jakiego Tourana kupić?
-
Blackwolf70
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Czytając Wasze3 opienie cały czas mam w pamięci pozytywne opinie na temat silników 1,9 TDI, które jako sprzwdzone i mało wymagające nie powodują zbyt wiele ustarek. Czy warto wybierać starą konstrukcję 1,9 TDI, czy też warto zastanawiać się nad 2.0 TDI choć strach trochę o pompowtryskiwacze w takim aucie, bo trudno przewidzieć co wlewasz do baku nawet na renomowanych stacjach paliw?
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Sorry ale wszystko oprócz tego który nie osiągnął jeszcze ceny minimalnej są na 100% kombinowane. Skąd wiem? Rocznik, przebieg, cena - w takich zestawieniach nie istnieją jeżeli z furą jest wszystko ok
Przy ostatnim, aż się popłakałem 
PS. W FL jest już podgrzewana przednia szyba? Nie mówię o nadmuchu. Bo wydaje mi się, że nie ma
I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest
)
PS. W FL jest już podgrzewana przednia szyba? Nie mówię o nadmuchu. Bo wydaje mi się, że nie ma
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
oczywiscie ze nie ma takiego ogrzewania jak chociazby w sharanie... to normalny nadmuch...Rauko pisze:PS. W FL jest już podgrzewana przednia szyba?
troche chce mi sie smiac jak ktos szuka jakiegos upatrzonego modelu aby najtaniej... to całkowicie moim zdaniem mija sie z celem... bo to jest jak wygrac w totka ze wszystko bedzie z takim samochodem ok...
-
Blackwolf70
- Kandydat
Dziękuję za spostrzeżenia!
W końcu Wy już jeździcie takimi samochodami, a ja chciałbym, jeździć...
Ten, niebieski Touran który nie osiągnąl jeszcze ceny jest też fajny...
Wiem, że może to niepoprawny optymizm, ale zakładam, że chcę kupić już egzemplarz do lifcie... Szukam na naszych portalach i za granicą... Uruchomiłem znajomych, którzy sprowadzają auta, ale jak sami wiecie, to wymaga trochę szczęscia, a wygrywa zawsze ten, który ma kasę, bo auta nie idą teraz jak ciepłe bułki, więc trochę zastoju na rynku daje możliwość negocjacji cen ze sprzedającymi...
W końcu Wy już jeździcie takimi samochodami, a ja chciałbym, jeździć...
Ten, niebieski Touran który nie osiągnąl jeszcze ceny jest też fajny...
Wiem, że może to niepoprawny optymizm, ale zakładam, że chcę kupić już egzemplarz do lifcie... Szukam na naszych portalach i za granicą... Uruchomiłem znajomych, którzy sprowadzają auta, ale jak sami wiecie, to wymaga trochę szczęscia, a wygrywa zawsze ten, który ma kasę, bo auta nie idą teraz jak ciepłe bułki, więc trochę zastoju na rynku daje możliwość negocjacji cen ze sprzedającymi...
-
Highline
- Użytkownik
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Zgadzam się z poprzednikiem..
Raz już napaliłem się na czarnego highlina FL za 30.000
Jak do gościa napisałem to zaczął ostro kręcić, że on jest we Francji a auto w Holandii...
Musi pilnie sprzedać i jeszcze jakąś zaliczkę chciał...
Z tego co widziałem to auto na otomoto było parę miesięcy...
Także nie ma co patrzeć na highliny z 2009r. za 30.000zł (...)
Raz już napaliłem się na czarnego highlina FL za 30.000
Jak do gościa napisałem to zaczął ostro kręcić, że on jest we Francji a auto w Holandii...
Musi pilnie sprzedać i jeszcze jakąś zaliczkę chciał...
Z tego co widziałem to auto na otomoto było parę miesięcy...
Także nie ma co patrzeć na highliny z 2009r. za 30.000zł (...)
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
-
Matsil
- Początkujący
Mała uwaga, taki dogrzewacz silnika, to też Webasto z tym, że inny typ, głównie TT-V montowany w większości diesli.Rauko pisze: I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest)
Więc to nie sprzedawcy wprowadzają w błąd tylko Ty kolegę
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Tak wiem, że ogrzewania postojowe i dogrzewacze silnika produkuje firma WebastoMatsil pisze:Mała uwaga, taki dogrzewacz silnika, to też Webasto z tym, że inny typ, głównie TT-V montowany w większości diesli.Rauko pisze: I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest)
Więc to nie sprzedawcy wprowadzają w błąd tylko Ty kolegę.
-
Matsil
- Początkujący
No właśnie, niestety masz rację. Większość nieuczciwych sprzedawców w ten sposób działa. Jednak przy oględzinach łatwo to sprawdzić:Rauko pisze:Matsil pisze:Rauko pisze:Tak wiem, że ogrzewania postojowe i dogrzewacze silnika produkuje firma Webastoi myślę, że nikogo w błąd nie wprowadzam dając do zrozumienia, że dla większości handlarzy jak samochód ma znaczek webasto, to równa się temu że ma ogrzewanie postojowe.
- pod maską jest specyficzna naklejka, na której podane są informacje co do modelu podgrzewacza
- często przy kluczykach występuje pilot do załączania zdalnego
- w MFA auta w setupie jest menu ogrzewania postojowego