Domy drewniane
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ewasobol, pamiętaj, że nie są to tanie domy - jeśli oczywiście myślisz o takim na lata - chodzi o drzewo musi był wysokiego gatunku, jeśli będzie cię coś interesowało to zapraszam na moją stronę:
http://kowemat.eu/index.php?s=domy-z-bali&p=1
to jest taka reklamówka ich umiejętności
jak będziesz potrzebowała innych informacji lub kontaktu z firmą zajmującą się budową to daj znać na mail'a a wszystko Ci wyślę.
http://kowemat.eu/index.php?s=domy-z-bali&p=1
to jest taka reklamówka ich umiejętności
jak będziesz potrzebowała innych informacji lub kontaktu z firmą zajmującą się budową to daj znać na mail'a a wszystko Ci wyślę.
Już nie Touran
ale Sharan...
-
seba244
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Jedno jest pewne żę dobry dom z drewna nie jest tanie. kowet, ma racje drewno musi być wysokiego gatunku...Musi być odpowiednio przygotowane. Dobra technologia to jak drzewo było cięte wzdłuż słoi odwracane i klejone pod prasą i znowu obrabiane ale jest to bardzo droga technologioa......ale drzewo nam wtedy nie pracuje.....
Robiłem już wiele instalacji w domach drewnianych i ja osobiście za budynkami drewnianymi nie jestem...
Robiłem już wiele instalacji w domach drewnianych i ja osobiście za budynkami drewnianymi nie jestem...
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
no chyba nie do końca... precyzja połączeń, izolacja - żeby nie było ryzyka zaiskrzenia taka ogólna ochrona przeciw pożarowa w drewniaku to o wiele trudniejsze niż w murowanym domu. W murowanym domku wszelkie niedociągnięcia zatynkujesz i nie ma ryzyka - drewniany dom to bardzo wymagające miejsce pracy.... Nawet w szkieletówce o ile łatwo się kable prowadzi to i tak trzeba uważać bardziej niż w pustaku.....lock00 pisze:jeśli zajmujesz się robieniem instalacji elektrycznej, to instalacja w drewnie to jest pikuś
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
ewasobol przemierz dokładniej te drogi. Jezeli ta druga ma najwyzej 2m to samochod cięzarowy nią nie przejedzie. Średnia szerokość sam cięż wynosi 2.5m liczona w zarysie koł(bez lusterek). Ta droga powinna mieć min. szerokość 3 metry i dziwne jest że posiada mniej. W mapach ta droga jest na pewno szersza.
- ewasobol
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
w mapach ma wiecej a przynajmniej powinna miec ale ja nie zamierzam jej poszerzac bo straci na tym moja działeczka która i tak niejest jakas olbrzymia .ale dzieki wielkie za odpowiedz ,dokładnie zmierze jak tylko tam będe
)
[ Dodano: Wto Mar 05, 2013 15:57 ]
czyli jak bedzie miała 3m to spokojnie zmiesci sie ciezarówka
[ Dodano: Wto Mar 05, 2013 15:57 ]
czyli jak bedzie miała 3m to spokojnie zmiesci sie ciezarówka