Manual: POI dla RNS 510
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam po długiej przerwie ... niestety obowiazki wzieły góre i POI zostało w odstawce nieaktualizowane ... ale do dzis ...
na pierwszej stronie nowy plik ...
POI z dnia 3.06.2013
1. Bankomaty BZWBK
2. Bankomaty Euronet
3. Fotoradary Przenosne
4. Fotoradary Stacjonarne
5. KFC
6. McDonalds
7. Parkingi Bezplatne
8. Parkingi Platne
9. Punkty Kontroli Drogowej
10. Radar Odcinkowy Koniec
11. Radar Odcinkowy Poczatek
12. Radiowozy z Kamera
13. Stacje Paliw BP
14. Stacje Paliw Lotos
15. Stacje Paliw Orlen
Jak widac mocno zmieniony wzgledem starej wersji .. praktyczność wieła góre i wyleciały punkty które jako tako nie sa celami a doszły nowe bardziej uzyteczne ...
Nie ma co czekać ... pobierac instalowac i uzywac ...
Pozdrawiam i lepszej pogody życze nam wszystkim
na pierwszej stronie nowy plik ...
POI z dnia 3.06.2013
1. Bankomaty BZWBK
2. Bankomaty Euronet
3. Fotoradary Przenosne
4. Fotoradary Stacjonarne
5. KFC
6. McDonalds
7. Parkingi Bezplatne
8. Parkingi Platne
9. Punkty Kontroli Drogowej
10. Radar Odcinkowy Koniec
11. Radar Odcinkowy Poczatek
12. Radiowozy z Kamera
13. Stacje Paliw BP
14. Stacje Paliw Lotos
15. Stacje Paliw Orlen
Jak widac mocno zmieniony wzgledem starej wersji .. praktyczność wieła góre i wyleciały punkty które jako tako nie sa celami a doszły nowe bardziej uzyteczne ...
Nie ma co czekać ... pobierac instalowac i uzywac ...
Pozdrawiam i lepszej pogody życze nam wszystkim

- RedArt
- Użytkownik
@cheles
witam po długiej przerwie ... to faktycznie idealnie w czas trafiłem ....
co do POI to jak by ktoś chciał zeby było w POI to piszcie .. ja dodałem to co uzywam wiec dostosowane podemnie ... ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby dodać coś jeszcze ...
oczywiście w ramach możliwosci i nie np. znaki stop bo to bez sensu ale np. inne stacjie lub bankomaty ....

co do POI to jak by ktoś chciał zeby było w POI to piszcie .. ja dodałem to co uzywam wiec dostosowane podemnie ... ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby dodać coś jeszcze ...
oczywiście w ramach możliwosci i nie np. znaki stop bo to bez sensu ale np. inne stacjie lub bankomaty ....
- RedArt
- Użytkownik
@cheles - wszystko co robi nam fotki to podstawa
i to jes główne danie w POI ( w tej wersji sa juz odcinki pomiarowe ) ale nie powiem np. McDonald tez czasem sie przyda ... jak i inne drobiazgi nie wiadomo kiedy moga sie przydac dlatego w ramach rozsadku moge dodac kilka kategorii ... ja np nie tankuje na SHELL wiec mi zupełnie nie potrzebna ale każdy ma rózna gusta 
co do nieobecności to miałem generalny remont w domu i dodatkowo szwagier kupił mieszkanie w Krakowie i tam też poki co jeszcze mam remont ( tzn. w sensie pomocy ) wiec kursuje co chwile Rzeszów - Kraków ... do tego w pracy dowaliło i tak wyszło ... praca - remont - spac ... praca - krakow - remont - spac ....
ale juz powoli wychdze na prosta ..... i może wreszcie znajde czas na przyklejenie nalepki klubowej
@baron - w nastepnych POI dodam bankomaty PKO B.P.

co do nieobecności to miałem generalny remont w domu i dodatkowo szwagier kupił mieszkanie w Krakowie i tam też poki co jeszcze mam remont ( tzn. w sensie pomocy ) wiec kursuje co chwile Rzeszów - Kraków ... do tego w pracy dowaliło i tak wyszło ... praca - remont - spac ... praca - krakow - remont - spac ....
ale juz powoli wychdze na prosta ..... i może wreszcie znajde czas na przyklejenie nalepki klubowej

