Regeneracja dwumasy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- malcolm
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
- Podziękował: 1 raz
Czy macie moze info czy gdzieś na Dolnym Sląsku regenerują dwumasy?
[ Dodano: Czw Maj 17, 2012 15:13 ]
Czy ktoś z klubowiczów byłby w stanie po numerze VIN (jakies znajomości w ASO) sprawdzić jaki mam numer katalogowy koła dwumasowego? Dzwoniąc z zapytaniami po sklepach intenetowych pytaja o ten parametr zeby odpowiedznio dobrać koło.
[ Dodano: Czw Maj 17, 2012 15:13 ]
Czy ktoś z klubowiczów byłby w stanie po numerze VIN (jakies znajomości w ASO) sprawdzić jaki mam numer katalogowy koła dwumasowego? Dzwoniąc z zapytaniami po sklepach intenetowych pytaja o ten parametr zeby odpowiedznio dobrać koło.
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja regenerowałem moją dwumasę w maju 2011 w Gąskach teraz jadę do Koszalina na wcasy i mam ją do reklamacji
- lekko zaczyna "dzwonić", tyle tylko, ze facet z warsztatu powiedział, że nie ma sprawy i wymieni mi na miejscu - potwierdził, że mieli jakiś problem ze "smarem" i koła się sypały ale już jest OK. Jak wymienią mi na nowe oczywiście regenerowane to dam znać ale to dopiero po 15 sierpnia.
15.08
I jestem po wymianie - jednak chyba będzie z tego lipa... mechanik potwierdził, że mają nadal problem z tą regeneracją - więc moim zdaniem jeśli ktoś może to niech lepiej kupi nowe - można już znaleźć za 1600 a ktoś mi powiedział, że za 1400 kupił LUKa.

15.08
I jestem po wymianie - jednak chyba będzie z tego lipa... mechanik potwierdził, że mają nadal problem z tą regeneracją - więc moim zdaniem jeśli ktoś może to niech lepiej kupi nowe - można już znaleźć za 1600 a ktoś mi powiedział, że za 1400 kupił LUKa.
Już nie Touran
ale Sharan...

- dzwonek17
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 BMT COMFO CFHC 2012
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Witam.
Ja wysłałem swoją dwumasę do regeneracji .Po regeneracji i po zamontowaniu nie było sprzęgła objaw taki jakby było zapowietrzone, więc znowu skrzynia na zewnątrz . Telefon do zakładu i decyzja dwumasa z powrotem do zakładu gdzie regenerowali i co się okazuje że jest wadliwy docisk i nie da się zregenerować .Kasę zwrócili a ja musiałem kupić nowy komplet .
Więc z moich oszczędności nici tylko strata czasu i kasy.
Samochód wyautowany na trzy tygodnie.
Ja wysłałem swoją dwumasę do regeneracji .Po regeneracji i po zamontowaniu nie było sprzęgła objaw taki jakby było zapowietrzone, więc znowu skrzynia na zewnątrz . Telefon do zakładu i decyzja dwumasa z powrotem do zakładu gdzie regenerowali i co się okazuje że jest wadliwy docisk i nie da się zregenerować .Kasę zwrócili a ja musiałem kupić nowy komplet .
Więc z moich oszczędności nici tylko strata czasu i kasy.
Samochód wyautowany na trzy tygodnie.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
wiem, że to post sprzed roku, ale dopiero dziś na niego trafiłem.spacewalker pisze:1300zł nowa dwumasa. (...)
To chyba cena do manuala

Widząc ile problemów jest po regeneracji sam się zastanawiam czy nie lepiej nową kupić. Najlepiej w ASO, ale ta cena to chyba nie z ASO

Dobrze by było stworzyć listę sprawdzonych zakładów regenerujących.
Pozdrawiam!
- driwer78
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam
znalazłem taką dwumase na allegro
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-vw-pas ... 56008.html
takie może być do VW Tourana 2.0 TDi 2004 rok ze skrzynią DSG?
Nie wchodzi w gre regeneracja.
znalazłem taką dwumase na allegro
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-vw-pas ... 56008.html
takie może być do VW Tourana 2.0 TDi 2004 rok ze skrzynią DSG?
Nie wchodzi w gre regeneracja.