Wyłączenie sygnalizacji zapięcia pasów
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Na tym filmie co wrzucił seba masz dokładnie opisane co i jak.BODZIO1975 pisze:jeżu ja tą sygnalizacje miałem(gong i paląca się lampka) ale poprzez kodowanie wyłączyłem ją pół roku temu bo mnie wkurzała.
Tylko teraz jak ją z powrotem chcę włączyć poprzez kodowanie to już się nie da.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=30346#30346
Jak wyłączałeś to odjąłeś 2 w kodowaniu, teraz wystarczy 2 dodać i powinno hulać.
Ale lepiej nie włączać, przyszły właściciel może tego nie polubić
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
- Imię::
- Podziękował: 6 razy
admin oglądałem ten film i zrobiłem według niego.admin pisze:Na tym filmie co wrzucił seba masz dokładnie opisane co i jak.BODZIO1975 pisze:jeżu ja tą sygnalizacje miałem(gong i paląca się lampka) ale poprzez kodowanie wyłączyłem ją pół roku temu bo mnie wkurzała.
Tylko teraz jak ją z powrotem chcę włączyć poprzez kodowanie to już się nie da.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=30346#30346
Jak wyłączałeś to odjąłeś 2 w kodowaniu, teraz wystarczy 2 dodać i powinno hulać.
Ale lepiej nie włączać, przyszły właściciel może tego nie polubić
Nie pamiętam jak wyglądało kodowanie przed wyłączeniem bo było to ponad pół roku temu
Interesuje mnie to dlatego że podczas sprzedaży autka chciałbym tą funkcje uaktywnić
A tu najwyraźniej już się nie da, chyba że któryś z kolegów wie.
Jeżeli już się nie da tego włączyć to mój post może być przestrogą dla próbujących wyłączyć sygnalizacje niezapiętych pasów.
- Załączniki
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
Możliwe że jest tak jak piszesz ale byłby to dziwny zbieg okoliczności.Poza tym przeglądając różne fora znalazłem podobny temat,tam zainteresowany uciekał się nawet do odpięcia akumulatora i nic nie pomogło.Temat zakończył się bez rozwiązania.admin pisze:Dziwne, w takim razie może problem jest z mocowaniem pasa i auto "widzi", że pasy są zapięte i kontrolki nie pokazuje na desce.
[ Dodano: Wto Kwi 09, 2013 17:41 ]
Oj nie próbowałem z pasażeremjeżu pisze:BODZIO1975, A jak zajmiesz siedzenie pasażera to tez nie pokazuje?
-
BODZIO1975
- Przeglądacz
Witam
do chwili obecnej nie poradziłem sobie z aktywacją kontrolki niezapiętych pasów.
Może jakieś nowe podpowiedzi?
[ Dodano: Sro Lip 24, 2013 09:48 ]
Wczoraj wieczorem zrobiłem mały test jadąc ok.90 km/h wypiąłem pas i kontrolka niezapiętych pasów zaświeciła się na chwile oraz trzykrotnie odezwał się gong. Później cisza,
po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu nic się nie dzieje.
Będę próbował dalej
[ Dodano: Wto Wrz 03, 2013 18:03 ]
Witam
Piszę ponieważ dopiero teraz zlokalizowałem usterkę braku kontrolki niezapiętych pasów
otóż okazało się że przewody idące do klamry zapinania pasów są przerwane,
oczywiście
dla admin ponieważ miał nosa w tym temacie
Ale moje pytanie to jak najprościej zdemontować tą klamrę z fotela???
do chwili obecnej nie poradziłem sobie z aktywacją kontrolki niezapiętych pasów.
Może jakieś nowe podpowiedzi?
[ Dodano: Sro Lip 24, 2013 09:48 ]
Wczoraj wieczorem zrobiłem mały test jadąc ok.90 km/h wypiąłem pas i kontrolka niezapiętych pasów zaświeciła się na chwile oraz trzykrotnie odezwał się gong. Później cisza,
po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu nic się nie dzieje.
Będę próbował dalej
[ Dodano: Wto Wrz 03, 2013 18:03 ]
Witam
Piszę ponieważ dopiero teraz zlokalizowałem usterkę braku kontrolki niezapiętych pasów
otóż okazało się że przewody idące do klamry zapinania pasów są przerwane,
oczywiście
Ale moje pytanie to jak najprościej zdemontować tą klamrę z fotela???
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: Wyłączenie sygnalizacji zapięcia pasów
koledzy czy w czarno-białych i kolorowych licznikach jest możliwe wyłączenie gongów niezapiętych pasów a kontrolka żeby została na liczniku? ,znalazłem w adaptacjach jakieś 4 różne opcje ,ale nie mogę nic tam przestawić mam ustawione opcję nr 4 zmienić nie mogę może to wina vcdsa?
pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
w adaptacjach to jest ustawienie rodzaju gongu (zmienia ze nie pika cały czas tylko z przerwami np)andreass211 pisze:koledzy czy w czarno-białych i kolorowych licznikach jest możliwe wyłączenie gongów niezapiętych pasów a kontrolka żeby została na liczniku? ,znalazłem w adaptacjach jakieś 4 różne opcje ,ale nie mogę nic tam przestawić mam ustawione opcję nr 4 zmienić nie mogę może to wina vcdsa?
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
czyli mozliwosci wyłączenia samego dziwięku niema?spacewalker pisze:w adaptacjach to jest ustawienie rodzaju gongu (zmienia ze nie pika cały czas tylko z przerwami np)andreass211 pisze:koledzy czy w czarno-białych i kolorowych licznikach jest możliwe wyłączenie gongów niezapiętych pasów a kontrolka żeby została na liczniku? ,znalazłem w adaptacjach jakieś 4 różne opcje ,ale nie mogę nic tam przestawić mam ustawione opcję nr 4 zmienić nie mogę może to wina vcdsa?
pozdrawiam
-
skinerek
- Auto:: TOURAN 1,9 TDI 2006
- Imię:: Mike
Przyłączę się też do tematu. Mianowicie u siebie chcialbym wylaczyc komunikat ktory mam za kazdym razem jak przekrecam zaplon: "Please fasten seat belt" Sam komunikat niezapietych pasow jak ruszymy z miejsca moze zostac. proszeo jakas porade.