Touran dla rodziny 2 + 3 + pies

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

sprawdziłem ci to auto http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 17381.html

niestety taksówka czyli skóra w nim jest ze sztucznych świń ;) (skaj)
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

po tych "pseudo" skórach własnie wiadac na pierwszy rzut ze to taxi...
Staszek-04
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Staszek-04 »

Witam.

Serdeczne podziękowania kieruję do Kolegów: admin, Dodi, highline, jarry, Rauko i spacewalker (w kolejności alfabetycznej), za okazaną pomoc i podjęcie mojego tematu.

Zweryfikowałem budżet potrzebny na zakup wymażonego (czytaj 7-mio osobowy w dizlu z silnikiem 1.9) samochodu. W chwili obecnej mam na widelcu cztery propozycje. Mój problem polga jednak na tym, że (jak wcześniej pisałem) jestem zieloniutki i potrzebuję w finalizacji przedsięwzięcia POMOCY. Stąd moje pytanie.

Czy ktoś z Kolegów pojechałby ze mną w Warszawy (ewentualnie z Łodzi) do Radomia (gdzie znajdują się wspomniane wozy). Traktuję, że poświęcony mojej sprawie czas wynagrodzę pieniężnie.

Może jeszcze jakieś uwagi i komentarze Kolegów do moich typów:

A. http://otomoto.pl/volkswagen-touran-1-9 ... 13201.html

B. http://otomoto.pl/volkswagen-touran-dsg ... 04951.html

C. http://otomoto.pl/volkswagen-touran-C19328676.html

D. http://allegro.pl/show_item.php?item=1659464534

Zdaję sobie sprawę, że oględziny, pomiary lakieru oraz wizyta w ASO zabiorą trochę czasu.

Na prywatną skrzynkę mailową lub na mój numer telefonu (606 899-800) proszę o informację.

Pozdrawiam: Staszek-04.
Posiadający TouFrana
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Nr. 1 Volkswagen Touran **,1,9 TDI KLIMATRONIK 7 OSÓB
Nie ma czujnika deszczu, ani podgrzewanych foteli. Przebieg ciężko z fotek ocenić bo mało ze środka, ale zewnętrza strona fotela kierowcy wygląda na sfatygowaną. Pewnie ze 100.000 można dopisać do szafy. Ładnie wywoskowany, może był właśnie polerowany po malowaniu ;) - może bo nie koniecznie. Zadzwoń i zapytaj czy użyczy czujnika podczas oględzin, bo skoro go mierzył to znaczy, że ma czujnik. I poproś o podesłanie na maila skanu ostatniego wpisu książki serwisowej.

Nr. 2 Volkswagen Touran DSG, 7-osobowy
Opis zgadza się z wyposażeniem. Fotek mało, a te co są nic nie pokazują. Poproś o maila z większą ilością fotek przednich foteli i uchwytów na drzwiach. Pytanie do pozostałych - czy DSG występowały z tą najuboższą wersją komputera?

Nr. 3 Volkswagen Touran
Brak fotki fotela kierowcy od zewnętrznej strony, ale nic nie widzę do zarzucenia.

Nr. 4 VW TOURAN 1.9 TDI HIGHLINE 2007 NAVI DSG OKAZJA!!!
Fotki marnej jakoś, więc ciężko się coś dopatrzeć. Dziwne, że fotele skórzane i bez podgrzewania - takiej kombinacji chyba nie było - ale szycia na skórze wyglądają na oryginalne. Dywanik rzucony byle jaki do zdjęcia - czyżby chcieli coś schować? Poproś o zdjęcie bez dywanika, bo ten nie wygląda na dedykowany do Tourana.

I w zasadzie przy każdym poproś o skan ostatniego przeglądu z książki serwisowej i zapytaj czy pożyczą czujnik, czy masz pożyczyć od kolegi.
Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2011 21:33 przez Rauko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

No trochę Polski zjeździłem z kolegą w poszukiwaniu Tourana, więc mogę i do Radomia też podjechać :)

Mam czujnik grubości lakieru oraz interfejs diagnostyczny VCDS więc można trochę o aucie się dowiedzieć. Resztę masz na PW.
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Jeżeli termin mi przypasuje to może i ja się pojawię ;)
Tak, żeby się poznać, a dodatkowe oczy nie zaszkodzą :)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Staszek-04
Początkujący

Wielki DZIÊKS już teraz. Liczę na to, że jutro uda mi się uzupełnić informacje od sprzedających (tak jak radzicie).

Będę w kontakcie.

Pozdrawiam :D .
Posiadający TouFrana
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

ja warszawe moge z Toba obskoczyć... o ile będę czasowy w tym czasie jak Ty bedziesz potrzebował...

P.S. dodam tylko że ten czerwony juz długo stoi w ogłoszeniu... jak ja swojego szukałem to juz stał a mineło dobre 2 miesiace jak zaczełem szukac...

w sprwie historii auta moge polecic super gościa, od którego dostaniesz cała wydrukowaną historie auta jezeli był serwisowany... ja swojego sprowadziłem bez ksiązki serwisowej bo ukradli w niemczech wszystkie instrukcje w tym ksiaze serwisowa... mam przebieg zaledwie 89 000 troche w to watpiłem ale wziąłem go ze wzgledu na idealny stan wizualny... po powrocie do Polski postanowiłem go sprawdzic w serwisie i po otrzymaniu całej historii auta jestem bardzo zadowolony z zakupu bo przebieg sie potwierdził w 100 %. Auto kupiłem 18 maja a jeszcze 20 kwietnia miał ostatni przeglad z przebiegiem 87 000 km także auto do konca serwosowane i wszystkie naprawy i wymiany mam udokumentowane pomimo ze nie mam orginalnej ksiazki...
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Rauko pisze: Pytanie do pozostałych - czy DSG występowały z tą najuboższą wersją komputera?
Tak :mrgreen:
Staszek-04
Początkujący

Witam.

