Głośniki
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
@Ciapek ja u siebie też miałem drobny problem z tylnym prawym głośnikiem. Czasami dziwnie farfolił. okazało się że plastikowy kosz był pęknięty. Kupiłem tanio od gościa cały komplet głośników od Tiguana (są identyczne). Wymieniłem i śmiga super.
Jakość dźwięku w Touranie zależna jest od zainstalowanego radia. Instalowałem ich kilka.
Na początku miałem:
RCD 300 - jakość poprawna
RCD 210 - dźwięk najgorszy z możliwych NIE POLECAM tego radia
RCD 510 mp3 - najlepsza jakość dźwięku jaką słyszałem w swoim Touranie z fabrycznego radia (wysokie soczyste, bas dynamiczny) REWELACJA
i teraz mam RNS 510 - jakość dobra ale RCD 510 mp3 bije go na głowę.
Pozdrawiam!
@Ciapek ja u siebie też miałem drobny problem z tylnym prawym głośnikiem. Czasami dziwnie farfolił. okazało się że plastikowy kosz był pęknięty. Kupiłem tanio od gościa cały komplet głośników od Tiguana (są identyczne). Wymieniłem i śmiga super.
Jakość dźwięku w Touranie zależna jest od zainstalowanego radia. Instalowałem ich kilka.
Na początku miałem:
RCD 300 - jakość poprawna
RCD 210 - dźwięk najgorszy z możliwych NIE POLECAM tego radia
RCD 510 mp3 - najlepsza jakość dźwięku jaką słyszałem w swoim Touranie z fabrycznego radia (wysokie soczyste, bas dynamiczny) REWELACJA
i teraz mam RNS 510 - jakość dobra ale RCD 510 mp3 bije go na głowę.
Pozdrawiam!
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
Tak kupiłem cały komplet. kosztowało mnie to chyba 80PNL z przesyłką (już nie pamiętam dokładnie). Za jeden głośnik na alledrogo krzyczą od 45PLN w górę więc mam jeszcze zapas. Gośc przysłał mi wszystkie głośniki z TIGUANA razem z klamkami itp.. gdyż wymieniał na jakieś inne.
Aby dostac się do głośnika musisz zdjąc tapicerkę, rozwiercić nity i później odwrotnie. 15-20 minut roboty.
Pozdrawiam!
Tak kupiłem cały komplet. kosztowało mnie to chyba 80PNL z przesyłką (już nie pamiętam dokładnie). Za jeden głośnik na alledrogo krzyczą od 45PLN w górę więc mam jeszcze zapas. Gośc przysłał mi wszystkie głośniki z TIGUANA razem z klamkami itp.. gdyż wymieniał na jakieś inne.
Aby dostac się do głośnika musisz zdjąc tapicerkę, rozwiercić nity i później odwrotnie. 15-20 minut roboty.
Pozdrawiam!
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Ciapek, nity to mocowanie jednorazowe,stałe. Żeby je zdjąć to trzeba rozwiercić i nit się rozpada. Głośniki są po to mocowane na nity,zeby się nie poluzowały od wibracji jak w przypadku śrub 
A ja mam pytanie innego typu. Czy dałoby radę zamontować głośniki przednie do tyłu? Wiem,że z przodu są większe i zdecydowanie lepiej grają,dlatego wrzuciłbym je do tyłu,ale czy się zmieszczą objętościowo? Jestem świadomy,że będzie trzeba np.wywiercić dodatkową dziurę.
A ja mam pytanie innego typu. Czy dałoby radę zamontować głośniki przednie do tyłu? Wiem,że z przodu są większe i zdecydowanie lepiej grają,dlatego wrzuciłbym je do tyłu,ale czy się zmieszczą objętościowo? Jestem świadomy,że będzie trzeba np.wywiercić dodatkową dziurę.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Właśnie
Jak już ktoś mial je w ręku albo ma etke, to niech wrzuci parametry nita i ilość sztuk na poszczególne drzwi, no i może jeszcze nity od części kolejnej, czyli elementu, do którego przymocowany jest głośnik ( ile i \ch jest i jakich w razie, jak by ktoś chciał wyklejać drzwi, a będzie musiał odnitować blachę od ramy drzwi.) Dzięki.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
na technice w szkole nie nitowalem, a co za tym idzie nitownicy tez nie mialem w reku. Wpadlem na pomysl, ze jak bede mial ten glosnik to po prostu pojade do zakladu car audio i za dyszke mi wymienia. Nie bede nitownicy kupowal dla glosnika.
Ma ktos dane techniczne tych glosnikow i jaki warto by bylo zastsowac leszy zamiennik? moze faktycznie jak Dodi rzucil pomysl warto tam cos lepszego wlozyc bo z tylu gorzej brzmi audio.
Ten będzie dobry na tył?
http://allegro.pl/vw-tiguan-glosnik-nis ... 97258.html
Ma ktos dane techniczne tych glosnikow i jaki warto by bylo zastsowac leszy zamiennik? moze faktycznie jak Dodi rzucil pomysl warto tam cos lepszego wlozyc bo z tylu gorzej brzmi audio.
Ten będzie dobry na tył?
http://allegro.pl/vw-tiguan-glosnik-nis ... 97258.html
Pozdrawiam!
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
a powiedzcie ci czy można zamocować głośniki w podsufitce nad bocznymi drzwiami?
sorry poprawione miało być "nad"
sorry poprawione miało być "nad"
Ostatnio zmieniony pt mar 09, 2012 14:44 przez QQRYDZA, łącznie zmieniany 1 raz.