Zasadniczo to tutaj jest różnica .Marcin_27 pisze:Cześć
Zasadniczo tojotka była rocznika 1995 i .....
Tourana mam rocznik 2007
Kiedyś samochody budowano niezawodne . Teraz hmmm...... ekologiczne .
Zasadniczo to tutaj jest różnica .Marcin_27 pisze:Cześć
Zasadniczo tojotka była rocznika 1995 i .....
Tourana mam rocznik 2007

Scenic - Touranmiirmar pisze: Renault, tj Espace a tym bardziej Scenica (bo to chyba odpowiednik klasowy Tourana)...

Ja jak szukałem Tourana zarówno obecnego jak i poprzedniego to za bardzo nie było wyboru: ponad 90% dostępnych to diesle. Benzyn bardzo mało w ofertach.szczyku pisze:Ja mam diesla, zawsze jeździłem dieslami, nie kojarze w najbliższej rodzinie, aby ktoś miał benzynę
Ale mam diesla, bo taki się trafił, brałem, nie wybrzydzałem...
Jak ja szukałem to benzyna z MPI zazwyczaj sprzedawała się w max 1-2dni. Czy to Altea XL czy touran to jak było coś dobrego od razu sprzedany.rzutnik pisze:Ja jak szukałem Tourana zarówno obecnego jak i poprzedniego to za bardzo nie było wyboru: ponad 90% dostępnych to diesle. Benzyn bardzo mało w ofertach.

To jest eksploatacja/wymiana, jak klocki, czy dwumasa, a nie naprawa.piteras pisze:.
Jak dotej pory najwieksza naprawa jaka dokonalem w aucie byla wymiana rozrzadu
Ale jak kupujesz te części w salonie to salon na tym najwięcej zarabiawesol pisze:Od kiedy to koncerny produkujące auta produkują części zamienne. Zawieszenie, lampy, silniczki wycieraczek, klima, itp to produkują podwykonawcy. Całkiem inne firmy np Valeo, gkn, Bosch, Siemens itd.