pietros001 pisze:jak nie masz zapasówki , tylko naprawczy to słabo...przetniesz z boku i stoisz. Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie koło dojazdowe 125/55/R16(nie jestem pewny rozmiaru), lewarek i klucz.
Dlatego tez jak jade w trase to ładuje do bagaznika pełnowymiarowy zapas i jazda... A w miescie to sobie moge poczekac na lawete choc to długo trwa...
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 10:53 ]
piatek69 pisze:
niko02 pisze:W 5 osobowych wersjach z obnizona podłoga tez nie ma miejsca na zapas, jest zestaw naprawczy (ja tak mam)
Ja mam 5 osobówkę, miałem zestaw naprawczy, wyjąłem ten plastik z zestawem i mam normalną pełnowymiarową zapasówkę (15")
hm, ciekawe... mi za cholere nie chce wejsc nawet po wyjeciu plastików
a co do 5 czy 7 to ja osobiscie załuje ze nie kupiłem 7 miejscowej wersji... bo czasem brakuje 1 miejsca
pietros001 pisze:jak nie masz zapasówki , tylko naprawczy to słabo...przetniesz z boku i stoisz. Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie koło dojazdowe 125/55/R16(nie jestem pewny rozmiaru), lewarek i klucz.
Dlatego tez jak jade w trase to ładuje do bagaznika pełnowymiarowy zapas i jazda... A w miescie to sobie moge poczekac na lawete choc to długo trwa...
[ Dodano: Wto Maj 08, 2012 10:53 ]
piatek69 pisze:
niko02 pisze:W 5 osobowych wersjach z obnizona podłoga tez nie ma miejsca na zapas, jest zestaw naprawczy (ja tak mam)
Ja mam 5 osobówkę, miałem zestaw naprawczy, wyjąłem ten plastik z zestawem i mam normalną pełnowymiarową zapasówkę (15")
hm, ciekawe... mi za cholere nie chce wejsc nawet po wyjeciu plastików
a co do 5 czy 7 to ja osobiscie załuje ze nie kupiłem 7 miejscowej wersji... bo czasem brakuje 1 miejsca
Jak chcesz to wieczorem zrobię Ci fotkę, i zobaczysz jak pięknie ulokowana jest zapasówka ;D
A po co kupować dojazdówkę za 2-3 stówki jak można za 5 dyszek dorwać stalowe koło z oponą jako taką i mieć w razie "W" - tak jak to ja zrobiłęm ; )
Do mnie 15 za mała na przód, więc tylko 16...a dojazdówka lepsza bo mniej miejsca zajmuje(jak nie wejdzie pod podłogę) i myślę że wejdzie nawet za trzeci rząd siedzeń.
i na tej 15" zrobiłbyś dystans do wulkanizacji, wiec nie ma problemu że masz aluski 16 czy 17. Nic się nie stanie że jedna felga bd mniejsza, wiadomo bd jechać wolno i będzie gitarka, a dojazd... 300 zł....
Dzięki Panowie za rady! Nasunęło się kolejne pytanie. Touran 1T2 5 miejsc, która z wersji Concept, Trend lub High będzie posiadała fabrycznie przygotowane miejsce na pełnowymiarowe koło zapasowe?