Niektóre auta mają raka przypadłość że się krzywi kolektor i potem gwiżdże jak karetka pogotowia. Jeśli śruby od kolektora wydechowego będą luźne niedokręcone i to nawet tylko jedna śruba czy dwie to wykrzywienie wielce prawdopodobne.
Generalnie szukaj nieszczelności jak nie na IC to na wężach ewentualnie wydech też może gwizdać.
-- Pt kwi 24, 2020 12:23 --
Niektóre auta mają raka przypadłość że się krzywi kolektor i potem gwiżdże jak karetka pogotowia. Jeśli śruby od kolektora wydechowego będą luźne niedokręcone i to nawet tylko jedna śruba czy dwie to wykrzywienie wielce prawdopodobne.
Generalnie szukaj nieszczelności jak nie na IC to na wężach ewentualnie wydech też może gwizdać.
Gwizd podczas przyspieszania
-
- Auto:: Touran 2.0 BMM DSG 2006
- Imię:: Mateusz
Re: Gwizd podczas przyspieszania
Cześć ja robiłem głowice itp i po złożeniu też gwizdało w tym zakresie obrotów . Nie było nic widać i ponowne rozkręcanie okazało się że płaszczyzna kolanka wydechowego egru była krzywa . Cyk papier na szkło wyrównanie złożenie ponownie na nowych uszczelkach i sukces bez gwizdu/piszczenia . U Ciebie może być to samo trzeba rozebrać stronę wydechowa i będzie widać. Nieszczelność na uszczelce . Nieszczelność na ośi chłodniczki nie powoduje gwizdu wiem bo nowa Ma już nieszczelność i nic się nie dzieje
-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 TDI, BLS, 2009
- Imię:: Sebastian
- Podziękował: 1 raz
Re: Gwizd podczas przyspieszania
Problem rozwiązany.
Przyczyną faktycznie była uszczelka od chłodnicy spalin po jej wymianie i ponownym uszczelnieniu problem zniknął. Koszt 180 zł
Dziękuję wszystkim za dyskusję
Przyczyną faktycznie była uszczelka od chłodnicy spalin po jej wymianie i ponownym uszczelnieniu problem zniknął. Koszt 180 zł
Dziękuję wszystkim za dyskusję