Tuleje stabilizatora przód
- kurik
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
duszek, zrobiłes już te tuleje stabilizatora??
Ja tez mam podobny problem, strasznie mi sie tłucze zawieszenie z przodu przy najechaniu na nierówności i właśnie nie wiem co to może być. Ostatnio wymieniłem tuleje wahacza takie jak na aukcji
http://allegro.pl/tuleja-wahacza-przod- ... 89675.html
ale to nic nie dało dalej tłucze. Nie wiem co dalej....
Ja tez mam podobny problem, strasznie mi sie tłucze zawieszenie z przodu przy najechaniu na nierówności i właśnie nie wiem co to może być. Ostatnio wymieniłem tuleje wahacza takie jak na aukcji
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Sprawdź dokładnie amortyzatory u fachowca , może być ok a miesiąc później jeden strzeli i po nim.Ja sprawdziłem amory było ok,Miesiąc później zaczęło stukać .Wymieniłem tuleje,łączniki i dalej nie wiedziałem co,pojechałem na zbieżność po wymianie tulei i okazało się że jeden amor jest na 30%,Wymieniłem obydwa oczywiście i jak ręką odjąłkurik pisze:duszek, zrobiłes już te tuleje stabilizatora??

- Bartolomeo171
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
-
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Tuleje stabilizatora przód
Koledzy czy ktos rozgryzł temat poduszek stabilizatora przód? U mnie juz widac luz golym okiem. W intercars sa takie poduszki firmy targum tylko jak później z wymianą tych gum?
-
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tu sie własnie chochlik wkradł.jeżu pisze:Tedgum..krzysiek_rybak pisze:targum
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Hejka, nie chce zakaldac nowego tematu, dlatego odgrzeje troche kotleta jesli OT to sorrki... otoz od pewnego czsu borykam sie ze stukami po stronie kierowcy, zawieszenie sprawdzone, ale po przeczytaniu powyzszego posty naszlo mnie, aby sprawdzic drzwi i okazalo sie, ze maja luz tzn gdy sa otwrte sa 'sztywne', natomiast przy domknieciu ok 10 cm przed zamknieciem jest wyczuwalny luz na dolnym zawiasie i stuki, moje pytanie brzmi, czy ktos wymienial w/w zawias, jesli tak to jak sie do tego zabrac ? a moze jakas regulacja jest ? Z gory dziekuje za jakiekolwiek sugestierafi pisze:Kolego duszek, a moze masz luz na zawiasie dolnym drzwi przednich i Ci stukaja. Ja tak mialem. Tez myslalem ze mam cos z zawieszeniem (cale zawieszenie sprawdzone, niec nie znaleziono), a okazal sie tylko zawias. Po wymianie na nowy cisza, jak makiem zasial

-
- Początkujący
- Auto:: vw polo
- Imię:: mikki
Witam czy ktos rozwiazal problem wymiany samych gum stabilizatora z przodu czy pozostaje jedynie wymiana calego stabilizatora?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran I
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 3 razy
Duszek jak na ducha przystało zawinął się bez śladu
A tak się zdjęć naobiecywał

A tak się zdjęć naobiecywał