Popatrz w innych kanałach, można też zmienić wartość progową napięcia tak żeby widział że jest za niskie i się nie wyłączy.
Tylko nie wiem w którym kanale.
Było:
Golf II 1.6l pb 75 KM 1991r
AUDI 80 B4 2.0l 90 KM 1993r
GOLF IV 1.9l TDI 90 KM 1999r
Jest.
TOURAN 1T3 1.6 TDI BMT 105 KM 2011r
Planuje zamontować moduł start stop w swoim touranie: https://allegro.pl/oferta/wylaczenie-de ... 9038880058
Mam problem, bo nie wiem jak dostać się pod wyłącznik start stop, żeby zamontować owy modu. Zgaduję, że trzeba zdemontować dekor od climatronika.
Jak ktoś to robił, to proszę o podpowiedź, bo nie chciałbym wyłamać jakiś plastik.
Z góry dzięki!
Posiadam:
Touran 1.4TSI DSG7 '18 R-line
Honda Shadow Phantom i rower TREK Fuel Ex 8 '20 ))
Było:
Audi A4 B6 2.0 benzyna '01
Golf VII Variant 1.4TSI '15 Comfortline + kilka modyfikacji
U mnie start-stop wyłączyli w serwisie i mam spokój,poza tym ten "s-s" działa do momentu 80%sprawnosci akumulatora,jeśli akumulator będzie słabszy to ten system nie zadziała.
Przestań głupoty gadać. Aku miałem.juz luchawy że w zimę by padł całkiem a SS działał bardzo ładnie. Żadne tam 80 procent. Zresztą co niby te procenty miałyby oznaczać.
Wymieniałem Aku w zeszłym roku bo już luchawo kręcił i SS działał nawet po ruszeniu spod domu w lato tak gdzieś z niecały kilometr. Nawet się dziwiłem że wskazówka jeszcze od temp nie była w pionie. Na tuningu byłem to trzeba było podpiąć pod prostownik bo przy tym modzeniu juz zdychał. Wtedy wyłączyłem właśnie SS i z miesiąc później zmieniłem aku z agm na efb.
-- Śr lis 18, 2020 17:41 --
Pany mam taki komunikat w 1t3 "Burton for driver assistant system defective". Pisze tu bo poprzedni właściciel mówi że to od ładowania alternatora i braku przez to SS. Ale to mi coś nie podchodzi. Googiel za wiele nic nie mówi mimo że fraza występuje. Chyba że to coś związane z manetką od tempomatu. W zasadzie to jest to zwykła manetka bez tempomatu. Może ktoś aktywował opcje a brak fizycznie odpowiedniej manetki?