co robic wymienic czy naprawiac oto jest pytanie ( 6 bieg )
-
- Początkujący
- Auto:: 1,9TDI AVQ, 2003
- Imię:: Bartek
Re: co robic wymienic czy naprawiac oto jest pytanie ( 6 bie
Dołączam sie do tematu silnik AVQ skrzynia (6) przebieg 220tys. Na 6 biegu przy predkości około 120 km/h wyrzuca bieg:/ nie darady go nawet reką zaczymac, do 120km/h jest spokoj i nic sie nie dzieje...
Przyczyna tego moze byc wałek?
Czy moze samo łożysko?zna ktoś może wymiary łozyska?numer?(przed wymiana bym owe zakupił):)
Czy coś jeszcze innego może byc?
Przyczyna tego moze byc wałek?
Czy moze samo łożysko?zna ktoś może wymiary łozyska?numer?(przed wymiana bym owe zakupił):)
Czy coś jeszcze innego może byc?
"Bo diesel płynie w naszych żyłach..."
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Jest manual na forum. Najprawdopodobniej okręcila się śruba pod deklem od 6 biegu.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Pisałem w wątku kurika o buczącej skrzyni na 6 biegu. http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... 2&start=15 Tak, jak kilku Kolegów sugerowało, odkręciła się śruba na wałku 6 biegu. Tyle, że u mnie zdążyła wypchnąć dziurę w bocznej kapie, i uciec gdzieś na drodze razem z wewnętrzną częścią łożyska i tulejką. Na szczęście wypchnięty kawałek z kapy udało się znaleźć pod garażem. Jako, że wypchnięta dziura była stosunkowo wysoko, niewiele oleju zwiało. Mechanicy wspawali z powrotem wypchnięty kawałek, uzupełnili brakujące elementy, wymienili olej przedtem sprawdzając, czy nie ma opiłków z kół zębatych. Całość kosztowała ok. 300.
Ewentualną wypchniętą dziurę od wałka 6 biegu widać po mocnym skręceniu kół. Akurat w tym miejscu jest okienko w nadkolu
Ciekawe dlaczego 
Ewentualną wypchniętą dziurę od wałka 6 biegu widać po mocnym skręceniu kół. Akurat w tym miejscu jest okienko w nadkolu

pozdrawiam Grzegorz
-
- Początkujący
- Auto:: 1,9TDI AVQ, 2003
- Imię:: Bartek
Znalazłem w końcu chwile czasu i zajrzałem mieliście racje śruba od 6 biegu palcami odkręciłem.
Łożyska nowe jakby ktoś niedawno tu zaglądał...
A w obudowie wytarty rancik na około 1mm
po oczyszczeniu dokładnie rozpuszczalnikiem nałożyłem spore ilości kleju do gwintów... i przykręcając śrube z rurką 1,5m mam nadzieje ze narazie bede miał spokój 
dziękuje za pomoc :p

A w obudowie wytarty rancik na około 1mm

dziękuje za pomoc :p
"Bo diesel płynie w naszych żyłach..."