Tomas pisze:A ja zwyczajne to gumowe dziadostwo zeskrobałem i teraz mam błyszczący czarny plastik, ładnie się prezentuje.
i podczas usuwania tej gumy porysowałem powierzchnie. u mnie źle to wygląda.
to musisz sie jeszcze raz za to zabrac i ładnie oczyscic powierzchnie papierem sciernym odpowiedniej gradacji... jak to nie pomoze to jeszcze trzeba bedzie użyć podkładu... zrób to matem to nie bedzie sie tak "palcowac"
sergiusz pisze:Kurik jak wymienisz te ramki to napisz co i jak bo też przymierzam się do wymiany:)
Sergiusz wymiana się udała. Zapodałem jeszcze renoskór i teraz kiera wygląda jak nowa. Jak będziesz na zlocie to sobie zobaczysz jak wygląda i ocenisz czy warto kupować te plastiki.
Ja też demontowałem plastiki, tylko, że w drzwiach. Jak będę miał chwilkę, to wrzucę zdjęcia, jak to wygląda po zdjęciu "gumy". Jak dla mnie jest o niebo lepiej.
A czy wszystkie wersje Turka z przed liftu miały te plastiki o których piszecie? W moim nie mam plastików tylko ramiona są gumowe, nic z nich nie schodzi pomimo dużego przebiegu.
Mam kierownicę zwykłą, chce zamienić na skórzaną, nawet znalazłem w ładnym stanie tyle że sprzedający mówi o tym że plastiki są powycierane, czyli temat znany na forum. Jak to jest bo się pogubiłem?
lukasz22i pisze:A czy wszystkie wersje Turka z przed liftu miały te plastiki o których piszecie? W moim nie mam plastików tylko ramiona są gumowe, nic z nich nie schodzi pomimo dużego przebiegu.
Mam kierownicę zwykłą, chce zamienić na skórzaną, nawet znalazłem w ładnym stanie tyle że sprzedający mówi o tym że plastiki są powycierane, czyli temat znany na forum. Jak to jest bo się pogubiłem?
Zobacz od drugiej strony, powinny być takie szczeliny do ich rozpięcia. Jutro umieszcze zdjęcia to zobaczysz jak to wygląda.
lukasz22i pisze:A czy wszystkie wersje Turka z przed liftu miały te plastiki o których piszecie? W moim nie mam plastików tylko ramiona są gumowe, nic z nich nie schodzi pomimo dużego przebiegu.
ja właśnie u siebie też mialem gumowe i mi nic nie schodziło... miałem zwykła kierownice, nie skórzaną... nie zwróciłem wcześniej uwagi na to ale byc moze ze tylko orginalnie skórzane kierownice miały takie plastiki...