Kupie Touran PB lub PB+LPG
-
misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Re: Kupie Touran PB lub PB+LPG
W cenie dwumasy kupisz używany silnik, sprzęgło 600 zł z wymianą, wtryskiwcze się nie psują, turbo nie ma. W zimę paliwo nie zamarznie, akumulator 60 ah wystarczy, świece zapłonowe 15 zł sztuka.
kazdy jeździ tym co lubi. Ja preferuje lpg z wszystkimi minusami bo mimo wszystko w dluzszej perspektywie jest taniej niż on.
Kolega chce lpg i tyle
kazdy jeździ tym co lubi. Ja preferuje lpg z wszystkimi minusami bo mimo wszystko w dluzszej perspektywie jest taniej niż on.
Kolega chce lpg i tyle
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Tyle że to auto nie jedzie wcale. Jakoś niuton poniżej 200 Nm do mnie nie przemawia. Wymienić silnik w każdym można tylko czy nie kupisz czasem tylko odrobinę lepszy za te parę złotych jak ten co masz. Nie masz turbiny to nawet jak ubędzie 15 koni to nie będziesz o tym wiedział. Bo poprostu jakoś tam jedzie do przodu. Turlał się wcześniej to i turla sie nadal. Ja jakoś takich problemów nie ma w dieslu. To że ktoś kupuje zloma bo się podjaral tym że auto ma rns 510 to już jego sprawa a nie był zainteresowany stanem silnika i ważniejszych rzeczy.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
- karolek_ust
- Specjalista
- Auto:: Jetta A2
- Imię:: Karol
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
Każdy patrzy teraz by auto nie miało dwumasy, dpf , turbiny , kompresora , xenonów bo żarniki drogie .
To trzeba pójść do salonu Dacia i kupić nową za 20 tys w wersji bieda i problem z głowy .
To trzeba pójść do salonu Dacia i kupić nową za 20 tys w wersji bieda i problem z głowy .
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
-
gostom
- Początkujący
- Auto:: Laguna II FL 1.9 dCi 2007
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 4 razy
Akurat Xenony porządane, dobrze drogę oświetlająkarolek_ust pisze:Każdy patrzy teraz by auto nie miało dwumasy, dpf , turbiny , kompresora , xenonów bo żarniki drogie .
Problemem diesli przy obecnych cenach jest ich spalanie. Kolumbryna jaką niewątpliwie jest touran będzie palic mi ok. 8L ON. To mnie nie urządza bo miesięcznie wydaję 1000zł na paliwo (ok. 200L ON). Za tę kasę będę miał drugie tyle gazu.... to są realne oszczędności, a jak się da to wolę przyoszczędzić na paliwie i wydać na co innego. Jak dojdę do etapu w życiu że koszty paliwa nie będą mnie interesować to... kupie sobie jakiegoś klasyka do delektowania się jazdą
- karolek_ust
- Specjalista
latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
-
gostom
- Początkujący
Mieszkam w domu, a słyszałem że istnieją dogrzewacze płynu na 220vkarolek_ust pisze:latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
- karolek_ust
- Specjalista
no sa ale na parkingu pod praca nie dogrzejesz 
-
gostom
- Początkujący
W obecnej pracy... dogrzejekarolek_ust pisze:no sa ale na parkingu pod praca nie dogrzejesz
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2018 12:05 przez gostom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gerardos
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
- Imię:: Gerard
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
To nie dizel by nie wiadomo ile się nagrzewał,osiągnięcie 40 stopni w benzynie to kwestia paru min . A jeszcze chwila to dizle będziecie zostawiać na obrzeżach większych miast i komunikacją miejską będzie trzeba się poruszać bo nie będą ich wpuszczać do centrów miast.karolek_ust pisze:latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
-
marmu09
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1,6 BSE 2009
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tu niema co porównywać nowoczesnychTSI do naszych 1,6 BSE bo to zupełnie inna bajka, jak kupowałem swojego i pytałem mechaników o tsi to każdy z nich sie skrzywił jakby cytryne zjadałwesol pisze:Tak tak benzynowe się nie psują. Słyszałem to już też nie raz. To że rynek jest taki że diesla w roczniku 2003-2009 jest przewaga 70-80 % to nie znaczy że diesle się psują. Teraz chyba od 2 lat przewaga sprzedaży aut nowych jest po stronie benzynowcow. Zobaczymy czy po mechanikach będzie też tak widać że się te silniki nie psują.
-
koobeczek
- Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
- Imię:: Kuba
Panowie, ja szukam czegos do 20K ale z elektryka z tyl i klima elektryczna. 1.6 benz 102 km. widzieliscie cos sensownego? bo ja szukam od jakiegos czasu i na nic sensownego nie natrafilem.
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
-
koobeczek
- Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
- Imię:: Kuba
panowie, a co o tum sądzicie? warto sie w ogole schylic nad takim silnikiem? https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... uhxP3.html