W 6n2 za każdym razem po uruchomieniu silnika samym grotem bez pastylki z nagranym immobilizerem silnik gasł po 1 sekundzie, ale wyraźnie zapalał
wesol pisze:Grotem samym nie zapalisz auta. Immo odetnie.
W Touranie 1T1 uruchomię silnik i zgaśnie on po 1 sekundzie, ale tylko za pierwszym.
W kolejnych próbach uruchomienia silnika będzie już tylko kręcił sam rozrusznik, silnik się nie uruchomi.
Po ponownym włożeniu prawidłowego klucza z prawidłowo nagraną pastylką immobilizera w obudowie kluczyka silnik uruchomi się bez problemu, nic się nie "zablokuje na stałe" w sterownikach co wymagałoby np. odblokowywania przez kodowanie, adaptacje sterowników w samochodzie itp.
Tak to wygląda w praktyce:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=05vQX4xhrFc&list=UUMm7Xbm1lp4WDLH-W05WwXg[/youtube]
Dzisiaj VCDSem spróbuje wykodować "centralny zamek" zgubionego kluczyka w sterownikach auta.
Który sterownik odpowiada za to i gdzie się to robi?
-- N lis 28, 2021 00:44 --
Klucz odnalazł mój kolega z pracy, wypadł mi w służbowym aucie, jestem uratowany.
Chce wyciągnąć z tego nauczkę i przygotowuję się tanim kosztem przygotowania 3-5 kompletów.
Jaką maksymalną ilość pilotów centralnego zamka mogę wkodować?
Jaką maksymalną ilość transkoderów immobilizera mogę wkodować?
Uruchomiłem dzisiaj VAG K+CAN Commander, odczytałem kod PIN immobilizera.
Nie próbowałem wkodować transkodera za pomocą VAG K+CAN Commander, uruchomiłem VCDS.
Wszedłem w
17-Instruments i tutaj spodziewałem się opcji "
Login", aby wprowadzić mój kod pin immobilizera. Niestety, w tym miejscu mam tylko niedostępną opcję
Codding II. Co robię źle?