konradkry pisze:Masakra następny mechanik który oczekuje że klient rozwiąże problem za swoje pieniądze.
Wyjasnij mysle ze jak kazdy z nas jak ogarniesz temat i kupisz sobie samemy to zaoszczedzisz . Prawda czy falsz .
Ja jadąc do mechanika oczekuje że odbiorę samochód naprawiony. Uzgadniamy budżet i działamy.
A jak słyszę może będzie to, kup pan sprężarkę ja założę.
To mnie już mrozi, mechanik ma postawić diagnozę, naprawić i ma działać. Prościej się nie da.
przy wymianie spreżarki dla zachowania gwarancji wymień osuszacz zawór rozpreżny i przepłucz układ - Tak pisze w gwarancji
skoro stara się zatarła opiłki poszły w układ
Ten twój mechanik to jakaś dupa, mi zajęło dosłownie 1 minutę żeby to sprawdzić, w lusterku masz nr część (sprężarki klimatyzacji) z silnika 1,6 TDI z 2010 r, zmień mechanika bo wydasz tylko pieniądze a klima nadal nie będzie działać
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
konradkry pisze:
Ja jadąc do mechanika oczekuje że odbiorę samochód naprawiony. Uzgadniamy budżet i działamy.
A jak słyszę może będzie to, kup pan sprężarkę ja założę.
To mnie już mrozi, mechanik ma postawić diagnozę, naprawić i ma działać. Prościej się nie da.
No niestety trzeba wymagać takich rzeczy od mechanika a jak nie to ASO zostaje. Zwykły mechanika zawsze może nam powiedzieć że dziękuję i nie przyjmuję do naprawy tego auta ale zasady trzeba ustalić. Co sprawdzamy i tak żeby nie metoda wymian tylko sprawdzenia faktycznego danej części. Tak żeby powymieniac osuszacz, kompresor i układ wypłukać rozbierając każda część to byle patałach zrobi tylko koszty raczej nie będą małe.
zerwany wieloklin nie napedza osi sprężarki
Jak zdemontujesz rurki przy kompresorze to sprawdz czy są czyste w srodku czy jest szarawy nalot ( szarawy nalot zatarte amelinium układ do płukania)
Witam ponownie sprezarka wyjeta i jest na niej numer 5k0820803b wiec jest inny od tego co podal kolega Lewik . A moze one wszystkie pasuja widze ze te z moim numerem sa drozsze od tych drugich , o co w tym chodzi
numer , który podałem powinien znajdowac sie w aucie po vin
jak uchwyty te same (a raczej tak , bo podglądnąłem) to zakładaj tanszy
zmierz tylko srednice koła pasowego czy takie same
Ten kompresor za ile namierzyłeś ?
Ten kompresor byl zalozony w moim aucie naklejka byla pod spodem . Szpec zaoferowal mi takiego 1k0820808b numer katalogowy czesci sie pokrywa z moim tak jak i ten co mi podaels wiec nie wiem