Kupie Touran PB lub PB+LPG

Tylko oferty dotyczące samochodów
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Re: Kupie Touran PB lub PB+LPG

Post autor: misiek775 »

W cenie dwumasy kupisz używany silnik, sprzęgło 600 zł z wymianą, wtryskiwcze się nie psują, turbo nie ma. W zimę paliwo nie zamarznie, akumulator 60 ah wystarczy, świece zapłonowe 15 zł sztuka.
kazdy jeździ tym co lubi. Ja preferuje lpg z wszystkimi minusami bo mimo wszystko w dluzszej perspektywie jest taniej niż on.
Kolega chce lpg i tyle
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Tyle że to auto nie jedzie wcale. Jakoś niuton poniżej 200 Nm do mnie nie przemawia. Wymienić silnik w każdym można tylko czy nie kupisz czasem tylko odrobinę lepszy za te parę złotych jak ten co masz. Nie masz turbiny to nawet jak ubędzie 15 koni to nie będziesz o tym wiedział. Bo poprostu jakoś tam jedzie do przodu. Turlał się wcześniej to i turla sie nadal. Ja jakoś takich problemów nie ma w dieslu. To że ktoś kupuje zloma bo się podjaral tym że auto ma rns 510 to już jego sprawa a nie był zainteresowany stanem silnika i ważniejszych rzeczy.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

przeciez w tym cheblu 1.6 8V nie ma dwumasy.
Awatar użytkownika
karolek_ust
Specjalista
Auto:: Jetta A2
Imię:: Karol
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: karolek_ust »

Każdy patrzy teraz by auto nie miało dwumasy, dpf , turbiny , kompresora , xenonów bo żarniki drogie .

To trzeba pójść do salonu Dacia i kupić nową za 20 tys w wersji bieda i problem z głowy .
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
gostom
Początkujący
Auto:: Laguna II FL 1.9 dCi 2007
Imię:: Mateusz
Podziękował: 4 razy

Post autor: gostom »

karolek_ust pisze:Każdy patrzy teraz by auto nie miało dwumasy, dpf , turbiny , kompresora , xenonów bo żarniki drogie .

To trzeba pójść do salonu Dacia i kupić nową za 20 tys w wersji bieda i problem z głowy .
Akurat Xenony porządane, dobrze drogę oświetlają ;)

Problemem diesli przy obecnych cenach jest ich spalanie. Kolumbryna jaką niewątpliwie jest touran będzie palic mi ok. 8L ON. To mnie nie urządza bo miesięcznie wydaję 1000zł na paliwo (ok. 200L ON). Za tę kasę będę miał drugie tyle gazu.... to są realne oszczędności, a jak się da to wolę przyoszczędzić na paliwie i wydać na co innego. Jak dojdę do etapu w życiu że koszty paliwa nie będą mnie interesować to... kupie sobie jakiegoś klasyka do delektowania się jazdą :) Touran ma przede wszystkim wygodnie i bezpiecznie zawieźć mnie i rodzinkę z punktu A do punktu B, a to czy dojadę w 5 czy 6 godzin do celu bo będę się wlókł za ciężarówką już jest mniej ważne :)
Awatar użytkownika
karolek_ust
Specjalista

latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
gostom
Początkujący

karolek_ust pisze:latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
Mieszkam w domu, a słyszałem że istnieją dogrzewacze płynu na 220v :)
Awatar użytkownika
karolek_ust
Specjalista

no sa ale na parkingu pod praca nie dogrzejesz :D
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: misiek775 »

Mój przy -10 potrzebuje ok 500 metrów żaby osiągnąć 35 stopni
gostom
Początkujący

karolek_ust pisze:no sa ale na parkingu pod praca nie dogrzejesz :D
W obecnej pracy... dogrzeje :P Ale jak ją będę chciał zmienić to będę musiał szukać takiej gdzie będę miał miejsce parkingowe z gniazdkiem :D
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2018 12:05 przez gostom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
Imię:: Gerard
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Gerardos »

karolek_ust pisze:latem fajnie ale zima LPG potrzebuje 40 st by z PB przełączyć na LPG i dojdzie Ci miesiecznie zbiornik PB na dogrzewanie , no ale to Ty kupujesz i musisz wiedzieć .
To nie dizel by nie wiadomo ile się nagrzewał,osiągnięcie 40 stopni w benzynie to kwestia paru min . A jeszcze chwila to dizle będziecie zostawiać na obrzeżach większych miast i komunikacją miejską będzie trzeba się poruszać bo nie będą ich wpuszczać do centrów miast.
marmu09
Przeglądacz
Auto:: Touran 1,6 BSE 2009
Imię:: Marcin
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marmu09 »

wesol pisze:Tak tak benzynowe się nie psują. Słyszałem to już też nie raz. To że rynek jest taki że diesla w roczniku 2003-2009 jest przewaga 70-80 % to nie znaczy że diesle się psują. Teraz chyba od 2 lat przewaga sprzedaży aut nowych jest po stronie benzynowcow. Zobaczymy czy po mechanikach będzie też tak widać że się te silniki nie psują.
Tu niema co porównywać nowoczesnychTSI do naszych 1,6 BSE bo to zupełnie inna bajka, jak kupowałem swojego i pytałem mechaników o tsi to każdy z nich sie skrzywił jakby cytryne zjadał :haha: Może 1,6 troche już leciwy jest ale za to bezproblemowy ja jestem bardzo zadowolony i niedługo gaz zakładam :ok:
koobeczek
Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
Imię:: Kuba

Post autor: koobeczek »

Panowie, ja szukam czegos do 20K ale z elektryka z tyl i klima elektryczna. 1.6 benz 102 km. widzieliscie cos sensownego? bo ja szukam od jakiegos czasu i na nic sensownego nie natrafilem.
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

1.6 8V to przeważnie były bieda edyszyn.
koobeczek
Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
Imię:: Kuba

Post autor: koobeczek »

panowie, a co o tum sądzicie? warto sie w ogole schylic nad takim silnikiem? https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... uhxP3.html
ODPOWIEDZ