Ubezpieczenie AC od kradzieży

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
wksgymsport
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

skladka

Post autor: wksgymsport »

ja mam 2,0 ubezpieczenie w unice, 845zł/ rok co, nw, ac, ass, szyby, opony. wzialem wszystko z czego moge skorzystac :) najwazniejsze dla mnie byly opony bo z zestawem naprawczym to ciezko :) W compensie na nowych czesciach wyliczylem sobie 1100, wartosc auta od kradziezy 22000, takze cena rewela. tylko dalem sobie znizke pracownicza 30 %...:) jak ktos potrzbuje jakiegos ciekawego ubezpieczenia niech wali do mnie cos tam zawsze postaram sie pomoc.
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!
http://www.wksgymsport.pl
marko
Początkujący

Strzeżcie się AVIVY

Post autor: marko »

Też miałem składkę fuul. jak piszecie. W przepisach ogólnych wszystko ładnie . Wyceniono autko na 35 tysi.i od tej kwoty płaciłem składkę a jak po 6 mieś. zostało skradzione do wypłaty 27 tysi. Trzy pisma i trzy "możecie nas pocałować albo idzcie do sądu." Tak więc ubezpieczenie jest po to aby spać spokojnie. Niestety jak dopadnie cię kradzież to wtedy oczy wychodzą na wierzch.
Poszukuję kancelari prawnej we Wrocławiu , która specjalizuje się w sprawach z naciągającymi klientów firmami ubezpieczeniowymi. Może ktoś coś wie i zapoda adres lub telefon?
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy

Post autor: marcelid »

marko, kuźwa ja mam w AVIVie :/
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
marko
Początkujący

marcelid pisze:marko, kuźwa ja mam w AVIVie
Nie masz problemu bo masz auto. I naprawdę warto wydać kasę na porządne (utrudniające życie złodziejom) zabezpieczenie. Wiem, wszystko te skur....ny przejdą, ale jak zastaną jakieś nieprzewidziane problemy to odstępują.
Awatar użytkownika
wksgymsport
Przeglądacz
Kontakt:

Post autor: wksgymsport »

Marko, nie wiem jakie odwolanie pisales i gdzie miales ac.alw wiekszosc firm ulega po informacji ze sprawe kieruje sie do kancelarii spec w odsKodowaniach. To Rwguly skutkuje bo boja sie zszarganej opini i calego zamieszania
Ubezpieczenia OC AC NNW, i inne. Przez telefon i mail. Bez wychodzenia z domu. Dla Klubowiczów maksymalna zniżka!
http://www.wksgymsport.pl
marko
Początkujący

wksgymsport pisze:Marko, nie wiem jakie odwolanie pisales i gdzie miales ac.alw wiekszosc firm ulega po informacji ze sprawe kieruje sie do kancelarii spec w odsKodowaniach. To Rwguly skutkuje bo boja sie zszarganej opini i calego zamieszania
Ubezpieczenie w AVIVA. I mimo trzech odpowiedzi niekorzystnych dla mnie mam cały czas otwartą drogę. Nic nie ryzykuję ponieważ składka została pobrana od wartości auta w dniu podpisania polisy. Przyjmuje się standardowo utratę wartości na poziomie 7-8% w s.r. Czyli w moim wypadku max 1,5 tyś.( za pół roku) A zdjęli 7tyś.
Opierają się na wyliczeniach EUROTAXU ale np na moje pytanie dlaczego zwyżka wynosi tylko 500 zł za tapicerkę full skóra (salon plus 10tyś do ceny weluru) albo zwyżka tylko 500zł za navi MMI (która w salonie kosztuje 9,500) nie odpowiedzieli. Tak czy inaczej sprawa idzie do sądu. I nic bym nie mówił, gdyby składka była pobrana od powiedzmy wartości 30tyś. A tak sami się władowali na minę, bo wartość auta na AC narzucają swoimi metodami.
Ostatnio zmieniony pt sie 23, 2013 11:30 przez marko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

marko pisze:Tak czy inaczej sprawa idzie do sądu. I nic bym nie mówił, gdyby składka była pobrana od powiedzmy wartości 30tyś. A tak sami się władowali na minę, bo wartość auta na AC narzucają swoimi metodami.
i tak trzymać... oni właśnie tak zarabiają i myślą, że my "prości" ;) ludzie będziemy się dawali tak cały czas "dymać"...
marko
Początkujący

Czytajcie "Zasady Ogólne Ubezpieczenia" 99% ludzi tego nie robi (ja też). Tam są takie kruki, że potem gały wychodzą na wierzch. Już robiłem konsultacje w jednej Firmie prawniczej i już mi odpowiedzieli , że w zasadzie to szanse marne. Jak widzicie ,że szacują przez EUROTAX radzę się zastnowić. W przypadku kradzieży kwota leci w dół. Albo walczyć przed podpisaniem polisy o faktyczną wycenę auta, żeby nie płacić zawyżonej składki. Jest jeszcze INFO-TAX tu już lepiej wychodzi wycena .W moim wypadku o jakieś 3-4 tyś.Ale AVIVA opiera się na EUROTAXIE
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Strzeżcie się AVIVY

