a co se bede zalowalTuranek pisze:Ale żeby do zdjęcia wykorzystać fotoradar
Schemat podłączenia świateł dziennych LED
-
forest
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tymek
Witam Przedświątecznie
W Końcu założyłem drl. Kupiłem wersje z zewnętrznym
sterownikiem. Wygląda jak Przekaźnik ale Jest cały zalany więc środka nie widać.
Wychodzily kable czerwony + czarny i biały. Czerwony podłączyłem pod zasilanie po kluczyku czarny masa pod minus akumulatora a biały pod postojowke
wszystko ładnie śmiga przy wyłączonym silniku.Po uruchomieniu silnika ledy przygasaja jak przełącze na postojowe .Niestety nie gasna i jeszcze faluja
specjalnie dlatego wybrałem te drl ze względu na zewnętrzny box.
Czy można coś jeszcze zrobić oprócz montażu przekaznika by Jeżu?
Pomocy jestem na wyjedzie sklepy moto zamknięte a meczy mnie to.
Heeeeelp Jeżu i reszta .
Wesołych świat
sterownikiem. Wygląda jak Przekaźnik ale Jest cały zalany więc środka nie widać.
Wychodzily kable czerwony + czarny i biały. Czerwony podłączyłem pod zasilanie po kluczyku czarny masa pod minus akumulatora a biały pod postojowke
wszystko ładnie śmiga przy wyłączonym silniku.Po uruchomieniu silnika ledy przygasaja jak przełącze na postojowe .Niestety nie gasna i jeszcze faluja
Heeeeelp Jeżu i reszta .
Wesołych świat
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 679 razy
Jakie kupiłeś? Wychodzi na to że moduł do gaszenia tych ledów w tym boxie jest "do bani". Tak to się dzieje właśnie przy instalacji typu Can. Najszybciej to przekaźnik jak powyżej i na pewno ci będą gasły.... I olać wtedy ten biały kabelek. Pociągnij kabelki powyżej skrzynki bezpieczników i tam go załóż. ja nie to na spot mogę przywieźć taki przekaźnik i w miarę możliwości założymy. A teraz świętuj 
-
forest
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tymek
Nie wiem czy wytrzymam do spotu
jak coś sam zrobię i nie działa to mam nerwy
jak nie kupię we wtorek przekaznika to zadzwonię do ciebie i weźmiesz
pozdro
UPDATE:
Jeżu browar leci, LEDY działają dokładnie tak jak pisałeś. Twój manual jest super
Nie dajcie sobie wcisnąć że super wyglądający zewnętrzny control box jest lepszy od przekaźnika. ja przez to 20zł więcej zapłaciłem za światła a i tak musiałem kupić przekaźnik za 12zeta. Na K-line chodziły ok, ale na CAN efekt jak wyżej opisany
jak nie kupię we wtorek przekaznika to zadzwonię do ciebie i weźmiesz
pozdro
UPDATE:
Jeżu browar leci, LEDY działają dokładnie tak jak pisałeś. Twój manual jest super
Nie dajcie sobie wcisnąć że super wyglądający zewnętrzny control box jest lepszy od przekaźnika. ja przez to 20zł więcej zapłaciłem za światła a i tak musiałem kupić przekaźnik za 12zeta. Na K-line chodziły ok, ale na CAN efekt jak wyżej opisany
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
jeżu
- stawiam duże 
i u mnie też już działająDziś kolejny test... zakończony powodzeniem. Trzeba jednak samemu. Dla potomnych. Potrzebna przekaźnik zwierno-rozwierny o uniwersalnym przeznaczeniu. Najlepiej i najtaniej P561
i podłączamy
87a- zasilanie led +
30- po kluczyku +
85- masa -
86- ze świateł pozycyjnych +
I światła led "totalnie" gasną po załączeniu poz/mij/drog.![]()
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Proponuje wymienić przekaźnik - montowałem u siebie elektryk mial problem bo przy wlaczonych mijania "żarzyły się" po wymianie jest idealnie chociaż jeszcze nie do końca podłączone - musiałem jeszcze wyłączyć tryb skandynawski - Rauko DZIĂKI za pomoc.forest75 pisze:Witam Przedświątecznie
Heeeeelp Jeżu i reszta .
Wesołych świat
-
dabjer
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam ponownie.
Podejrzewam,że co niektórzy z Was mają już jakieś doświadczenia co do zakupu świateł do jazdy dziennej,więc zapytam jakie kupić do mojego touranka aby były dobrze widoczne przez innych użytkowników dróg i w przyzwoitej cenie?
Dodam,że kupiłem już jedne za 49zł z automatem i 8 diodami na lampę i porażka. z bliska nawet fajnie świecą, ale niestety z daleka są marnie widoczne.
POZDROWONKA
Podejrzewam,że co niektórzy z Was mają już jakieś doświadczenia co do zakupu świateł do jazdy dziennej,więc zapytam jakie kupić do mojego touranka aby były dobrze widoczne przez innych użytkowników dróg i w przyzwoitej cenie?
Dodam,że kupiłem już jedne za 49zł z automatem i 8 diodami na lampę i porażka. z bliska nawet fajnie świecą, ale niestety z daleka są marnie widoczne.
POZDROWONKA
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Widzisz kolego - kupiłeś chiński szajs w tej cenie. Obejrzyj w dziale Mój Touran fotki kolegów i ich ledów np u mnie.dabjer pisze:Witam ponownie.
POZDROWONKA
Wybór jest dość spory od 200 do nawet 500 - był już taki temat odnośnie Ledów, poszukaj przez szukaję.
Ja kupiłem LEDY DRL (nawet nie wiedząc) takie jakie Jeżu założył. Cena w Norauto ok. 201 PLN - montaż 150 PLN.
Polecam Ci byś w jakimś sklepie np w Norauto przymierzył światełka gdzie by najlepiej pasowały itp .
W pierwszej wersji LEdów, którą wybrałem miałbyć nie proste ale skośne tak jak w fordzie galaxy jeżeli kojarzysz.
Przy przyłożeniu wyszło, że zaczepy będą wystawać i kiepsko to będzie wyglądać. Oczywiście można by było się pobawić, ale byłoby za dużo prucia zderzaka.
Nie patrz na zderzak - efekt spadającej bryły zmrożonego śniegu z cieżarówki z pasa na przeciwko. Ledwo wychamowałem, cud że tylko tak, a nie maska i szyba.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ja mam takie jak cheles.
To są te: http://allegro.pl/ellight-swiatla-dzien ... 08400.html
A wyglądaja u mnie troszke inaczej zamontowane niż u chelesa.
U mnie idą równo z rantem kratki od halogenów.
To są te: http://allegro.pl/ellight-swiatla-dzien ... 08400.html
A wyglądaja u mnie troszke inaczej zamontowane niż u chelesa.
U mnie idą równo z rantem kratki od halogenów.