Wrzuciłem sofcik 5218 do RNS B.
Z DVD-R (wypalone x2)nie chciało iść. Po wypaleniu na CD-R (również x2) poszło za pierwszym razem.
Sofcik:
1. wywala kodowanie RNSa, więc trzeba później VCDSem zakodować ponownie.
2. aktualizuje Gateway
3. nie zablokował DVDFree (softwareowego)
Po aktualizacji wydaje mi się, że RNS jest ciut bardziej responsywny
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Ja kilka razy próbowałem aktualizować swojego RNSa do 5218 lecz niestety bezskutecznie. Soft wypalałem 3 razy na różnych płytach CDR z najmniejszą możliwą prędkością. Za każdym razem dostaje błąd SWL i muszę ratować się ponownym wgrywaniem softu 3980.
Mój RNS wersja C z 2010 roku
Address 37: Navigation (J0506) Labels: 1T0-035-680.clb
Part No SW: 1T0 035 680 D HW: 1T0 035 680 C
Component: RNS-MID H06 3980
Revision: AB001001
No to w zasadzie masz to co ja.
Wypal na DVD-R Verbatima.
Jak u ojca aktualizowałem to CD-R nie chciało czytać, a jak wrzuciłem DVD-R to poszło za pierwszym razem, więc daj mu szansę na takiej płytce
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
kodowanie można sobie skopiować przed aktualizacją, po za tym nadal nie wiem jak sprawdzić jaką wersję mam wgraną oprogramowania, mimo iż trzymam dość długo przycisk SETUP.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Można skopiować, ale trzeba o tym pamiętać - dlatego napisałem, bo ja akurat się na nacie doczytałem, że ten update wywala kodowanie i się potwierdziło przy aktualizacji No i trzeba mieć VCDSa lub inny soft do długiego kodowania, a nie każdy ma, więc po aktualizacji by się zdziwił.
To pewnie nie masz odblokowanego tego menu "serwisowego" czy jak to się tam nazywa.
Musisz wejść VCDSem w kodowanie navi i poszukać tam czegoś z debuging, czy coś w tym stylu (jak będę wieczorem miał chwilę to sprawdzę u siebie).
A ja dzięki uprzejmości Rauko zaktualizowałem mapę w RNS. Jak potrenujesz to może się skuszę na aktualizację firmwire.
A piwko za pomoc oczywiście się należy.
Rauko, sprawdzę to dzisiaj u mnie jak czas na to pozwoli
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Rauko, nie experymentowałem jeszcze z tym gdyż mam urwanie głowy.
Nie wiem.
Na muzykę mam 17,8 i mam wersję C LED, więc zapewne 30GB - czyli podział muszę mieć jeszcze jakiś inny. Na pewno na 3 partycje, bo to wprowaził już soft od wersji 3xxx