Pompowtryski

gawon99
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: gawon99 »

No mam zaufanego mechera. Zawsze daje do niego i nigdy nie było problemu po wyjechaniu od niego. Wszystko rzetelnie zrobione. A "pompke" znalazłem. 490 zł do mojego autko. Gość twierdzi że nówka. Na allegro nie ma żadnego negatywa ,także można wierzyć. Jak wymienie to napisze czy się poprawiło czy nie ale to chyba będzie wprzyszłym tygodzniu. Narazie :D
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 670 razy

Post autor: jeżu »

Jak zrobisz to wklej jak masz możliwość korekcje PD po wymianie... z Vaga
UÂżytkownik usuniĂŞty

Post autor: UÂżytkownik usuniĂŞty »

jeżu pisze:Jak zrobisz to wklej jak masz możliwość korekcje PD po wymianie... z Vaga
szkoda że nie ma screenów korekcji przed wymianą, byłoby porównanie
Awatar użytkownika
Marko_77_
Przeglądacz
Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: Marko_77_ »

Witam od jakiegoś czasu mam ten sam problem. Silnik 1.9 BXE rok 2007. Od czasu do czasu również problemy z odpaleniem. Ponieważ jestem z pólnocy dostałem namiary na firmę PEZAL z Gdańska. Podobno jako jedna z kilku firm robi profesjonalną regenerację praktycznie wszystkich pompek. Mają certyfikaty Boscha i wiele innych. Można o nich poczytać na necie. Niestety na necie nie ma cennika. A planuję się wbić do nich na regenerację 3-ciej pompki. Z tego co wiem to regenerują też wysyłkowo i dają gwarancję. Opiszę co i jak p[o powrocie od nich :>
Pozdrawiam Piórek
piurko2
Przeglądacz

Post autor: piurko2 »

Panowie , czy ktoś z Was może sprawdzić po nr VIN , czy można się załapać na akcję naprawczą wymiany pompowtrysków prowadzoną przez VW ?
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 114 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Nie prościej zadzownic do ASO ? Z tego co ja kojaze do BKD nie miał awaryjnych pompek tylko, 170KM siemensy,
piurko2
Przeglądacz

spacewalker pisze:Nie prościej zadzownic do ASO ? Z tego co ja kojaze do BKD nie miał awaryjnych pompek tylko, 170KM siemensy,
Myślisz , że przez telefon powiedzą czy "podlegam wymianie" ..... Naczytałem się , że przez telefon trudno uzyskać info z serwisu i nie wziąłem tego pod uwagę.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

No to jak widzisz jaki jest problem to czemu po prostu nie pojedziesz z dowodem rejestracuyjnym do ASO ? ASo robiąc Ci usługe gwarancyjna rozlicza się z VW, bo kazde ASO jest prywatne itp, wiec zalezy im na tym by wykonac cos co jest na gwarancji bo to czysty zysk.
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

kolego pojedź sobie na akcje lato, jesień, zima, klima cokolwiek co jest za 99 zesta; przejrzą Ci auto (tylko zaznacz aby nie dolewali i nie robili nic bez Twojej akcpetacji) i pzry okazji sparwdza Ci akcje; aczkolwiek jak pojedziesz autem a dowodem i zapytasz na pewno ci odpowiedzą.
piurko2
Przeglądacz

Dzięki Panowie , podjadę i sprawdzę . Wcześniej myślałem , że auto musi być serwisowane w ASO , aby z tego skorzystać .
sergiusz
Przeglądacz

Post autor: sergiusz »

Przy okazji moich ostatnich problemów z Touranem zawitałem do serwisu vw w Koszalinie zapytać orientacyjnie jaki byłby koszt naprawy "pompki".
Z wymianą i kasowaniem błedów trochę ponad 3 tyś :shock:
Jest akcja wymiany pompowtrysków ale uwaga "dotyczy tylko passatów nie starszych niż 7 lat.
Do tego trezba rzekomo spełnić jeszcze jakieś warunki tzn auto powinno być uszkodzone a po sprawdzeniu błędów powinny sie one pokrywać z tymi które oni dostali faxem o przeprowadzeniu akcji (kpina) albo jakieś barany pracują w ASO Koszalin.

Pytam gościa że przecież Tourany mialy takie same silniki montowane co passaty więc dlaczego ma to nie dotyczyć innych modeli??
Wziął dowód rejestracyjny wklepał nr vin w system i niestety silniki BKD nie są objęte akcją.
Pokazali mi de facto jakiś fax i rzeczywiście są wypisane oznaczenia silników i pisze wyraźnie dotyczy passatów :)

Także jak ktoś ma do wymiany niech próbuje może się uda.Do kiedy trwa akcja? nie wiedzą dopóki nie dostana takiej informacji.
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
piurko2
Przeglądacz

....Ja dzwoniłem do ASO w Warszawie i dziołszka powiedziałe mi , że nie ma żadnej akcji "pompowtryski" jest tylko gest producenta. Mój Touranek spełnia wymogi , ale pompka musi paść w drodze i auto zholowane do ASO. Podłączenie do kompa i jeśli pompka padła to wymiana , a jeśli nie to 150 zeta za diagnozę.

Kolejna prośba.....czy ktoś z Was może ustalić przez nr VIN jakiej firmy mam pompowtryski ?
Czy w ogóle jest to możliwe bez wymontowania go....
gawon99
Początkujący

Post autor: gawon99 »

Witam z powrotem. Pompka wymieniona. Autko chodzi super. Nie czuć żadnych wibracji. Na czterech światłach stałem. A wcześniej tylko z szedł na wolne obroty i już bujanko. Niestety wykresu z VAG nie mam. Dzięki za pomoc :)
piurko2
Przeglądacz

Edytowałem swój poprzedni post , ale nie wiem czy ktoś to zauważy..... więc ponowie pytanie i prośbę:

Kolejna prośba.....czy ktoś z Was może ustalić przez nr VIN jakiej firmy mam pompowtryski ?
Czy w ogóle jest to możliwe bez wymontowania go....
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

BKD miało Boscha.
ODPOWIEDZ