vin prośba

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
mur1000
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: mur1000 »

BartG pisze:Zdecydowałem się na ten model, potrzebuję dużą przestrzeń bagażową, córka nie chodzi i muszę chować gdzieś wózek i touran jest na tyle wyższy że żonie będzie łatwiej ją posadzić. Szukam dalej ale jak widzę te przebiegi to sam nie wiem.
Ja miałem ten sam problem z zakupem, tylko że ja mam syna niepełnosprawnego .
Najpierw szukałem sharana ale okazał się że nie taki duży w środku jak by na to wyglądał bardziej zaokrąglony w środku i dość paliwo żerne, sąsiad ma i narzeka .
Początkowo chciałem mieć dość młodego rocznikiem żeby nic nierobić przynim tylko jeździć ,ale szybko się okazało że czym młodszy tym więcej tys km.przejechane dużo taxi i firmówek.
Po 2-miesiącach poszukiwań znalazłem swojego tourana miał wymienianą maskę, lampę i błotnik widziałem przed naprawą jak wyglądał , co w zamian, to wnętrze jak nowe i przebieg 78 tys.km. jeżdżę już rok i zero napraw, niema problemów w użytkowaniu ,nic nie stuka, nie puka sama radość :) .
Często spotykam na tym forum kolegów z młodszymi rocznikami samochodów , którzy narzekają na swoje tourany , a to dymi, a to pół samochodu już wymienione i ciągle coś nie tak (Niemiec jak i Polak nie sprzeda po 2-3 latach dobrego sam. albo przebieg albo stłuczka ,kolizja ) .
Z ciekawostek to ci powiem też uważaj na ASO .
Miałem wypatrzonego Tourana ideał był jak nowy ale :?: zawsze jest jakieś ale. Sprzedawca zgodził się na przegląd w ASO , więc obdzwoniłem wszystkie servisy ASO w trójmieście w celu umuwienia się na przegląd.
Przy okazji pytałem się czy są wstanie sprawdzić przebieg , z komp i skrzyni biegów (DSG ma taką możliwość.).
Tylko w dwóch A, B powiedziano mi że jest to możliwe ,a w jednym B pan kierownik przez tel.powiedział ,że jeśli nie będą w stanie zalogować się do skrzyni biegów to ma to być dla mnie znak ostrzegawczy.
Dzwoniąc do sprzedawcy powiedziałem że chce jechać do ASO A sprzedawca wymyślał że trochę daleko itp.zaproponował bliżej ASO B trochę się zmartwiłem bo było drożej ale akurat w tym ASO był ten wspaniały kierownik i co dalej.
Jedziemy do ASO przyjmuje nas pracownik dziwne spojrzenia między pracownikiem a sprzedawcą :?: mówię mu żeby sprawdzili DPF i przebieg po skrzyni mówi mi że niemożliwe więc ja że dzwoniłem i tak mi powiedziano że jest taka możliwość ,on że coś żle zrozumiałem nie można ,więc ja do niego że mam rozmowę nagraną na telefon i mogę mu odtworzyć, jakie było jego zdziwienie on :oops: idzie do kierownika i nagle wszystko można .
Po dwu godzinnym trzepaniu samochodu przez servis ASO okazało się ,że silnik inny niemożna się zalogować zablokowany nie są w stanie sprawdzić , skrzynia inna pierwotnie był manual a teraz automat DSG,malowana tylna klapa wyrwane tylne wahacze i dużo drobnych rzeczy.
Sprzedawca udał wielce zdziwionego że nic nie wiedział o tym itp., ale samochód wtedy wyceniony na 48tys. od razu był za 42tys. podziękowałem i omijałem ten komis i sprzedawce z daleka.
Ostatecznie kupiłem 3 lata starszego touranka za 35tys.dla mnie ideał ,a co najważniejsze to tylne szyby przyciemniane ,latem klimatronik ,a w zimę ogrzewanie na pilota .