@baron - w nastepnych POI dodam bankomaty PKO B.P.
- RedArt
- Użytkownik
Niedługo zrobie aktualną wersię .... moze do końca tygodnia mi sie uda ....
co do aktualnosci POI to niestety nie mam na to wpływu ... POI pobieram z bazy tworzonej przez ludzi ....
@Turanek .... jak poprawisz lub podasz mi namiary na te fotoradary co sa a niemasz i te co sa a niema to moge je skorygowac w bazie i w najnowszej wersji beda juz poprawne ... tak jak pisałem baza jest uaktualniana przez ludzi i na nich opiera sie cała dokładnosc POI.
co do aktualnosci POI to niestety nie mam na to wpływu ... POI pobieram z bazy tworzonej przez ludzi ....
@Turanek .... jak poprawisz lub podasz mi namiary na te fotoradary co sa a niemasz i te co sa a niema to moge je skorygowac w bazie i w najnowszej wersji beda juz poprawne ... tak jak pisałem baza jest uaktualniana przez ludzi i na nich opiera sie cała dokładnosc POI.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Artur, co ciekawe mam jakieś poi z fotkami z 2011 roku i wyglądają bardziej poprawnie...
Skąd pobierasz POI? Może to źródło jest skopane. Np. tutaj są tylko działające.
Skąd pobierasz POI? Może to źródło jest skopane. Np. tutaj są tylko działające.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
jak jest w koncu z tym wgrywaniem POI?tomel pisze:Nie, oryginalne poi zostają
Te ktore byly domyslnie w mapie zostaja czy nie?
Mi akurat chodzi o to ze najnowsze z czerwca mają stacje BP, Orlen, Lotos, a nie maja np. Shella na ktorym tankuje. Obecne maja wszystkie stacje.
Tak na prawde chcialbym dograc tylko fotoradary, ale tego pewnie tez sie nie da zrobic??
Pozdrawiam!
- RedArt
- Użytkownik
@Turanek - strona którą podałeś posiada bardzo fajną baze .... ale .... nie ma opcji pobrania jej ( przynajmniej ja nie znalazłem ) a az takiem "desperatem" nie jestem zeby recznie wszytsko wklepywac i poprawiac 
co do POI to fotoradary pobieram z poipoint.pl ... tam ludzie "teoretycznie" powinni podawac aktualne dane ale sam wiesz ze nie zawsze tak jest ... ale mozesz tam sie zalogowac i poprawic to co wiesz ... w nowej bazie bedzie juz poprawione .... poki ktos tam nie doda lub nie poprawi danych to niestety POI ktore robie dla nas beda posiadały te błedy ....
choc sporo zalezy od ilosci osob zarejestrowanych dla danego terenu ( aktywnych ) na podkarpaciu jest sporo bardzo aktywnych userów ... i całośc jest bardzo aktualna ....
co do samych fotoradarów to niestety ale poki Państwo nie zrobi porzadku z nimi to ludzie beda je dodawac ... od bo sa .... a ze nie aktywne ..... coz siła wyższa ...

co do POI to fotoradary pobieram z poipoint.pl ... tam ludzie "teoretycznie" powinni podawac aktualne dane ale sam wiesz ze nie zawsze tak jest ... ale mozesz tam sie zalogowac i poprawic to co wiesz ... w nowej bazie bedzie juz poprawione .... poki ktos tam nie doda lub nie poprawi danych to niestety POI ktore robie dla nas beda posiadały te błedy ....
choc sporo zalezy od ilosci osob zarejestrowanych dla danego terenu ( aktywnych ) na podkarpaciu jest sporo bardzo aktywnych userów ... i całośc jest bardzo aktualna ....
co do samych fotoradarów to niestety ale poki Państwo nie zrobi porzadku z nimi to ludzie beda je dodawac ... od bo sa .... a ze nie aktywne ..... coz siła wyższa ...