Głośniki w drzwiach tylnych
-
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
http://allegro.pl/sprzet-car-audio-elem ... jace-85172 Do wyboru do koloru
na forum chyba ktoś z kolegów pisał że maty bitumiczne nie są zbytnio dobre bo niby w upale czuć nieprzyjemny zapach jaka jest prawda nie wiem.
http://allegro.pl/pianka-wygluszajaca-3 ... 41808.html według mnie ta jest okej ale niech może wypowiedzą się bardziej doświadczeni

http://allegro.pl/pianka-wygluszajaca-3 ... 41808.html według mnie ta jest okej ale niech może wypowiedzą się bardziej doświadczeni

-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
- lukasz22i
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 3 razy
morfeusz33 pisze:z przodu ją 165mm a z tyłu masz 160mm niby niewiele,ale nie wejdą w oryginalne otwory

[ Dodano: Pon Kwi 01, 2013 19:02 ]
Jeszcze jednak sprawa, tak wyglądają głośniki z Golfa V, przód i tył...może ktoś wie/pamięta czy w Touranie są takie same czy inne?
- lukasz22i
- Użytkownik
dzięki niko.. mam dylemat czy zamontować oryginały czy coś innego, boje się że oryginały z tyłu będą słabej jakości, przód gra przyzwoicie szczególnie na dobrym radyjku ( u mnie na Clarionie) i nie będę nic zmieniał, pytanie jak zagra tył? Często jak wyreguluje się sygnał na tył to jest porażka, głośniki coś tam grają ale bez wyrazu, jak się przestawi na sam przód to różnica często jest ogromna...może wrzucić na dystansie np. takie jak są z przodu? oczywiście można kupić jakiś inny, firmowy zestaw 16tek i zamontować ale wiem też że często takie głośniki grają gorzej od fabrycznych na standardowym radyjku, potrzebują dodatkowego wzmacniacza. Tak miałem w Mazda 3, postanowiłem podmienić głośniki z przodu na Hertze, wygłuszyłem drzwi, podłączyłem i przysłowiowa dupa, efekt marny...wrzuciłem z powrotem oryg. papierowe 16tki i zagrało to bardzo fajnie, z dobrym basem 

- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
szukam uparcie ale nie mogę znaleźć - ktoś ma schemat którędy prowadzić kable do tylnych drzwi? znalazłem o przepychaniu przez słupek ( może ktoś wie jakie tam trzeba piny do wtyczek?) no ale co z resztą - gdzie we wnętrzu można położyć kable?
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- lukasz22i
- Użytkownik
Dobre pytanie bo planuję w tym miesiącu zrobić tył...też zastanawiałem się jak to pociągnąć, pewnie dam sobie rade bo nie takie rzeczy się robiło ale jeśli można pójść na skróty i poczytać co, gdzie i jak zdemontować to chętnie to zrobięaawol pisze:szukam uparcie ale nie mogę znaleźć - ktoś ma schemat którędy prowadzić kable do tylnych drzwi? znalazłem o przepychaniu przez słupek ( może ktoś wie jakie tam trzeba piny do wtyczek?) no ale co z resztą - gdzie we wnętrzu można położyć kable?

[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 20:47 ]
Ciągnę temat i mam pytanie, czy idzie dokupić takie złączki/wtyczki do oryg. głośników? Mam takie od Golfa 5 do podłączenia i najchętniej wpiąłbym się oryg. wtyczką.