Pompowtryski
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
No mam zaufanego mechera. Zawsze daje do niego i nigdy nie było problemu po wyjechaniu od niego. Wszystko rzetelnie zrobione. A "pompke" znalazłem. 490 zł do mojego autko. Gość twierdzi że nówka. Na allegro nie ma żadnego negatywa ,także można wierzyć. Jak wymienie to napisze czy się poprawiło czy nie ale to chyba będzie wprzyszłym tygodzniu. Narazie 

- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Witam od jakiegoś czasu mam ten sam problem. Silnik 1.9 BXE rok 2007. Od czasu do czasu również problemy z odpaleniem. Ponieważ jestem z pólnocy dostałem namiary na firmę PEZAL z Gdańska. Podobno jako jedna z kilku firm robi profesjonalną regenerację praktycznie wszystkich pompek. Mają certyfikaty Boscha i wiele innych. Można o nich poczytać na necie. Niestety na necie nie ma cennika. A planuję się wbić do nich na regenerację 3-ciej pompki. Z tego co wiem to regenerują też wysyłkowo i dają gwarancję. Opiszę co i jak p[o powrocie od nich 

Pozdrawiam Piórek
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- spacewalker
- Władca postów
-
- Przeglądacz
Przy okazji moich ostatnich problemów z Touranem zawitałem do serwisu vw w Koszalinie zapytać orientacyjnie jaki byłby koszt naprawy "pompki".
Z wymianą i kasowaniem błedów trochę ponad 3 tyś
Jest akcja wymiany pompowtrysków ale uwaga "dotyczy tylko passatów nie starszych niż 7 lat.
Do tego trezba rzekomo spełnić jeszcze jakieś warunki tzn auto powinno być uszkodzone a po sprawdzeniu błędów powinny sie one pokrywać z tymi które oni dostali faxem o przeprowadzeniu akcji (kpina) albo jakieś barany pracują w ASO Koszalin.
Pytam gościa że przecież Tourany mialy takie same silniki montowane co passaty więc dlaczego ma to nie dotyczyć innych modeli??
Wziął dowód rejestracyjny wklepał nr vin w system i niestety silniki BKD nie są objęte akcją.
Pokazali mi de facto jakiś fax i rzeczywiście są wypisane oznaczenia silników i pisze wyraźnie dotyczy passatów
Także jak ktoś ma do wymiany niech próbuje może się uda.Do kiedy trwa akcja? nie wiedzą dopóki nie dostana takiej informacji.
Z wymianą i kasowaniem błedów trochę ponad 3 tyś

Jest akcja wymiany pompowtrysków ale uwaga "dotyczy tylko passatów nie starszych niż 7 lat.
Do tego trezba rzekomo spełnić jeszcze jakieś warunki tzn auto powinno być uszkodzone a po sprawdzeniu błędów powinny sie one pokrywać z tymi które oni dostali faxem o przeprowadzeniu akcji (kpina) albo jakieś barany pracują w ASO Koszalin.
Pytam gościa że przecież Tourany mialy takie same silniki montowane co passaty więc dlaczego ma to nie dotyczyć innych modeli??
Wziął dowód rejestracyjny wklepał nr vin w system i niestety silniki BKD nie są objęte akcją.
Pokazali mi de facto jakiś fax i rzeczywiście są wypisane oznaczenia silników i pisze wyraźnie dotyczy passatów

Także jak ktoś ma do wymiany niech próbuje może się uda.Do kiedy trwa akcja? nie wiedzą dopóki nie dostana takiej informacji.
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
-
- Przeglądacz
....Ja dzwoniłem do ASO w Warszawie i dziołszka powiedziałe mi , że nie ma żadnej akcji "pompowtryski" jest tylko gest producenta. Mój Touranek spełnia wymogi , ale pompka musi paść w drodze i auto zholowane do ASO. Podłączenie do kompa i jeśli pompka padła to wymiana , a jeśli nie to 150 zeta za diagnozę.
Kolejna prośba.....czy ktoś z Was może ustalić przez nr VIN jakiej firmy mam pompowtryski ?
Czy w ogóle jest to możliwe bez wymontowania go....
Kolejna prośba.....czy ktoś z Was może ustalić przez nr VIN jakiej firmy mam pompowtryski ?
Czy w ogóle jest to możliwe bez wymontowania go....
- spacewalker
- Władca postów