jakiego Tourana kupić?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Blackwolf70
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Blackwolf70 »

Czytając Wasze3 opienie cały czas mam w pamięci pozytywne opinie na temat silników 1,9 TDI, które jako sprzwdzone i mało wymagające nie powodują zbyt wiele ustarek. Czy warto wybierać starą konstrukcję 1,9 TDI, czy też warto zastanawiać się nad 2.0 TDI choć strach trochę o pompowtryskiwacze w takim aucie, bo trudno przewidzieć co wlewasz do baku nawet na renomowanych stacjach paliw?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Blackwolf70 pisze:http://otomoto.pl/volkswagen-touran-C20094619.html
ale sie usmiałem 2009 za 26400 i Ty wogole interesujesz sie takimi ogłoszeniami? nikt w polsce i nie tylko nie sprzeda Ci takiego samochodu ( dobrego ) za takie pieniadze...:)
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Sorry ale wszystko oprócz tego który nie osiągnął jeszcze ceny minimalnej są na 100% kombinowane. Skąd wiem? Rocznik, przebieg, cena - w takich zestawieniach nie istnieją jeżeli z furą jest wszystko ok :) Przy ostatnim, aż się popłakałem :)
PS. W FL jest już podgrzewana przednia szyba? Nie mówię o nadmuchu. Bo wydaje mi się, że nie ma :/ I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest ;) )
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Rauko pisze:PS. W FL jest już podgrzewana przednia szyba?
oczywiscie ze nie ma takiego ogrzewania jak chociazby w sharanie... to normalny nadmuch...

troche chce mi sie smiac jak ktos szuka jakiegos upatrzonego modelu aby najtaniej... to całkowicie moim zdaniem mija sie z celem... bo to jest jak wygrac w totka ze wszystko bedzie z takim samochodem ok...
Blackwolf70
Kandydat

Post autor: Blackwolf70 »

Dziękuję za spostrzeżenia!

W końcu Wy już jeździcie takimi samochodami, a ja chciałbym, jeździć... :)

Ten, niebieski Touran który nie osiągnąl jeszcze ceny jest też fajny...

Wiem, że może to niepoprawny optymizm, ale zakładam, że chcę kupić już egzemplarz do lifcie... Szukam na naszych portalach i za granicą... Uruchomiłem znajomych, którzy sprowadzają auta, ale jak sami wiecie, to wymaga trochę szczęscia, a wygrywa zawsze ten, który ma kasę, bo auta nie idą teraz jak ciepłe bułki, więc trochę zastoju na rynku daje możliwość negocjacji cen ze sprzedającymi...
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Odpuść obie poliftowego za taką kasę, albo odłuż (weź kreyt) na jeszcze 10.000 i za 40.000 już coś kupisz w dobrym stanie po lifcie (nie na już, ale jak Ci jakiś znajomek sprowadzi to na 100% kupisz).
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Highline
Użytkownik
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Highline »

Zgadzam się z poprzednikiem..
Raz już napaliłem się na czarnego highlina FL za 30.000
Jak do gościa napisałem to zaczął ostro kręcić, że on jest we Francji a auto w Holandii...
Musi pilnie sprzedać i jeszcze jakąś zaliczkę chciał...
Z tego co widziałem to auto na otomoto było parę miesięcy...
Także nie ma co patrzeć na highliny z 2009r. za 30.000zł (...)
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
Matsil
Początkujący

Post autor: Matsil »

Rauko pisze: I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest ;) )
Mała uwaga, taki dogrzewacz silnika, to też Webasto z tym, że inny typ, głównie TT-V montowany w większości diesli.
Więc to nie sprzedawcy wprowadzają w błąd tylko Ty kolegę ;).
san.chos
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9 TDI 2008 BLS
Imię:: Krzysiek

Post autor: san.chos »

To autko już wycofali z ogłoszenia pracownicy otomoto 99% był to kant
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Matsil pisze:
Rauko pisze: I jeżeli trzymasz furę pod chmurką to szukaj z ogrzewaniem postojowym (nie dogrzewaczem silniki, co sprzedający często lubią nazwać webasto, czy właśnie ogrzewaniem postojowym, a oczywiście tak nie jest ;) )
Mała uwaga, taki dogrzewacz silnika, to też Webasto z tym, że inny typ, głównie TT-V montowany w większości diesli.
Więc to nie sprzedawcy wprowadzają w błąd tylko Ty kolegę ;).
Tak wiem, że ogrzewania postojowe i dogrzewacze silnika produkuje firma Webasto ;) i myślę, że nikogo w błąd nie wprowadzam dając do zrozumienia, że dla większości handlarzy jak samochód ma znaczek webasto, to równa się temu że ma ogrzewanie postojowe.
Matsil
Początkujący

Post autor: Matsil »

Rauko pisze:
Matsil pisze:
Rauko pisze:Tak wiem, że ogrzewania postojowe i dogrzewacze silnika produkuje firma Webasto ;) i myślę, że nikogo w błąd nie wprowadzam dając do zrozumienia, że dla większości handlarzy jak samochód ma znaczek webasto, to równa się temu że ma ogrzewanie postojowe.
No właśnie, niestety masz rację. Większość nieuczciwych sprzedawców w ten sposób działa. Jednak przy oględzinach łatwo to sprawdzić:
- pod maską jest specyficzna naklejka, na której podane są informacje co do modelu podgrzewacza
- często przy kluczykach występuje pilot do załączania zdalnego
- w MFA auta w setupie jest menu ogrzewania postojowego
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Najprościej w Touranie to spojrzeć na włącznik ogrzewania postojowego na środkowym pokrętle klimy :)
Obrazek
ODPOWIEDZ