Mialem te same problemy na win 7, na poczatku wszystko dzialalo po jakims czasie mialem ten sam blad i problemy z polaczeniem, zainstalowalem xp i teraz chodzi bez problemow i szybciej.
Powiem tak ostatnio miałem to samo z wersja 17.1.3 pl. Odinstalowałem antywirusa, odinstalowałem vcds wraz ze sterownikami kabla. Zainstalowałem ponownie vcds. Wgrałem lodera i teraz odpalajac z lodera wszystko działa
lukasjak pisze:Powiem tak ostatnio miałem to samo z wersja 17.1.3 pl. Odinstalowałem antywirusa, odinstalowałem vcds wraz ze sterownikami kabla. Zainstalowałem ponownie vcds. Wgrałem lodera i teraz odpalajac z lodera wszystko działa
Masz do podmiany wsad w kabelku. Powinno obyć się bez lutowania kabli. Nie mam teraz dostepu do kompa , ale robilem taki przypadek koledze wlasnie na tej wersji "ryzowej" i się udało. Trzeba zmienić wersje sterownika na niższa jednym małym programem, zainstalować ponownie vcds z witaminką a po podłaczeniu kabla program wykryje inna wersje i zmieni na nowsza i będzie hulac.
chipik pisze:Masz do podmiany wsad w kabelku. Powinno obyć się bez lutowania kabli. Nie mam teraz dostepu do kompa , ale robilem taki przypadek koledze wlasnie na tej wersji "ryzowej" i się udało. Trzeba zmienić wersje sterownika na niższa jednym małym programem, zainstalować ponownie vcds z witaminką a po podłaczeniu kabla program wykryje inna wersje i zmieni na nowsza i będzie hulac.
Panowie podepnę się pod temat.
Mam vcds 11.11.3 i kabelek kupiony z naszego forum fakt, że już dawno ale do czego zmierzam.
Podtączałem swojego Turka z 2004 i było wszystko ok. Teraz mam z 2012 i nie mogę wejść w bloki pomiarowe silnika (napis jest wyszarzony) wszystko po za tym jest ok.
Co się dzieje?