Indywidualne tablice rejestracyjne.

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Pisali o tym już dawno, ale co z tego wyszło???

Tutaj Artykuł

Po rejestracji już nie rozpoznają skąd jesteś
Środa, 13 kwietnia 2011 (08:23)

Samochody będą miały jeden numer rejestracyjny przez cały okres użytkowania. Zmiany, które chce wprowadzić resort spraw wewnętrznych i administracji.

Wejdą w życie wiosną przyszłego roku - awizuje "Dziennik Gazeta Prawna".

Zgodnie z projektem ustawy o Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców, kupujący używane auto nie będzie musiał występować o nowe tablice. Tym samym numery aut nie będą już powiązane z powiatem, w którym samochód jest zarejestrowany. Dla kierowców oznacza to oszczędności, bo nie zapłacą za przerejestrowanie, ale dla powiatów - ograniczenie dochodów, bo te opłaty trafiały do ich budżetów.

W przypadku tablic indywidualnych dotychczasowy właściciel będzie mógł je zachować i wykorzystać do innego auta. Projektowana ustawa ma również przyspieszyć rejestrację samochodów sprowadzanych z obszaru UE, dzięki wprowadzeniu jednego okienka rejestracyjnego. Nowe przepisy jeszcze w tym miesiącu trafią do Komitetu Stałego Rady Ministrów - czytamy w publikacji "Dziennika Gazety Prawnej".

A tutaj wspomniany artykuł
Ostatnio zmieniony pn gru 03, 2012 10:29 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
wojteq
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: wojteq »

Eljot pisze:Tutaj Artykół
A tutaj wspomniany artykół
Wypaliło mi oczy
sz.p.bartek pisze:Duża masa a do tego ryje przodem jak dzik.
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

wojteq pisze:Wypaliło mi oczy
:oops: :oops: :oops:
Pośpiech....
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

To teraz najważniejsze pytanie weszło to w tym roku czy nie weszło? w 2011 na bank nie było to aktywne ;)
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

GioW pisze:To teraz najważniejsze pytanie weszło to w tym roku czy nie weszło? w 2011 na bank nie było to aktywne ;)
Nie weszło, bo:
Eljot pisze: dla powiatów - ograniczenie dochodów, bo te opłaty trafiały do ich budżetów.

Proste.

Nic nie ułatwią, tylko utrudnią i zwiększą opłaty (np. 8 października wprowadzili obowiązek robienia przeglądu technicznego sprowadzonego auta na tablicach rejestracyjnych - jak nie ma to kupujesz tymczasowe za 65 zł).
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

admin pisze:
GioW pisze:To teraz najważniejsze pytanie weszło to w tym roku czy nie weszło? w 2011 na bank nie było to aktywne ;)
Nie weszło, bo:
Eljot pisze: dla powiatów - ograniczenie dochodów, bo te opłaty trafiały do ich budżetów.

Proste.

Nic nie ułatwią, tylko utrudnią i zwiększą opłaty (np. 8 października wprowadzili obowiązek robienia przeglądu technicznego sprowadzonego auta na tablicach rejestracyjnych - jak nie ma to kupujesz tymczasowe za 65 zł).
Na wszystkim zarabiają. Kazali mi płacić za tymczasowe za auto, które rejestrowałem na siebie od Ojca.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GioW
Expert

No to już się boję ile mnie skasują... bo przeprowadziłem sie piętro wyżej do większego mieszkania i od nowego roku muszę to zgłosić... i kolejna kasa pewnie za naklejki pójdzie :/
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

GioW pisze:No to już się boję ile mnie skasują... bo przeprowadziłem sie piętro wyżej do większego mieszkania i od nowego roku muszę to zgłosić... i kolejna kasa pewnie za naklejki pójdzie :/
Jeżeli się nie mylę, to nie masz obowiązku przerejestrowania auta. Przed Touranem miałem Skodę na podwarszawskich numerach i jak przeprowadziłem się do Wawy do nie przerejestrowywałem auta. Nawet przy ubezpieczeniu nie miałem problemu.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GioW
Expert

cheles pisze:
GioW pisze:No to już się boję ile mnie skasują... bo przeprowadziłem sie piętro wyżej do większego mieszkania i od nowego roku muszę to zgłosić... i kolejna kasa pewnie za naklejki pójdzie :/
Jeżeli się nie mylę, to nie masz obowiązku przerejestrowania auta. Przed Touranem miałem Skodę na podwarszawskich numerach i jak przeprowadziłem się do Wawy do nie przerejestrowywałem auta. Nawet przy ubezpieczeniu nie miałem problemu.
Przy zmianie adresu zamieszkania (tymczasowego zameldowania) trzeba wymienić te naklejki tylko, tak mi powiedzieli... bo w razie "Wu" jakiegoś mandatu to przyjdzie na inny adres i jeszcze będą mnie ścigać, hehehe ;)
ODPOWIEDZ