Olej był, tydzień temu sprawdzałem, o turbinie też wspomniał mi ten mechanik. Dodam jeszcze, że jak się go pcha na tej 4 to coś ppoiskuje w silniku.rob555 pisze:BKD w touranie nie ma tego powalonego napedu pompy wiec raczej odpada temat zatarcia ze wzgledu na brak smarowania (jesli olej jest).
Moze padla turbina...pusicila olej w dolot i jest go tyle ze nie ma mozliwosci sprezyc?
Nie odpala 2,0 tdi BKD
-
duda1910
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
duda
-
duda1910
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Troszkę pocieszenie z tą pompą chociaż sam nie wiem co lepsze, kurcze a wakacje tuż tuż, lecz gdyby to stało się za granicą ...rob555 pisze:BKD w touranie nie ma tego powalonego napedu pompy wiec raczej odpada temat zatarcia ze wzgledu na brak smarowania (jesli olej jest).
Moze padla turbina...pusicila olej w dolot i jest go tyle ze nie ma mozliwosci sprezyc?
duda
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
rob555, chyba łatwiej i taniej będzie świece wykręcić
Tylko tak się zastanawiam czy wtedy by się silnik nie rozbiegł jak turbo by puściło
duda1910, dawno nie słyszałem o zatartym BKD,także ja bym nie spisywał od razu na straty silnika,a poszukał przyczyny gdzie indziej
Diagnozujesz po kolei.
rozrusznik kręci,czy silnikiem da się obrócić,czy dostaje paliwo i inne takie..a na końcu dopiero się rozkręca silnik..
duda1910, dawno nie słyszałem o zatartym BKD,także ja bym nie spisywał od razu na straty silnika,a poszukał przyczyny gdzie indziej
rozrusznik kręci,czy silnikiem da się obrócić,czy dostaje paliwo i inne takie..a na końcu dopiero się rozkręca silnik..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy