po 2008 prawdopodobnie wszystkie wady wieku dziecięcego zostały usunięte, ja mam z 2004 BKD i do samego silnika (odpukać) uwag nie mam, a skrzynia DSG - bajka - może też dlatego nie pęka głowica (co było częstą przyczyną uszkodzeń tych motorów). Oby jeździł tak dalej to będzie dobrze więc do 2,0 też można się przymierzyć
Mój Touran ma też motorek 2.0 TDI, i nic nie mogę na te silniki powiedzieć, odpukać śmigają bezproblemowo, dodam że nie jest to pierwszy mój silnik dwulitrowy, było ich kilka. Podstawa to musisz dbać, wtedy napewno auto odwdzięczy się bezawaryjnością.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Fakt ten z 2007 tanio, ale przyczyną może być właśnie DSG, bo ludzie nadal boja się automatów i jest problem ze sprzedaniem (sam mam DSG i jestem bardzo zadowolony).
DSG piękna sprawa, polecam każdemu. Tylko przed zakupem trzeba sprawdzić jak się sprawuje skrzynia aby uniknąć późniejszych kosztów.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
kris72 pisze:Fakt ten z 2007 tanio, ale przyczyną może być właśnie DSG, bo ludzie nadal boja się automatów i jest problem ze sprzedaniem (sam mam DSG i jestem bardzo zadowolony).
ogloszenie aktualne czekam na numer vin
czy warto sie bardziej zainteresowc tym modelem ?
jutro porozmawiam z wlascicielem.
ile taki samochod moze palic taj jak na autocentrum 8l/100 ?
jeżeli chodzi o TDI 140 PS, to 7,5 litra w mieście, tylko jak ma DPF to najlepiej zaraz go sobie wypruj bo będziesz narzekał. Oczywiście jeżeli autem będziesz w większości po mieście jeździł
zaciekawil mnie ten touran
na co zwrocic szczegolna uwage przy tej skrzni DSG?
moze cena taka jest ze cos moze byc do wymiany w skrzyni?
jak będe miał nr vin to zobaczymy co w nim siedzi,
byly jakkies rodzaje skrzyni dsg, udane lub mniej udane ?
na co zwrocic szczegolna uwage przy tej skrzni DSG?
Tkz płynność skrzyni mówi sama za siebie. Nie szarpie np przy ruszaniu albo przy redukcji biegów, nie słychać żadnych niepokojących odgłosów. Zobacz czy w książce serwisowej była serwisowana co 60tyś.km (wymiana oleju)