Sprzedawcy nie kwapią się z uzupełnieniem danych, o których pisaliscie. Wysłałem ze strony Automoto.pl zapytania z prosbą o przesłanie zarówno zdjęć wybranych fragmentów samochodu jak i wpisów do ksiązki serwisowej. Przy braku odpowiedzi dwukrotnie telefonowałem do każdego z czterech kandydatów. Wymijajaco słyszę, że nie ma osoby z aparatem, strasznie duzo pacy i nie jestem wstanie zrobić fotografii, wyjechałem i nie jestem na miejscu ...

Jutro do południa może jeszcze uda mi się coś wydostać ale bez obietnic ze strony sprzedających.

Podsumowując:

Ad. A. Tłumaczenie, że nie ma osoby z aparatem fotograficznym.

Ad. B. Jurto od rana (pod nieobecnośc męża) rozmawiał będę z małznką własciciela. Bez zapewnień, że będą foty.

Ad. C. Jutro do południa mam dostać foto ostatniego wpisu do książki serwisowej i może jeszcze coś. Raczej bez entuzjazmu.

Ad. D. Dwie godziny temu Pani właściciel sprzedała wóz - nieaktualne.

W związku z powyższym równolegle odwiedziłem 31 autokomisów wzdłuż ulicy Modlińskiej (na odcinku od Jabłonnej do mostu Grota). Jutro w komisie nawysokosci Selgrosa - OŚ Czajka - na być do obejrzenia 7-mioosobowy Touran. Dowiedziałem się tylko, że z 2004/2005 roku z przebiegiem około 187.000 km z silnikiem 1.9 TDI w automacie ze skórzaną tapicerką.

Czy któryś z Kolegów pomógłby mi w oględzinach wspomnianego wozu? Może to ten wymażony i nie będzie konieczności wyjazdu do Radomia. Ja oczywiście nie mam miernika grubości lakieru ani interfejsu do diagnozy komputerowej. Zbadałem jedynie, że w sąsiedztwie jest dealer VW - Chyliński.

Z góry dziękuję za pomoc !!!

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy: Staszek-04.
Posiadający TouFrana
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Miernik nie wiem czy uda mi się na jutro załatwić, ale przejechać się mogę z przyjemnością :) Albo możemy się umówić na miejscu. Tyle, że ja mogę być w okolicach godziny 18.00 - wcześniej się nie wyrobię :/
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Staszek-04
Początkujący

Do samochodu numer C. (na Automoto.pl numer C19328676) dostałem 10 fotek elementów, o których pisaliście. Do tego foto z ostatniego wpisu do książki serwisowej z ASO. Uwaga jest to wpis z dnia 14.10.2009 przy stanie licznika 204411 km.

Takie jeszcze jedno pytanie na marginesie. Czy pierwsza wersja Tourana I z okresu od 2003 do 2006 z silnikami 1.9 TDI wyposażona była w koło dwumasy i filtr cząstek stałych? Czy też jest to może wynalazek wersji Tourana II produkowanego po 2006 roku?
Posiadający TouFrana
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

Dwumasa jest na pewno. DPF w 1.9TDI według moich informacji montowany był w latach 2005-2009. Oczywiście nie obligatoryjnie tylko do wyboru, co za tym idzie są zarówno dostępne wersje z 1.9TDI bez DPF (często) jak i z DPF (rzadko).

Na wlepce z kodami wyposażenia auta szukaj kodu 7GG, ten kod oznacza "emissions concept EU 4 with particulate filter" czyli wtedy masz (lub bardziej ściśle w fabryce założyli) filtr DPF.

Po przekręceniu zapłonu jeśli masz DPF zapali ci się na zegarach żółta kontrolka w formie siateczki (prostokącik z dziurami jak żółty ser ;) )
pozdraVWiam, jarry

Staszek-04
Początkujący

Info dla Kolegów : jarry, Rauko oraz Dodi.

Dzisiejsza akcja z Touranem przy Modlińskiej nieaktualna. Samochód ma szansę pojawić się w komisie dopiero po weekend'zie. :(

Mam pytanie czy możliwym jest jutrzejszy wyjazd do Radomia z czujnikiem grubości lakieru oraz interfejsem VCDS? Jak zrozumiłem propozycja była ze strony jarry'ego z wyjazdem z Łodzi. Jeżeli jest to aktualne, to proszę o info.

Wiem oczywiście, że rozpoczyna się weekend i każdy z Was ma swoje plany wypoczynku. :oops: Wszystkich zainteresowanych (właściciele samochodów A. B. oraz C.) sa dostępni w dniu jutrzejszym na pewno.

Pozdrawiam serdecznie.
Posiadający TouFrana
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Ad. D. Dwie godziny temu Pani właściciel sprzedała wóz - nieaktualne.

A na alledrogo dalej wisi, że ogłoszenia aktualne - niezly pasztet Pani będzie miała jeżeli ktoś kliknie kup teraz - :-)

i w każdym ogłoszeniu piszą garażowany - :-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