Wtedy da to rzetelny obraz i będziemy wiedzieli czy niska frekwencja to wynik małego zainteresowania tematem czy jakości zdjęć.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

nie widzę problemu, z drugiej strony też nie bardzo widzę sens :)

przypuśćmy że na 30 głosów 10 padnie na odrzucenie wszystkich zdjęć a z pozostałych ktoś tam wygra, myślę że nie za wiele to zmieni poza może jakąś małą świadomością co do oceny ogólnej

ale dziś na próbę tak zrobimy, okaże się w praniu ;)
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
tomasino74
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: tomasino74 »

Ja też nie widzę sensu w dodawaniu takiej opcji jak
rock4 pisze:"Żadne z powyższych zdjęć nie podoba mi się na tyle by trafiło do Kalendarza TKP 2013"?
W poprzednich głosowaniach również liczba głosów nie była oszałamiająca, chociaż jak wiemy była nieco wyższa. Lepiej by było odrzucać zdjęcia, które nie przekroczyły ustalonej liczby głosów (przy tak niskiej frekwencji myslę, że może to być 5) i wtedy właściciel fotki musi postarać się bardziej, bo widzi po zakończeniu ankiety, że zdjęcia przez niego zaproponowane się nie spodobały.

Przydałby się również banner na głównej stronie informujący o głosowaniu. To mogłoby zwiększyć liczbę głosów w następnej edycji.
Swoją drogą jestem bardzo ciekawy ile osób zdecyduje się na kupno takiego kalendarza, ale to okaże się za kilka miesięcy.
Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Kontakt:

tomasino74, Twoja propozycja jest nawet lepsza niż moja ;)
jarry pisze:przypuśćmy że na 30 głosów 10 padnie na odrzucenie wszystkich zdjęć a z pozostałych ktoś tam wygra, myślę że nie za wiele to zmieni poza może jakąś małą świadomością co do oceny ogólnej
jeśli te 10 głosów ("na nie") okazało by się większą cyfrą niż następne w kolejności zdjęcie, które będzie miało np. 7 głosów wtedy całe głosowanie do powtórki.

Robert, jeśli w pewnym momencie dojdzie do sytuacji, że nikt z osób które nie brały udziału w konkursie (nie wysłały fotki) nie przyśle nowej foty to w kolejnych m-cach będą wchodziły zdjęcia albo zdublowanych samochodów (a mam parę pomysłów na fotki, które chcę wykorzystać w kolejnych edycjach) albo nieładnie skomponowane. Jeśli mam później patrzyć przez 30 dni na zdjęcie, które podobało się 3 osobom... (bo do tego może dojść) i jeszcze za to płacić ( ;) ) to chyba wolę sobie zrobić swój kalendarz :)

Cieszę się, ze mój post wywołał (jak na razie małe) poruszenie. Mam nadzieję, że w godzinach popołudniowych kolejni dopiszą swoje opinie na ten temat. Burza mózgów zawsze daje pozytywne rezultaty. Wierzę, że wypracujemy wspólne stanowisko na kolejne m-ce :ok:
tomasino74 pisze:Przydałby się również banner na głównej stronie informujący o głosowaniu. To mogłoby zwiększyć liczbę głosów w następnej edycji.
heh, o tym od m-ca dyskutowaliśmy z jarry'm. Tomek, baner jest już przygotowany, kwestia wrzucenia go na forum.[/quote]
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

hmm, głosowania do poprawki to zły pomysł, nie ma czasu i myślę bałagan by powstał

pamiętaj że ZAWSZE istnieje najwyższe JURY Kalendarza (czytaj ja hihi) i w razie czego zainterweniuję, przy braku jakiejkolwiek sensownej pracy głosowanie nie odbędzie się, jeśli wygra jakieś "szkaradełko" umówimy się że autor poprawi zdjęcie :)

innej możliwości nie widzę

oczywiście baner pomoże, i trzeba namawiać forowiczów do wyjścia z domu z aparatem, tylko czy akurat w czasie Euro to się uda to szczerze wątpię ;)
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
rock4
Specjalista
Kontakt:

jarry pisze:pamiętaj że ZAWSZE istnieje najwyższe JURY Kalendarza (czytaj ja hihi) i w razie czego zainterweniuję, przy braku jakiejkolwiek sensownej pracy głosowanie nie odbędzie się, jeśli wygra jakieś "szkaradełko" umówimy się że autor poprawi zdjęcie :)
takie rozwiązanie też mi odpowiada ;) co do powtarzania głosowań, to zdaję sobie sprawę, że mogło by dojść (i pewnie by tak było) do bałaganu ale ja rzucałem tylko pomysłem :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

łap plika, coś tam z banerkiem ci zapodaję :)
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Fotki są takie jakie są, każdy z nas się starał zrobić najlepsze. Fakt, że mało osób głosuje na wybrane zdjęcie, ale to do siebie będą mieli pretensje jak zobaczą już wydrukowany kalendarz. :)

Uważam, że "alleluja i do przodu" Jarry - to nasz pierwszy kalendarz. Jeżeli będą jakieś konstruktywne uwagi to oczywiście do wykorzystania w następnej edycji. Przecież nie zmusimy reszty do oddania głosu.

Co do sugestii Rock04 jak się nie podoba to niech ten ktoś zrobi lepsze, fajniejsze itp. Wybieramy to co mamy i tyle. Jak świat światem wszystkim nie dogodzimy. Część z nas chce kalendarz - Jarry poświęca swój czas, doceńmy także starania tych co robili fotki, pojechali w plener, nagłówkowali się by zrobić najlepsze zdjęcie.

P.S Nawet jeżeli ktoś by mi napisał, że moje foty są wg do bani to szczerze powiem to jego problem
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
artblue
Auto:: 1T 2.0 BMM DSG 2006
Imię:: Rafał
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: artblue »

A jaka jest minimalna wielkość zdjęcia do kalendarza?
ODPOWIEDZ