Post autor: tomix »

marko pisze:Też miałem składkę fuul. jak piszecie. W przepisach ogólnych wszystko ładnie . Wyceniono autko na 35 tysi.i od tej kwoty płaciłem składkę a jak po 6 mieś. zostało skradzione do wypłaty 27 tysi. Trzy pisma i trzy "możecie nas pocałować albo idzcie do sądu." Tak więc ubezpieczenie jest po to aby spać spokojnie. Niestety jak dopadnie cię kradzież to wtedy oczy wychodzą na wierzch.
Poszukuję kancelari prawnej we Wrocławiu , która specjalizuje się w sprawach z naciągającymi klientów firmami ubezpieczeniowymi. Może ktoś coś wie i zapoda adres lub telefon?
czesc, dlatego tyle dostales bo nie miales fuul skladki jak piszesz, gdybys wykupil stala wartosc auta a to tylko kosztuje 100 zl dodatkowo do polisy to bys mial odszkodowanie nawet jak by ci ukradli pod koniec polisy to bys dostal 35 tys zloty.
marko
Początkujący

tomix pisze:czesc, dlatego tyle dostales bo nie miales fuul skladki jak piszesz, gdybys wykupil stala wartosc auta a to tylko kosztuje 100 zl dodatkowo do polisy to bys mial odszkodowanie nawet jak by ci ukradli pod koniec polisy to bys dostal 35 tys zloty
I tu się mylisz .Wyraźnie napisałem o opcji full. Nawet sam cytujesz.
Problem tkwi w zapisie drobnym drukiem , który mówi o wypłacie odszkodowania po pierwsze wg EUROTAXu , a po drugie wg wartości rynkowej. I właśnie to określenie utrudnia zwykłym szarakom dochodzić swojego
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

marko pisze:Problem tkwi w zapisie drobnym drukiem , który mówi o wypłacie odszkodowania po pierwsze wg EUROTAXu , a po drugie wg wartości rynkowej.
A co z wyceną niezależnego rzeczoznawcy?
Ja po ostatniej szkodzie, gdy ubezpieczyciel wycenił mi auto na 20700zł - i chciał zarządzić kasację auta, zamówiłem niezależnego rzeczoznawcę, który wycenił mi auto na 24700zł i wygrałem sprawę w sądzie. Przedwczoraj dostałem pismo od ubezpieczyciela, że wypłaca żądaną kwotę za naprawę w wysokości 21300zł...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
marko
Początkujący

niko02 pisze: i wygrałem sprawę w sądzie.
To mnie nastawia pozytywnia.Zabieram się poważnie za sprawę. Szukam kancelarię, która to jest w stanie to ogarnąć.
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

hmm

Post autor: tomix »

marko pisze:
tomix pisze:czesc, dlatego tyle dostales bo nie miales fuul skladki jak piszesz, gdybys wykupil stala wartosc auta a to tylko kosztuje 100 zl dodatkowo do polisy to bys mial odszkodowanie nawet jak by ci ukradli pod koniec polisy to bys dostal 35 tys zloty
I tu się mylisz .Wyraźnie napisałem o opcji full. Nawet sam cytujesz.
Problem tkwi w zapisie drobnym drukiem , który mówi o wypłacie odszkodowania po pierwsze wg EUROTAXu , a po drugie wg wartości rynkowej. I właśnie to określenie utrudnia zwykłym szarakom dochodzić swojego
No to dziwne co piszesz bo wiem jak moj sasiad mial golfa V , doplacil 100 zl i mial tak zwana stala wartosc w pojazdu w dniu ubezpiecznia 35 tys zl w eurotaxie, po 8 miesiac mu ukradli, to jak mu mowilem ze bedzie spadek wartosci auta ze jak 30 dostanie to bedzie super, ale jednak dostal pelno sume bo mial wykupiona stala wartosc pojazdu i moglo sobie spasc w eurotaxie nawet 10 tys zl. dlatego sie troche dziwie co piszesz, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blupol
Przeglądacz
Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
Imię:: Tom

Post autor: Blupol »

Ja płacę 700 na rok: OC + AC od kradzieży, do tego mały Assistance :)
Wartość do AC naliczana jest z Eurotaxu. Firma ubezpieczeniowa nie moze brać wycen z kosmosu... Tak myślę.
marko
Początkujący

Blupol pisze:Ja płacę 700 na rok: OC + AC od kradzieży, do tego mały Assistance
Wartość do AC naliczana jest z Eurotaxu. Firma ubezpieczeniowa nie moze brać wycen z kosmosu... Tak myślę.
tomix pisze:No to dziwne co piszesz bo wiem jak moj sasiad mial golfa V , doplacil 100 zl i mial tak zwana stala wartosc w pojazdu w dniu ubezpiecznia 35 tys zl w eurotaxie, po 8 miesiac mu ukradli, to jak mu mowilem ze bedzie spadek wartosci auta ze jak 30 dostanie to bedzie super, ale jednak dostal pelno sume bo mial wykupiona stala wartosc pojazdu i moglo sobie spasc w eurotaxie nawet 10 tys zl. dlatego sie troche dziwie co piszesz, pozdrawiam
Koledzy chyba niezbyt uważnie przeczytali mój post.Właśnie o tym piszę, że mimo full ubezpieczenia Firma AVIVA chce mie ,krótko mówiąc wyru...ć. Ja może nie dosłownie ale opisuję stanowisko wspomnianej firmy ubezpieczeniowej. Przecież jeżeli, przy polisie 35tyś , dostał bym powiedzmy 32tyś to nie pisał bym tu ani słowa. Więc ,krótko mówiąc zgadzam się w Wami w 100% i albo trafiłem na upartego likwidatora, albo chcą mnie wymęczyć-na zasadzie- może gościowi się znudzi i odpuści.
ODPOWIEDZ