Podróż z dziećmi: w dzień czy w nocy?
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Tym bardziej w sobotę... korek  do miasta wszyscy jadą nad Bałtyk a tam masz -światła,rondo światła i to wszystko.
- zapytaj na CB jak tam wygląda wlot do Bobolic (jeśli masz CB )
 )
A jak to objechać:
-jadąc 11 za Szczecinkiem w miejscowości Wierzchowo odbijasz w lewo na chyba...Siniewo lub podobna nazwa miejscowości dolatujesz do miej.Czechy i w prawo 171 do Bobolic - dalej już 11 na Koszalin
A i jeszcze jak mogę podpowiedzieć ja jadę tak w tym kierunku (DARŁĂWKO) : Września -Gniezno-Wągrowiec-Margonin-Szamocin-Złotów-Jastrowie-0konek-Szczecinek- i dalej Koszalin mniej fotoradarów i niespodzianek z tym związanych.Taka tam alternatywa dla Ciebie .
Możesz zacząć od Ostrowa Wlkp- Września i dalej j.w.

- zapytaj na CB jak tam wygląda wlot do Bobolic (jeśli masz CB
 )
 )A jak to objechać:
-jadąc 11 za Szczecinkiem w miejscowości Wierzchowo odbijasz w lewo na chyba...Siniewo lub podobna nazwa miejscowości dolatujesz do miej.Czechy i w prawo 171 do Bobolic - dalej już 11 na Koszalin
A i jeszcze jak mogę podpowiedzieć ja jadę tak w tym kierunku (DARŁĂWKO) : Września -Gniezno-Wągrowiec-Margonin-Szamocin-Złotów-Jastrowie-0konek-Szczecinek- i dalej Koszalin mniej fotoradarów i niespodzianek z tym związanych.Taka tam alternatywa dla Ciebie .
Możesz zacząć od Ostrowa Wlkp- Września i dalej j.w.

- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
dokładnie, a z tego co widze wszyscy bagatelizują to zagrożenie...w nocy widoczność jest mocno ograniczona i trzeba mocno wytężać wzrok żeby coś zobaczyć...niko02 pisze:Mnie w nocy najbardziej martwią biegające tu i ówdzie dzikie zwierzęta... psy, sarny itp...
dodam jeszcze do tego popularne w naszym kraju nieoświetlone przyczepy, wozy, sprzęty rolnicze... ja straciłem tak bliską osobę więc wiem o czym mówię... sam nieraz się naciąłem ale dzięki refleksowi udało mi sie uniknąć zderzenia... znam wiele osób które miały przygody ze zwierzętami w nocy...
- transporter0
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9TDI BXE 2009
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Dyskusja zaczyna przypominać polemikę nt. wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocnymi  , a tu czuję, że od niektórych sarkazmem wieje:
, a tu czuję, że od niektórych sarkazmem wieje:
Pozdrawiam jeżdżących nocą jak i tych wybierających jazdę za dnia - udanych wakacji
 - udanych wakacji   

, a tu czuję, że od niektórych sarkazmem wieje:
, a tu czuję, że od niektórych sarkazmem wieje:aawol, z racji, że podzielam zdanie kolegi transporter0, zauważę że decydując się na jazdę nocną nie śpię tylko ja (podejrzewam że u kolegi również jest podobnie)! A to że jest "dzień do przodu" dotyczy całej rodziny a nie tylko mnie bo przecież jedziemy rodzinką na wakacje.aawol pisze:Kolego transporter - dobre jest to poczucie że masz dzień do przodu.... a to że jesteś padnięty ( bo nie wierzę że po nocce za kierą jesteś świeży i chętny do aktywnego wypoczynku z dzieckiem).
Pozdrawiam jeżdżących nocą jak i tych wybierających jazdę za dnia
 - udanych wakacji
 - udanych wakacji   
- 
				matti1535
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
Może gdyby to nie był piątek, to zdecydowałbym się na jazdę za dnia, ale piątki w najmniejszych mieścinach (w jednej z nich mieszkam) bywają ciężkie. Pogodzę obie opcje, czyli w tamtą stronę nocą, a powrót w dzień, ale w sobotę. Co do zwierząt żerujących to mam swoje doświadczenia i nie bagatelizuję zagrożenia (nikomu nie radzę lekceważyć). Dyskusję wywołałem, aby niezdecydowani mogli poczytać o plusach i minusach każdej opcji, o ile nie przekonali się o nich na własnej skórze. Marzeniem byłby autostrady jak w Belgii, czyli w dobrym stanie, bezpieczne i oświetlone, ale to, że tak powiem, nie za mojej kadencji... Wszystkim i o każdej porze życzę spokojnej jazdy do celu!

- GUCIO
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
Tu nie ma problemu, wiadomo, które są ważniejsze...Dodi pisze:można, ale co ona będzie miała na celu... tylko pewnie to o czym napisał rock4, że to będzie "przypominać polemikę nt. wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocnymi "...
A jazda nocą i dniem może być przyjemna, jeśli jest się wypoczętym i warunki drogowe są dobre. Samopoczucie kierowcy najważniejsze.
Każdemu życzę szczęśliwego powrotu do domu...
P.S.
A co by, unikać niepożądanych fotek to w PL jest YANOSIK testowałem sprawdza się wyśmienicie...
W Rzeszowie młodzian chciał mi pokazać jak się jeździ i za 500m wpadł na nieoznakowany radiowóz a ja o nim już 2000m wcześniej wiedziałem dzięki yanosikowi.