Rozładowujacy sie akumulator
- jakubk16
- Początkujący
- Auto:: 1.9 105 KM 2004r
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 3 razy
Okazało się ze miernik miałem trafiony i ładowanie było ok. wymiana akumulatora i pomogło. Masa była też delikatnie nie dokręcona i może to pomogło też rozładować. na szczęście stało się to gdy nie było mrozów. a wymiana i tak była konieczna bo miałem za słaby akumulator 61 wymieniłem na centry cb740
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Możesz odłączyć, pamiętaj tylko o kolejności odpinania i przypinania przewodów do akumulatora.
Po podłączeniu aku musisz przejechać kilka metrów bo będzie palić się kontrolka od ESP, po przejechaniu kawałka drogi zgaśnie.
U mnie w autku odpinany był już kilka razy przez mojego mechanika czy przeze mnie i nic się nie dzieje.
P.S. Nie wiem jakie masz radio ale może być potrzebny kod, ja mam w tej chwili RCD 300 i nie trzeba go wpisywać po odłączeniu aku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Po podłączeniu aku musisz przejechać kilka metrów bo będzie palić się kontrolka od ESP, po przejechaniu kawałka drogi zgaśnie.
U mnie w autku odpinany był już kilka razy przez mojego mechanika czy przeze mnie i nic się nie dzieje.
P.S. Nie wiem jakie masz radio ale może być potrzebny kod, ja mam w tej chwili RCD 300 i nie trzeba go wpisywać po odłączeniu aku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
mariusz
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Koledzy, u mnie podobnie. Niby wszystko gra a tu podczas mrozu auto strajkuje. Wcześniej miałem uszkodzone sprzęgło alternatora i nie było prawidłowego ładowania. Po naprawie jest dobrze ale jak teraz temperatury spadły zaczynają się kłopoty. Auto odpala ale ciężko. Jak już odpali to później już od pierwszego ale poranny rozruch jest kiepski. Myślę, że jednak aku może być do niczego bo ze 2 lub 3 razy rozładował się na max. i teraz nie trzyma prądu. Boję się włączyć webasto przed uruchomieniem bo nie wiem czy odjadę. Touranka jestem zmuszony sprzedać i nie chcę żeby kupiec nie mógł odpalić, sami rozumiecie. Czy to wina akumulatora czy szukać innego powodu?
-
said
- Początkujący
- Podziękował: 5 razy
Proponuję jednak wymienić akumulator. Dużo problemów z naszymi Turankami sprawia ta mała skrzyneczka. Jesli masz możliwość to załóż nowy - pożyczony na próbę ale według mnie zima mroźna tuż tuż - wymiana nie ma co się zastanawiać. Ja zmieniłem na Wartę Silwer - po prostu inny samochód - polecam 
jurek
-
gregorypeg
- Przeglądacz
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
No to conajmniej 0,35A za duzo... Zacznij szukac uciekajacych amperow zeby sie ktoregos ranka nieprzyjemnie nie zdziwic...gregorypeg pisze:Mi pobiera 0,45A na postoju. Wydaje mi się że przez to rozładowuje się aku przez noc, bo ciężko pali.
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2012 14:29 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm