rozrząd BKD co jaki przebieg wymieniać?
- czesio19892404
- Użytkownik
- Auto:: szukam
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
U mnie 5 lat więc chyba musisz pomyśleć żeby już wymienić. Moja pompa przed wymianą już była w bardzo ciężkim stanie. Pamiętaj żeby nie było za późno, bo rozrząd to nie przelewki. Części jak coś mogę załatwić 

Ostatnio zmieniony ndz wrz 28, 2014 10:10 przez czesio19892404, łącznie zmieniany 1 raz.
- czesio19892404
- Użytkownik
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
wkpwojtek, przyjmuje się 5 lat na rozrząd.
Jeżeli zmieniali rozrząd w aso w Niemczech,to zmienili najprawdopodobniej tylko pasek..
U wujka po 120tyś pompa wody już miała luzy,to nie wiem jak ona wygląda po 200..
Przy rozrządzie nie ma takiego czegoś jak nadgorliwość..Od tego zależy "cały" żywot auta,bo jak strzeli,to koszta są ogromne w porównaniu do wymiany rozrządu..
Jeżeli zmieniali rozrząd w aso w Niemczech,to zmienili najprawdopodobniej tylko pasek..
U wujka po 120tyś pompa wody już miała luzy,to nie wiem jak ona wygląda po 200..
Przy rozrządzie nie ma takiego czegoś jak nadgorliwość..Od tego zależy "cały" żywot auta,bo jak strzeli,to koszta są ogromne w porównaniu do wymiany rozrządu..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- czesio19892404
- Użytkownik
Właśnie było tak u mnie pompa strasznie już huczała.Muti pisze: Jeżeli zmieniali rozrząd w aso w Niemczech,to zmienili najprawdopodobniej tylko pasek..
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 20:39 przez czesio19892404, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
ja myślałem, że Ty masz lekko ponad 200 000, a Ty 200 000 nie masz nawet 
To co ja mam powiedzieć hehe.
Dzwoń... http://www.zlomanczuk.com.pl/pl/kontakt.html
Dowiedz się ile wołają za części i jakie to i ile za robociznę... co prawda ja będę u nich w następnym tygodniu, ale daj znać.
Ale oni mają roboczogodziny więc dłuższa robota nie powinna być wiele droższa od zwykłego mechanika. Właśnie to plusy serwisu-robiąc grubszą robotę nie płacisz za jej poziom trudności tylko za czas.
Jak różnica między "Panem Mechanikiem z garażu" będzie nie aż tak wielka ja bym wymieniał w ASO bez dwóch zdań.
Widzicie codziennie się czegoś dowiaduje bo myślałem, że rozrząd to pasek i rolki, a tu jeszcze napinasz i pompa wody.
P.S.
Wojtku musowo spota

To co ja mam powiedzieć hehe.
Dzwoń... http://www.zlomanczuk.com.pl/pl/kontakt.html
Dowiedz się ile wołają za części i jakie to i ile za robociznę... co prawda ja będę u nich w następnym tygodniu, ale daj znać.
Ale oni mają roboczogodziny więc dłuższa robota nie powinna być wiele droższa od zwykłego mechanika. Właśnie to plusy serwisu-robiąc grubszą robotę nie płacisz za jej poziom trudności tylko za czas.
Jak różnica między "Panem Mechanikiem z garażu" będzie nie aż tak wielka ja bym wymieniał w ASO bez dwóch zdań.
Czy to jest "kompletny" rozrząd do Tourana BKD na dobrych zamiennikach jakie proponuje ASO? Chodzi o firmy.czesio19892404 pisze:pasek conti
rolki ruville
napinacz ruville
pompa wody ruville
(...)
Widzicie codziennie się czegoś dowiaduje bo myślałem, że rozrząd to pasek i rolki, a tu jeszcze napinasz i pompa wody.

P.S.
Wojtku musowo spota

Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 20:45 przez Ciapek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Postanowiłem wymieniam, dzięki chłopaki!!! fajnie mieć coś takiego jak Klub Tourana! Dzięki jeszcze raz za rady! Ciapek masz piwo! Jutro dzwonie do Skody Toruń zobacze ile mi zawołają. Wrócę tu jutro i Was poinformuję co i jak
[ Dodano: Pią Sty 25, 2013 19:41 ]
Ciapek i mam nadzieję ze kiedyś zrobimy jakiś zlocik co?

[ Dodano: Pią Sty 25, 2013 19:41 ]
Ciapek i mam nadzieję ze kiedyś zrobimy jakiś zlocik co?
Wojtek
- czesio19892404
- Użytkownik
Nie rozumiem Cię kolego?? Według Ciebie rolka napinająca pasek rozrządu i pompa wody nie wchodzi w skład rozrządu?? To myślisz że serwis niby co wkłada??Ciapek pisze:Czy to jest "kompletny" rozrząd do Tourana BKD na dobrych zamiennikach jakie proponuje ASO? Chodzi o firmy.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
ja słyszałem też, że oprócz pompy, paska, napinacza, rolek dobrze wymienić uszczelniacz wału czy to prawda?
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 21:23 przez wkpwojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtek
- Ciapek
- Expert
Można zmienić przecież sam pasek.czesio19892404 pisze:Nie rozumiem Cię kolego?? Według Ciebie rolka napinająca pasek rozrządu i pompa wody nie wchodzi w skład rozrządu?? To myślisz że serwis niby co wkłada??Ciapek pisze:Czy to jest "kompletny" rozrząd do Tourana BKD na dobrych zamiennikach jakie proponuje ASO? Chodzi o firmy.
Nigdy nie wymieniałem sam rorządu a już wogole nie mialem go w rekach.
Pytałem o wszystkie części które wchodzą w skład wymiany która ogólnikowo nazywa się "wymianą rozrządu".
Zdaje tu się na Ciebie i reszte doświadczonych bo ja od tej strony nie jest specem, więc traktuj mojego posta jako pytanie, a nie wątpliwości

Pozdrawiam!
- czesio19892404
- Użytkownik
- Ciapek
- Expert
to następna ciekawostka widzę
Myślałem, ze jak zmieniać wszystko to wszystko 
Czyli reasumując te części które wyminiłeś to komplet i słusznych producentów?

Czyli reasumując te części które wyminiłeś to komplet i słusznych producentów?
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 21:10 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- czesio19892404
- Użytkownik
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
wkpwojtek pisze:a co z tym uszczelniaczem, wymienia się?
Przy jakim przebiegu ? Generalnie po 2giej wymianie należy sprawdzic uszczelniacz.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz