Opłata parkingowa

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
krankor
Zaawansowany
Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Re: Opłata parkingowa

Post autor: krankor »

Tak się składa, że od połowy lutego byłem w tym szpitalu kilkanaście razy. W lutym parkowanie wyglądało tak, że pod samym szpitalem był wjazd na płatny parking (zielone linie - może z 40 miejsc) z miniportiernią z parkingowym wydającym bilecik wjazdu. Płaciło się parkingowemu przy wyjeździe 3 zł za godzinę. Był też placyk (różowe linie - ok. 60 miejsc) bezpłatny. I tam też parkowałem częściej. Obok był chyba ten przystanek, o którym ktoś pisał wyżej. Można było też próbować szczęścia naprzeciw pod blokami.
park.jpg
Sytuacja zmieniła się w święta. Wjazd na dotychczasowy płatny przyozdobiły automatyczne szlabany wydające bilet wjazdu. A i na placyku zrobiło się dużo luźniej, bo też pojawiły się szlabany automatyczne. Byłem tam 10 marca odebrać chorego na wózku, więc chciałem zaparkować jak najbliżej. Pech (a może wcale nie) chciał, że ok południa gdy wjeżdżałem zepsuł się automat szlabanu wydający bilet wjazdu. Otwierał szlaban, ale nie wydawał biletu. No dobrze, wjechałem, a jak wyjadę? Wewnątrz ochrona poradziła by wyjeżdżając przy szlabanie połączyć się interkomem z obsługą i oni mnie wypuszczą za free, bo awaria.

Ja tych cen, o których tu i w radio i w tv mówią nie widziałem. Ale to delikatnie mówiąc zdzierstwo.

Ciekawy jestem jak "opłacić" te pierwsze 20 minut bezpłatne. Co gdy ktoś mnie przyblokuje na wyjeździe i tuż przed szlabanem minie te czarodziejskie 20 minut. Wtedy będę musiał zapłacić. Czyli zostawić samochód pod szlabanem i biec do wejścia do słupa płaczu w kolejkę do zapłaty :D
pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Bo brakuje tego co w USA. Prawa do zakupu broni. Strzeliło by się komu trzeba między oczy albo jeszcze lepiej w jaja i bym przy szlabanie stal i udawał że nie wiem jak się to obsługuje. Ten z jajami chyba by zrozumiał w końcu.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
Imię:: Gerard
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Gerardos »

Wino102 pisze:Sprawe w sądzie może byś wygrał jeśli nie było tabliczki o kosztach przy wjedzie.
Pewnie nie wygrał bym , ponieważ dostajesz ten pierwszy bilecik jak wlatujesz przez bramkę , tam jest cennik napisany , tylko tak jak pisałem jadąc na sor nie czyta sie tego .Zresztą z nawet na innych parkingach nigdy tego biletu nie czytałem , od teraz niestety bedę pamiętał o przestudiowaniu bileciku .Tak na marginesie to wszędzie indziej bym sie spodziewał takiego przekrętu , tylko nie w szpitalu .

-- Pn kwi 16, 2018 21:47 --
krankor pisze:Tak się składa, że od połowy lutego byłem w tym szpitalu kilkanaście razy. W lutym parkowanie wyglądało tak, że pod samym szpitalem był wjazd na płatny parking (zielone linie - może z 40 miejsc) z miniportiernią z parkingowym wydającym bilecik wjazdu. Płaciło się parkingowemu przy wyjeździe 3 zł za godzinę. Był też placyk (różowe linie - ok. 60 miejsc) bezpłatny.

To właśnie te różowe linie tak ładnie kasują , i tak jak piszesz było 3 zł za godzinę .
Awatar użytkownika
krankor
Zaawansowany
Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Post autor: krankor »

Wydaje mi się Gerardos, że teraz jest równo na obu placykach, "zielonym" i "różowym". Przy obu stoją automatyczne szlabany wydające bilet wjazdu. A płaci się przy kasowniku przy wejściu do szpitala.
pozdrawiam Grzegorz
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
ODPOWIEDZ