napięcie na akumulatorze i skaczące obroty

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
darek8677
Użytkownik
Auto:: Touran'06BXE 105KM
Imię:: Darek

Post autor: darek8677 »

byc moze wymienil Ci kończące sie szczotki i Ci ścieme wcisnął. Niebrakuje takich fachowców :piwo:
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

A zostawiłeś mu swój stary?
robertb1974
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: robertb1974 »

no nie dał mi starego, ale w poniedziałek mam zamiar tam jechać i postarać się o zwrot, na pewno będzie kręcił nosem i wymyślał. A tak na dobrą sprawę to powinien oddać, tak myślę, co ???
Awatar użytkownika
darek8677
Użytkownik
Auto:: Touran'06BXE 105KM
Imię:: Darek

Post autor: darek8677 »

oczywiście, zalezy jak sie z nim umówileś ale chyba nie wspomnial o tym. ja jezeli korzystam z uslug mechaniora graty zawsze zabieram :lol:
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

W końcu jest Twój.... a za "regenerowany" zapłaciłeś.... a byłeś na tym warsztacie na Zagórzu?
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

darek8677 pisze:byc moze wymienil Ci kończące sie szczotki i Ci ścieme wcisnął. Niebrakuje takich fachowców :piwo:
Wymienił sam regulator na 100%
robertb1974
Przeglądacz
Imię::

Post autor: robertb1974 »

Na Zagórzu nie byłem ,brak czasu. A tam do gościa muszę wrócić, bo ja daję głowę że to mój alternator i nic z nim nie było robione oprócz tego że został wyczyszczony z zewnątrz (nawet pewnie regulatora nie ruszył i szczotek też nie czyścił). A obroty jak się podwyższały tak się dalej podwyższają :/ , ręce opadają.
Chyba kolejny raz trafiłem na oszusta i naciągacza, choć na razie nic nie mówię,okaże się w poniedziałek.
Znacie może warsztat elektryka-elektronika Grychtoł w Katowicach na ul. Krzemiennej ???
A skoro wymienił to zastanawiam się co może być powodem podwyższania się obrotów (po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wraca do normy)

[ Dodano: Wto Gru 11, 2012 18:54 ]
No to jestem po wymianie regulatora (na razie wszystko w porządku , obroty nie skaczą) u cwaniaczka który wymienił mi wcześniej (podobno) mój alternator na regenerowany. Policzył jak w serwisie i jeszcze mu było mało, chciał naciągnąć na więcej. Za wymianę regulatora i naprawę elektryki tylnej klapy policzył sobie 320zł.
Jak dla mnie to cena dość wysoka za godzinę czy dwie uczciwej roboty.
ODPOWIEDZ