xenon

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
fokusmok
Przeglądacz
Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię:: Michal

Post autor: fokusmok »

nie musisz sie tak unoscić odrazu ;) mam duże doświadczenie z xenonami więc powiem Ci, że jak chcesz widzieć dobrze w nocy i tylko na tym Ci zależy kup żarniki 4300K... one i tak z czasem sie lekko wypalą i beda miały niebieską poświatę... mialem kiedyś w passacie 6000K i w deszcz nie dało sie jechać... takie jest moje zdanie...

widzisz kolego nie można było tak odrazu :) w takim razie chyba zdecyduje się na 4300k po zakupie opisze sswoje wrażenia

dzięki wszystkim za pomoc...

[ Dodano: Nie Lis 04, 2012 14:23 ]
witam koledzy...
może odświeżę trochę temat...
w moim touranku od strony pasażera jakoś słabo świeci xenon niby w soczewce widać , że się świeci natomiast po podjechaniu do ściany widać znaczną różnicę w świeceniu lewego i prawego światła. Lewe świeci super, jest jasne wyraźne natomiast prawe (od pasażera) świeci jak by przez mgłę o 1/3 gorzej niż lewe.... wiec myślałem , że to wypalający się żarnik. po wymianie żarnika problem występuje nadal, więc przełożyłem cała osprzęt z lewej lampy na prawą i odwrotnie i okazało się , że nic nie pomogło... co wykluczyło wypalenie żarnika na 100%.

teraz moje pytanie jest następujące czy może być to spowodowane zanieczyszczeniem lampy jeżeli tak to jak to sprawdzić i ewentualnie wyczyścić
czy problem jest w czym innym??

Proszę o pomoc ponieważ sporo jeżdżę w nocy i brakuje mi trochę doświetlonego pobocza.....

pozdrawiam
ODPOWIEDZ