Moduł komfortu Sharan 2011

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
rafi.zafi
Początkujący
Auto:: SHARAN 1.4 TSI 2011
Imię:: Rafał
Podziękował: 2 razy

Re: Moduł komfortu Sharan 2011

Post autor: rafi.zafi »

No tyle to ja wiem. Ale po wyjęciu kluczyka ze stacyjki jak.by nie patrząc zapala się oświetlenie kabiny i na początku świeciło przez dłuższy czas że spokojnie mogłem wyładować zakupy a teraz 10.sek.i wyłącza się. A druga sprawa po uruchomieniu centralnego powinno zapalić się oświetlenie kabiny . A tu cisza dopiero muszę otworzyć drzwi . I działa przez 10 sek i odcina zasilanie . No nic szukam dalej ...
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

... jak otworzysz TYLKO tylne drzwi tez gasnie po 10 sek ?
rafi.zafi
Początkujący
Auto:: SHARAN 1.4 TSI 2011
Imię:: Rafał
Podziękował: 2 razy

Post autor: rafi.zafi »

Obojętnie które. Wiązka w drzwiach wymieniona błędów nie ma . Jeden problem rozwiązany. Teraz dalej walczę z oświetleniem ....mam przypuszczenia gdzie może być problem . Jak przyjdzie to co zamówiłem i wymienię i będzie ok to napiszę.

-- 20 lut 2018, o 14:30 --

Tak jak obiecałem. Problem rozwiązany. Winowajcą za całą sytuację odpowiedzialny był słaby akumulator. Sterownik odcinał zbędne źródło energii . W moim przypadku to było oświetlenie kabiny . Innych objawów ze strony akumukatora brak. Fakt że ostatnio nie załącza się system start stop ale to normalne na krótkich odcinkach. Na całą sytuację nakierował mnie kolega z forum elektrody. Tak w rzucił od siebie że może akumulator ...i dalej jakoś tak wyszło. A najciekawsze to to że nawet ładowanie akumulatora nie pomogło. Dopiero wymiana i oczywiście w pisanie w VCDS że założono nowy aku i poszło. I postanowiłem w związku z tym dołożyć voltomierz tak żeby widzieć na bieżąco co i jak .
ODPOWIEDZ