gsmfun pisze:mowisz ze odcieni jest wiecej ? mowiac o oryginalnym kolorze zderzaka ?
Pracuję w mieszalni lakierów i na co dzień to widzę. Sam mam LC9Z i jak przyjechał inny Touran to mój był jakby ciemniejszy, głębia większa. Niestety auta w fabryce są malowane lakierami ze zbiorników i jeśli pierwsze auto bierze lakier ładnie wymieszany to ten któryś tam z kolei ma już mniej wymieszany i odcień może się różnić. Fajnie to widać na nowych autach gdzie budy malowane przez roboty a małe części karoserii np. zderzaki malowane przez lakiernika... później na aucie składane i gołym okiem widać inny odcień. Na szczęście nie wszyscy to widzą i auta się sprzedają
P.S. a z tym cieniowaniem to weź się popytaj - wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.
Teoretycznie kolor na całym aucie jest taki sam... czyli ten co na karoserii to i na zderzakach. Więc tutaj trzeba po prostu szukać najbardziej zbliżonego.
gsmfun,
Napisze coś i ja
Jeżeli jesteś pedantem jedź na profesjonalny warsztat i ci zrobią....
Jeżeli chcesz sam to zrobić i wydać dużo, dużo, mniej pieniędzy polecam TEN FILM, a na czarnym lakierze tym bardziej będziesz zadowolony.
seba244 pisze:Jeżeli chcesz sam to zrobić i wydać dużo, dużo, mniej pieniędzy polecam TEN FILM, a na czarnym lakierze tym bardziej będziesz zadowolony.
Proszę Cię... co to za spec maskuje całe auto, ubiera się jak do komory a na koniec lakieruje auto sprayami... buhahaha
Nie szerzmy tu herezji... spraye są do malowania na murach, ewentualnie rowerka czy innych takich pierdół... w życiu bym nie pryskał tym dziadostwem po aucie... tym bardziej swoim!
I nie chodzi tutaj o pedantyczność itp. to po prostu jest profanacja.
pedantyzm pedantyzmem każdy chyba lubi jak jest wszystko na glanc i nic nie widać mam tak i ja. Oddałem w piątek jade po odbiór już nie mogę się doczekać, nawet dywaniki zamówiłem na zime do mojej didzi
Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki