Kyb ma ostatnio problemy z jakością i często się wylewaja.
Testy na stacji to można sobie o kant tyłka rozbić, bo one nic nie pokazują. Nie da się wykonać miarodajnego testu bez wymontowania z auta.
Wysłane przez Tapatalk z mojego S4.
amortyzatory...
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: amortyzatory...
Ja kilka lat temu miałem przegląd okresowy w aucie i dostałem wydruk z amorkami że niby mają np. około 72% ale lepsze było to co wydarzyło się po roku, bo zdziwko mnie chapło jak po przejechaniu 25-30tyskm na tej samej stacji diagnostycznej amorki miały np. po 85%
nic tylko jezdzić a samo się naprawi
Tak serio na takie badanie wpływ ma wiele czynników, jednym z ważniejszych jest ciśnienie w oponach
a tylko JEDEN RAZ na trzydzieści pięć lat autoprzygody zdarzyło mi się że diagnosta zaczął badanie
od sprawdzenia ciśnienia w kołach...

Tak serio na takie badanie wpływ ma wiele czynników, jednym z ważniejszych jest ciśnienie w oponach

od sprawdzenia ciśnienia w kołach...

- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: amortyzatory...
Na ostatnim przeglądzie wyszło mi, że jeden z przodu nie działa jak trzeba, więc i mnie czeka wymiana.
Mam ochotę na coś co zwiększy bezpieczeństwo przy wyższych prędkościach.
Czy ktoś ma doświadczenia z Blistein czy Koni (sprężyny będą standardowe)?
I drugie pytanie, czy przy tego typu modyfikacji wymieniać wszystkie 4 czy wystarczy jedna oś ?
Mam ochotę na coś co zwiększy bezpieczeństwo przy wyższych prędkościach.
Czy ktoś ma doświadczenia z Blistein czy Koni (sprężyny będą standardowe)?
I drugie pytanie, czy przy tego typu modyfikacji wymieniać wszystkie 4 czy wystarczy jedna oś ?
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."