Mialem identycznie, winna byla wlasnie pompka, wydatek niewielki tyle ze trzeba zdemontowac zderzak do wymianyPIOTR.PMS pisze:Możliwe ze pompka
narazie nic nie grzebałem wiem tylko ze bezpiecznik jest spalony i jak włoze nowy to przy próbie spryskania lamp odrazu sie przepala
jak do czegos dojde to napewno napisze
xsenony i spryskiwacze
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
zobacz tutaj:andreass211 pisze:panowie gdzie sie koduje spryskiwacze lamp ?
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ryskiwaczy
przy okazji może ktoś to rozkmini:
1. o ile czas działania to kumam (byte 6) - tak mi się wydaje czyli 600ms to 0,6 sekundy
2. to z opóźnieniem już mam problem (byte5) - bo w necie są opinie, że pompka włącza się co 4,5,7, włączeń na manetce wycieraczek (zakładam ,ze tych do przodu; włączenie tyłu nie aktywuje sprysków świateł); z drugiej strony jak się koduje to opóźnienie jest podawane też w ms; czyli co jak ustawię 3000ms to by oznaczało, ze na każde (łączne) 3 sekundy trzymania manetki "do przodu" i działania sprysków na szybę przednią- pompki na szybę pompka srysków na światła będzie mi sie włącząc 1 raz i działać na przykład 600 ms?
po zmianie bornetz'a miałem wyłączone spryski; włączyłem sobie zaprogramowałem czasy jakiś tydzień temu i ... zaczęło się 8 litrów w ciągu tygodnia; nie za bardzo teraz jest się jak pobawić z tymi czasami bo leje się tego tyle, że....a zalać destylowana przy obecnym nawrocie zimy tez kicha
jak by ktoś miał rozpracowane co ile sekund/razy włączają się spryski lamp i jak to zmienić - bo fakt, że kodowanie w ms z info, że włącza się to co ...4 razy - jak to jest w odpowiedzi Sapce'a - jest sprzeczne ze sobą
- PIOTR.PMS
- Użytkownik
- Auto:: touran bkd dsg
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
słyszałem ze duze ilosci ida tego płynu
gdzies czytałem że gosciu wyłancza światła i wtedy daje tylko na szyby
(troche to dziwne zeby tak na drodze ale jednak oszczedza)
[ Dodano: Wto Mar 26, 2013 20:07 ]
marynarz75 wielkie dzieki
przy okazji wymiany rozrzadu rozrzadu zainwestowalem w nowa pompke (dostałem rabat na ta lepsza z 100 na 70zl) i jest tak jak pisales koszt niewielki a dziala pieknie
aha i ilosci dosyc duze ida tego plynu no ale przynajmniej lampki czyste -cos za cos
gdzies czytałem że gosciu wyłancza światła i wtedy daje tylko na szyby
(troche to dziwne zeby tak na drodze ale jednak oszczedza)
[ Dodano: Wto Mar 26, 2013 20:07 ]
marynarz75 wielkie dzieki
przy okazji wymiany rozrzadu rozrzadu zainwestowalem w nowa pompke (dostałem rabat na ta lepsza z 100 na 70zl) i jest tak jak pisales koszt niewielki a dziala pieknie
aha i ilosci dosyc duze ida tego plynu no ale przynajmniej lampki czyste -cos za cos