Przewód klimatyzacji (zdj) jaki jest jego numer katalogowy
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Przewód klimatyzacji (zdj) jaki jest jego numer katalogo
zaprasowanki trzymajo nic nie lepiej jak te opaski skrecane. zaprasowanie jest poprostu z punktu widzenia produkcyjnego prostsze tansze i szybsze. Moge wam podac nr tel do mojego kumpla co to robi. Takich kawalkow roznych wezy to mi po przynosil i go pytalem jak to jest z tymi opaskami.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Panowie, rozwodzicie się nad tematem węża, który w używce kosztuje około 50-100zł. Biorąc pod uwagę koszt napełnienia układu czynnikiem chłodniczym, nie bawiłbym się w takie kombinacje.
Nie twierdzę, że połączenie nie wytrzyma, ale taka robota też coś będzie kosztowała, wyglądać będzie do d..y, a ryzyko rozszczelnienia i ponownej naprawy będzie zbyt duże.
Dajcie sobie luzu...
Nie twierdzę, że połączenie nie wytrzyma, ale taka robota też coś będzie kosztowała, wyglądać będzie do d..y, a ryzyko rozszczelnienia i ponownej naprawy będzie zbyt duże.
Dajcie sobie luzu...
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
To dla 50-100 zl to nawet tematu nie powinno byc. Nawet szkoda jezdzic i szukac opasek i weza po miescie w tej monecie. Aczkolwiek uwazam ze taka samorobka to nawet wytrzymalsza by byla. Opaski to nawet sam sobie zrobilem pare sztuk bo te stednicy powiedzmy 50mm 60 czy 65 to sa zazwyczaj juz z blachy i dosc szerokie bo okolo 2 cm. Moje maja po okolo 7-8mm szetokisci i zakladam je na weze powietrzne do turbo ic itp.
Kup waz ori i po temacie. No chyba ze te weze akurat sa mocno wadliwe w tym modelu i czest ulegaja uszkodzeniu. My tak mamy w sharanach te weze przy kompresorze. Taki standard.
Kup waz ori i po temacie. No chyba ze te weze akurat sa mocno wadliwe w tym modelu i czest ulegaja uszkodzeniu. My tak mamy w sharanach te weze przy kompresorze. Taki standard.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 14 razy
Kupiłem używkę za 100 zł, robocizna z tankowaniem 150 zł. Ale ... mechanik mówił że był problem z czujnikiem na przewodzie więc jak coś by w przyszłości nie działało to dodatkowe 100 zł.