Jestem bardzo zadowolonym i szczęśliwy posiadaczem touranka co i tobie życzę ,wytrwałości i powodzenia. :ok:

Zawsze trzeba być wyczulonym i w razie najmniejszych podejrzeń odpuścić ,poczekać. :piwo:
TOURAN 1,9 TDI ,DSG
Obrazek
Awatar użytkownika
arczi
Auto:: 1T2 2.0 TDI BMM,2010
Imię:: Arek

Post autor: arczi »

Witam
Podepnę się pod temat. Szukam touranka i koleś sprowadza autko do polski. Mianowicie jedzie już touran 2009 rok 2.0 TDI CR nieźle wyposażony z przebiegiem 134tKm. Mówi że auto jest serwisowane. Podał mi vin autka WVGZZZ1TZ9W083441 i już wstępnie sprawdzając przez allegro, koleś "asiorek11" od vin mi powiedział ze jest jeden wpis z 2010r z jakimś tam przebiegiem. Będę znał ten przebieg jak mi sprawdzi.
Co wy na to?? Jak to się ma do auta i jego rzeczywistego serwisowania. Nie pytałem czy ma książkę ze wszystkimi wpisami bo dopiero go obejrzę w sobotę. Parę razy słyszałem ze są jakieś kartki z przeglądów ale wg mnie to mało wiarygodne.

Pozdrawiam
Arek
Autko stoi w Tarnobrzegu http://www.allegromat.pl/aukcja103886. Sprawdziłem po VIN. Jest jeden wpis w 2010 z przebiegiem 108tKm i tyle. Wychodzi na to, że auto po serwisie mało co przejechało bo 28tKm przez 1,5 roku. Autko jest na niemieckich blachach a pochodzenie z VIN to Włochy i silnik nie CR tylko BMM :/ I bądź tu mądry.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2012 16:05 przez arczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

arczi pisze:Witam
Podepnę się pod temat. Szukam touranka i koleś sprowadza autko do polski. Mianowicie jedzie już touran 2009 rok 2.0 TDI CR nieźle wyposażony z przebiegiem 134tKm. Mówi że auto jest serwisowane. Podał mi vin autka WVGZZZ1TZ9W083441 i już wstępnie sprawdzając przez allegro, koleś "asiorek11" od vin mi powiedział ze jest jeden wpis z 2010r z jakimś tam przebiegiem. Będę znał ten przebieg jak mi sprawdzi.
Co wy na to?? Jak to się ma do auta i jego rzeczywistego serwisowania. Nie pytałem czy ma książkę ze wszystkimi wpisami bo dopiero go obejrzę w sobotę. Parę razy słyszałem ze są jakieś kartki z przeglądów ale wg mnie to mało wiarygodne.

Pozdrawiam
Arek
Bedziesz miał pełne info z serwisu to porównasz - przegląd robi się z zasady po roku czyli wpis by się zgadzał - ale nic nie ma z 2011, więc albo robił przegląd nie w ASO albo po kupnie jezeli się zdecyzdujesz masz wydatek.
Na forum masz poradnik przedzakupowy zobacz i kliknijTU, zapoznaj się z nim. Pamiętaj czasy gdy niemiecki emeryt jeździł autem tylko w niedzielę dawno się skończyły.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
adamrogalski
Początkujący

Post autor: adamrogalski »

Jeśli w 2010 bylo 108, to oznacza ze autko latalo 100 tysi rocznie, mamy 2012, wiec obstawiam przebieg w granicy 250-300tysi. Dla handlarza im mniej wpisow w aso tym lepiej, wiec mozna korygowac na maksa, ale tutaj trzeba zdrowego rozsadku przy liczeniu
arczi pisze:
Witam

Pozdrawiam
Arek
Autko stoi w Tarnobrzegu http://www.allegromat.pl/aukcja103886. Sprawdziłem po VIN. Jest jeden wpis w 2010 z przebiegiem 108tKm i tyle. Wychodzi na to, że auto po serwisie mało co przejechało bo 28tKm przez 1,5 roku. Autko jest na niemieckich blachach a pochodzenie z VIN to Włochy i silnik nie CR tylko BMM :/ I bądź tu mądry.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
arczi
Auto:: 1T2 2.0 TDI BMM,2010
Imię:: Arek

Post autor: arczi »

Jasne. Odpuściłem sobie bo też sądzę, że ma nalatane ok 300000 km. Szukam sobie dalej. W ostateczności będę szukał w DE lub autohus.de. W autohus fajne autka zaczynają sie od 10000E do 14000E z przebiegami od 100000 do 180000km :) (fakt że drożej ale ponoć auta super )
tade

vin prośba

Post autor: tade »

WVGZZZ1TZ4W160766
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

tade, co z tym Vinem?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
misqn
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 AZV '04
Imię:: Michał
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: misqn »

Hej, mam prośbę o sprawdzenie historii VIN-WVGZZZ1TZ4W127565. Jak można to na pw co by wstydu uniknąć :)
PPD
My car...My rules!!!
punto-freelander-polo-panda-TOURAN i seicento :D
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

misqn, masz PW
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Temat o historię autka po vinie jest Tutaj...
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2444

zamykam....
Zablokowany