Padła turbina
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Dobra coby zakończyć temat wyższości turbiny regenerowanej nad nową lub odwrotnie .
Zamontowaliśmy nową nawet działa . Ale pozostała zasłona dymna
Pomimo rozmontowania w dobiazgi układu wydechowego czyszcenia , płukania itp . Tak dymi ,że na główne drogi nie ma co na razie wyjeżdżać .
Miał już ktoś tak zabawę długo to sie jeszcze utrzymuje ? . Jak ten olej najlepiej wypalić ?
Zamontowaliśmy nową nawet działa . Ale pozostała zasłona dymna
Pomimo rozmontowania w dobiazgi układu wydechowego czyszcenia , płukania itp . Tak dymi ,że na główne drogi nie ma co na razie wyjeżdżać .
Miał już ktoś tak zabawę długo to sie jeszcze utrzymuje ? . Jak ten olej najlepiej wypalić ?
-
mlodypoznan
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
według mnie wypalenie oleju z kata to lipa - tez mi tak mówił ale:
1. u mnie dymiło się lekko
2. po ok 3 tys jak ubyło oleju więcej niż zawsze i nic się nie wypaliło bo dymiło tak samo wróciłem z reklamacją.
jeżeli u Ciebie jest tak, że dymi aż tak mocno to coś musi być na rzeczy albo z Turbiną albo z podłączeniem wężyków albo/i układ sterujący poszedł...
skoro mechanik nie daje rady to... sorki, ze to pisze ale też walczyłem z turbo i mechanikami - mechanik jest do bani.
niech zrobi przy tobie pomiar ciśnienia jakie jest na turbinie i niech Ci wytłumaczy połączenia podciśnienia; jak to ok to reklamujesz turbinę albo regenrujesz nową/używaną ( bo jakoś nie obczajam z postów jaką masz) - jeśli w ogóle jest OK - bo numer niby inny.
aż tak dymieć, ze obciach wyjechać nie powinien - chyba, że mechanik niech sam jedzie i sam wypala a Ty jako pasażer
1. u mnie dymiło się lekko
2. po ok 3 tys jak ubyło oleju więcej niż zawsze i nic się nie wypaliło bo dymiło tak samo wróciłem z reklamacją.
jeżeli u Ciebie jest tak, że dymi aż tak mocno to coś musi być na rzeczy albo z Turbiną albo z podłączeniem wężyków albo/i układ sterujący poszedł...
skoro mechanik nie daje rady to... sorki, ze to pisze ale też walczyłem z turbo i mechanikami - mechanik jest do bani.
niech zrobi przy tobie pomiar ciśnienia jakie jest na turbinie i niech Ci wytłumaczy połączenia podciśnienia; jak to ok to reklamujesz turbinę albo regenrujesz nową/używaną ( bo jakoś nie obczajam z postów jaką masz) - jeśli w ogóle jest OK - bo numer niby inny.
aż tak dymieć, ze obciach wyjechać nie powinien - chyba, że mechanik niech sam jedzie i sam wypala a Ty jako pasażer
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2012 16:34 przez anko1973, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
ja tam nie chcę cfaniakować ;-) ale bardzo mocno bym się zastanawiał nad czymś takim :-)
http://www.ecuproject.pl/seat-leon1p-2. ... 33km-480nm
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
NO proszę ciekawy wykresikBzyku pisze:ja tam nie chcę cfaniakować ;-) ale bardzo mocno bym się zastanawiał nad czymś takim :-)
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy