klucze płaskie i narzędzia do garażu, jaką firma wybrać?
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: klucze płaskie i narzędzia do garażu, jaką firma wybrać?
Kolego ja używam już 10 lat tych kluczy
https://allegro.pl/oferta/honiton-h4056 ... witemShare
Czasem i rurka szła w ruch i fakt że 2 bity mi się ukruszyły Ale to moja wina bo źle dostałem szerokość do płaskich.
Co do proxona to uważam że to dobre klucze i mały zestaw nasadek jest naprawdę trwałe i dobre .
Nie wyciągam silników Ale rozrząd tym zrobisz i większość rzeczy w aucie. Do tego dokupisz sobie bity i spline i zrobisz cale auto.
Myślę że płaskie już masz jakieś
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
https://allegro.pl/oferta/honiton-h4056 ... witemShare
Czasem i rurka szła w ruch i fakt że 2 bity mi się ukruszyły Ale to moja wina bo źle dostałem szerokość do płaskich.
Co do proxona to uważam że to dobre klucze i mały zestaw nasadek jest naprawdę trwałe i dobre .
Nie wyciągam silników Ale rozrząd tym zrobisz i większość rzeczy w aucie. Do tego dokupisz sobie bity i spline i zrobisz cale auto.
Myślę że płaskie już masz jakieś
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- Misiek2M
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4CAVC 1T32B 2011
- Imię:: Miłosz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dzięki, wszystkim za uwagi. Dopytalem jeszcze dwóch znajomych mechaników i zamówiłem zestaw 6-24 SATA.
Był Opel, Ford, nareszcie Touranek 1T32B1 / CAVC (TSI) 

-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 2005 DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Brawo Ty !
Myśle ze będziesz zadowolony.
Co następne ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Myśle ze będziesz zadowolony.
Co następne ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Ten zestaw 6-24 jest pełny? No powiedzmy bez 23 czy nawet 21 20? Bo to klucze raczej słabo występujące. Za to dość często występujące są poza typowymi np 16 i 18.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Misiek2M
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4CAVC 1T32B 2011
- Imię:: Miłosz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Zestaw 14 kluczy w rozmiarach:wesol pisze:Ten zestaw 6-24 jest pełny? No powiedzmy bez 23 czy nawet 21 20? Bo to klucze raczej słabo występujące. Za to dość często występujące są poza typowymi np 16 i 18.
8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 22 - 24mm
Jeśli czegoś będzie mi brakować to z czasem dokupię pojedyncze sztuki.
ziobek Jakie narzędzia następne? W sumie mam trochę sprzętu, ale szykuje mi się wymiana wkrętarko-wiertarki akumulatorowej bo obecna ma aku na wyczerpaniu. Pracowałem u znajomego Makitami i myślę że to rozsądny wybór za dobrą cenę.
Myślałem też o jakiś małych najazdach pod auto, bo nie zawsze trzeba wjeżdżać na tunel czy podnośnik.... ale to dalsze plany, jak czas pozwoli.
Był Opel, Ford, nareszcie Touranek 1T32B1 / CAVC (TSI) 

-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 2005 DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Odgrzebując temat i dziękując Tomkowi za rady, czas i wieczorne konwersacje. Pochwale się nowymi nabytkami, które udało mi się kupić w dość okazyjnych cenach.
„Mój program (od)budowy przydomowego warsztatu”
1. Facom SXL.DBOX1 (nasadka 10mm wymieniona już na 6-kątną, zdjęcia po odparowaniu)

2. Facom RL.NANO1

Jest naprawdę poręczny.
3. Facom SXL.171.

Porównując to z moimi dotychczasowymi grzechotkami, które już swoje przeszły to jest inna liga. Mam nadzieje, że posłużą mi naprawdę długo.
Może zrobimy tutaj temat o narzędziach, elektronarzędziach itd. Co wam się sprawdziło, co było chybionym zakupem.
Pozdrawiam.
„Mój program (od)budowy przydomowego warsztatu”

1. Facom SXL.DBOX1 (nasadka 10mm wymieniona już na 6-kątną, zdjęcia po odparowaniu)

2. Facom RL.NANO1

Jest naprawdę poręczny.
3. Facom SXL.171.

Porównując to z moimi dotychczasowymi grzechotkami, które już swoje przeszły to jest inna liga. Mam nadzieje, że posłużą mi naprawdę długo.
Może zrobimy tutaj temat o narzędziach, elektronarzędziach itd. Co wam się sprawdziło, co było chybionym zakupem.
Pozdrawiam.
- lukasso1202
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BMN 170KM
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Polecam klucze różnego rodzaju ze sklepu Grene, dożywotnia gwarancja. Klucz pęknie, dostajesz nowy.
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Mam duży zestaw proxona i klucze płasko oczkowe sata, do domowego użytku zupełnie mi wystarczają.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Wszystkie dobre marki wymieniają uszkodzone klucze na Nowe oczywiście nie mówię tu o chińszczyźnie bo pewnie by szybko zbankrutowali
A tu moje Facom.
Zestaw podręczny na diagnostykę auta (specjalna torba na laptop + narzędzia) + drobnica.
Ciekawostką są śrubokręty po lewej stronie, stare modele których barrrdzo ciężko kupić jako Nowe (wersja normalna i te czerwone dla elektryków)

Zawartość torby:

Jak widać brakuje do kompletu kilku kluczy płasko-grzechotkowych ale dlatego że wcześniej miałem komplet modelu 467 a do Etui, które zakupiłem osobno pasowały już klucze nowszej wersji 467B (ulepszono kilka rzeczy względem wcześniejszego modelu, są ciut grubsze i nie rozpinają się w etui jak zakładałem klucze z modelu 467). Starszy model kluczy wysprzedałem, a teraz pomału uzupełniam nowszym modelem
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

A tu moje Facom.
Zestaw podręczny na diagnostykę auta (specjalna torba na laptop + narzędzia) + drobnica.
Ciekawostką są śrubokręty po lewej stronie, stare modele których barrrdzo ciężko kupić jako Nowe (wersja normalna i te czerwone dla elektryków)

Zawartość torby:

Jak widać brakuje do kompletu kilku kluczy płasko-grzechotkowych ale dlatego że wcześniej miałem komplet modelu 467 a do Etui, które zakupiłem osobno pasowały już klucze nowszej wersji 467B (ulepszono kilka rzeczy względem wcześniejszego modelu, są ciut grubsze i nie rozpinają się w etui jak zakładałem klucze z modelu 467). Starszy model kluczy wysprzedałem, a teraz pomału uzupełniam nowszym modelem

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- MajKu
- Początkujący
- Auto:: 5T 2.0 TDI DSG
- Imię:: MAjCin
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Ja kupiłem jakiś czas temu taki zestaw z Lidla kilka aut już rozkręciłem i skręciłem. Może do profesjonalnego warsztatu się nie nadaje... ale na Garaż spoko cena- jakość spoko !