Renowacja skórzanej kierownicy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
ndriu
Kandydat
Auto:: Touran, AVQ, 2004
Imię:: Andrzej

Post autor: ndriu »

potwierdzam że warto zastosować renoskór z allegro. dobrze najpierw odtłuścić dokładnie zmywaczem również firmy renoskór.

efekt jest bardzo dobry tj. skóra po wyschnięciu nabiera połysku a wartswa farby jest jednolita, czarna. co istotne farba nawet w upale nie brudzi rąk.

najlepszą rekomendacją jest pytanie co najmniej dwóch pasażerów czy zmieniłem kierownicę na nową :)
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: KriSSo »

ndriu pisze: nabiera połysku
A ja bym chciał uzyskać efekt nowej, czyli absolutnie żadnego połysku, ma być jak nówka - bez wyślizgania. W tym wypadku rozumiem, że tylko ponowne obszycie wchodzi w grę. Osobiście wolałbym zdecydowanie nową skórę, nawet z nieoryginalnym szewem, niż starą malowaną i wyślizganą. Chyba, że ktoś pokazałby foto po takiej renowacji, może zmienię zdanie.

[ Dodano: Nie Cze 17, 2012 11:25 ]
ndriu pisze:najlepszą rekomendacją jest pytanie co najmniej dwóch pasażerów czy zmieniłem kierownicę na nową
No właśnie, może pokaż jak to wygląda.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

zdjęcia, domagamy się zdjęć ! :>
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

KriSSo pisze:
ndriu pisze: nabiera połysku
A ja bym chciał uzyskać efekt nowej, czyli absolutnie żadnego połysku, ma być jak nówka - bez wyślizgania. W tym wypadku rozumiem, że tylko ponowne obszycie wchodzi w grę. Osobiście wolałbym zdecydowanie nową skórę, nawet z nieoryginalnym szewem, niż starą malowaną i wyślizganą. Chyba, że ktoś pokazałby foto po takiej renowacji, może zmienię zdanie.

[ Dodano: Nie Cze 17, 2012 11:25 ]
ndriu pisze:najlepszą rekomendacją jest pytanie co najmniej dwóch pasażerów czy zmieniłem kierownicę na nową
No właśnie, może pokaż jak to wygląda.
Krisso są różne rodzaje tej farby do renowacji. Od ccałkiem matowej lub satynowej, po całkiem błyszczącą. Popatrz sobie na Allegro co jest dostepne.
Ja również domagam sie fotek od kolegów którzy robili renowacje :D

[ Dodano: Wto Cze 19, 2012 12:21 ]
aki pisze:Ja mogę podesłać foto obszytej kiery
Aki to podeslij foto tej swojej kiery po obszyciu. Moze zdecyduje sie jednak na obszycie chiciaz to oznacza wymóg zdjęcia kierownicy i unieruchomienie samochodu na conajmniej jeden dzień.
Awatar użytkownika
ndriu
Kandydat

Witam

Proszę. Zdjęcia nie są wysokiej jakości więc w rzeczywistości dużo lepszy efekt.

Przede wszystkim kierownica po tym zabiegu dużo lepiej leży w dłoniach.

Pozdrawiam
Załączniki
IMG_1371.jpg
IMG_1373.jpg
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik

ndriu pisze:Witam

Proszę. Zdjęcia nie są wysokiej jakości więc w rzeczywistości dużo lepszy efekt.

Przede wszystkim kierownica po tym zabiegu dużo lepiej leży w dłoniach.

Pozdrawiam
A ile km przejechałes juz po tej renowacji? I czy farba to półmat czy połysk?
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

no dobra , przekonałem się , kupiłem czekam na dostawę, dam znać jakie będą efekty.
Awatar użytkownika
ndriu
Kandydat

A ile km przejechałes juz po tej renowacji? I czy farba to półmat czy połysk?
w sumie po renowacji przejechałem już ponad 1 tys. km. ale w takim stanie jak na zdjęciach robi się już po kilku dniach jazdy. co do farby to nie mam jej pod ręką ale kupowałem na tej aukcji:

http://allegro.pl/farba-lakier-do-skor- ... 79619.html

patrząc na zdjęcia kierownicy na aukcji wydawało mi się że warto spróbować - po użyciu wg mnie efekt dużo lepszy niż na aukcji. Warto kupić od tego samego sprzedającego zmywacz którym trzeba zmyć powierzchnię przed malowaniem. ja malowałem kilka warstw w ok. pół godzinnych odstępach zwykłą gąbką do naczyń - uzyskuje się dosyć jednolitą powłokę i można uniknąć ew. chlapania.

i jeśli ktoś chce odnawiać tylko kierownicę to jedna buteleczka wystarczy do kilku renowacji po kilka warstw każda - dosyć wydajna farba.

miłego odnawiania, pozdrawiam
Awatar użytkownika
rofal
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 2007
Imię:: Robert
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rofal »

Koledzy pozwolą że zabiorę głos w tej sprawie :) gdyż już od pewnego czasu zbieram się z zamiarem wysłania swojej kierownicy do pewnej firmy w Bielsku Białej wykonywałem tam jakiś rok temu kompletną wymianę tapicerki w Mercedesie ML którą po umówieniu terminu wykonali w jeden dzień szwy perfekcyjne wybór skóry niesamowity posiadają oryginalne skóry wszystkich marek które można spotkać na polskich drogach a wracając do kierownicy to na pewno po takiej wymianie skóry nikt nie powie że widać tandetę bo widziałem efekt i jest lepszy od oryginału za całego Ml zapłaciłem 7100 zł nawet już zakupiłem kierę z multifunkcją żeby im wysłać tylko jakoś nie mogę się zebrać no i mam też dylemat czy czasem nie walnąć w kolorze niebieskim VW bo też mają . Nie zamierzam tu robić reklamy ale zobaczcie tu filmik jak gostek obszywa tu kierę widziałem to na własne oczy efekt super.

http://www.youtube.com/watch?v=6BUvUEsTFMw

Na ich stronie jest galeria i jest tam ten mercedes Ml którego tam u nich robiłem zresztą tam wszystko jest polecam wypróbowana firma
,,Jeśli ktoś uważa Cię za głupka, to nie odzywaj się by go w tym nie utwierdzić.''
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

ok,ale ile za samą kiere biorą?
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
rofal
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 2007
Imię:: Robert
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rofal »

QQRYDZA pisze:ok,ale ile za samą kiere biorą?
Jakieś 250 zł to nie jest mało ale warto jak dla mnie nowa pachnąca skóra bez żadnej sciemy można tyle zapłacić.
,,Jeśli ktoś uważa Cię za głupka, to nie odzywaj się by go w tym nie utwierdzić.''
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

Polecam renoskór, pomalowałem kiere i efekt jest naprawdę imponujący. Dla utrwalenia efektu pomalowałem 3 razy, kierownica jest gotowa do użytku praktycznie odrazu. Nie brudzi. jestem bardzo zadowolony. Koszt 10 zł :)
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik

Tomas pisze:Polecam renoskór, pomalowałem kiere i efekt jest naprawdę imponujący. Dla utrwalenia efektu pomalowałem 3 razy, kierownica jest gotowa do użytku praktycznie odrazu. Nie brudzi. jestem bardzo zadowolony. Koszt 10 zł :)
Tomas podeślij jkieś fotki kiery po malowaniu. Podrzuć tez linka co dokładnie kupiłeś :bry:
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik

Dzięki. No to Tomas czekam jeszcze na opublikowanie wyników Twoich zabiegów, ciekawosc mnie zrzera :brawa:
ODPOWIEDZ