Planuje kupić Tourana i....
- Szwedziu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
- Imię:: Michał
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
czesio19892404 , Turanek dzięki za propozycję ale dziś z żoną widzieliśmy czarnego na żywo i zapadła decyzja, że ma być czarny.
cheles dzięki za odpowiedź rozejrzę się
jak możesz to napisz mi jakie masz spalanie.
cheles dzięki za odpowiedź rozejrzę się
jak możesz to napisz mi jakie masz spalanie.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein
Moja Kochanica
Moja Kochanica
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
LolSzwedziu pisze:[...] dziś z żoną widzieliśmy czarnego na żywo i zapadła decyzja, że ma być czarny.[...]
Nie wiem czy widzieliscie na zywo, ale pomaranczowy tez jest swietny... tym bardziej, ze rzadko sie takie spotyka
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

-
kompadros
- Przeglądacz
- Auto:: Był Touran 1.9 AVQ 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 207 razy
- Otrzymał podziękowań: 97 razy
Re: Planuje kupić Tourana i....
Luźna rozmowa o zakupie Tourana.
Jakiś czas temu koledze z pracy pokazałem jaki zamierzam zakupić samochód, jak pokazałem mu Tourana to się przeraził
i przeraził mnie! cytuję: "Użytkowanie tego samochodu, czy ty wiesz ile będzie kosztować użytkowanie tego samochodu !? Wiesz ile on będzie palił ! Ty jesteś początkującym kierowcą i na pewno będzie ci palił ponad 10 litrów po mieście! Ty nie patrz w Internecie jak piszą ile pali taki samochód, bo prawdopodobnie jeżdżą w dużych miastach" Ja już przerażony
odpowiadam: Ale kiedyś spotkałem znajomego taksówkarza, który właśnie śmiga Touranem po mieście i on mi powiedział tak: "Po mieście pali mi 7,6 litra (1.9 diesel) i jestem zadowolony z tego auta, przejechałem nim kiedyś całą Białoruś i nic nie musiałem w nim robić i wymieniać, nie zawiódł mnie jak do tej pory!". No ale ponoć taksówkarza nie można pytać o takie rzeczy bo prawdy nie powie ! Jakiś czas temu kiedy przyjechałem do warsztatu wymienić opony, spotkałem znajomego, który przyjechał Touranem chwilę z nim porozmawiałem. Stwierdził również, że auto po mieście jest oszczędne i pali mu w granicy od 7 do 8 litrów po mieście, ale auto sprawdza się również gdy wyjeżdząją rodziną nad morze!
Także zachęcił do zakupu Tourana !
Jakiś czas temu koledze z pracy pokazałem jaki zamierzam zakupić samochód, jak pokazałem mu Tourana to się przeraził
Także zachęcił do zakupu Tourana !
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
To ten kolega z pracy chyba nie ma pojęcia o motoryzacji i jeździ jelczem
Posiadam 1.9 TDI w automacie i po mieście potrafi spalić nawet mniej niż 7-8 litra na 100 km.
Kolego podstawa do poszukać egzemplarz godny uwagi a nie pierwszy lepszy wycackany z przebiegiem 120 tys km nigdy nie bity i Niemiec płakał jak sprzedawał
Poczytaj kolego forum jest tu dział ile Pali wasz Touran:
www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=4059
Dodatkowo myślę ze jak już będziesz zdecydowany bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą co i jak.

Posiadam 1.9 TDI w automacie i po mieście potrafi spalić nawet mniej niż 7-8 litra na 100 km.
Kolego podstawa do poszukać egzemplarz godny uwagi a nie pierwszy lepszy wycackany z przebiegiem 120 tys km nigdy nie bity i Niemiec płakał jak sprzedawał
Poczytaj kolego forum jest tu dział ile Pali wasz Touran:
www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=4059
Dodatkowo myślę ze jak już będziesz zdecydowany bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą co i jak.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
-
kompadros
- Przeglądacz
- Auto:: Był Touran 1.9 AVQ 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 207 razy
- Otrzymał podziękowań: 97 razy
Tak, jak się zarejestrowałem to przeglądałem tematy odnośnię spalania, ponieważ bardziej mnie interesował samochód w benzynie, teraz już zastanawiam się na dieslem.
Ten kolega z pracy jest kierowcą
i to można powiedzieć zawodowym!
Ten kolega z pracy jest kierowcą
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
To powiem tak auto pali tyle ile się wleje. Jeśli ktoś ma ciężką nogę to nic się nie poradzi i najbardziej oszczędne auta spala więcej 
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Wszystko zależy od charakteru kierowcy. Ale bzdety kolega pogadal. Miałem mam i będę miał zawsze Tourana bo auto jest idealne dla rodziny. Malo awaryjne jeżeli pilnujesz serwisów i dbasz. Tutaj sprawdza się przysłowie "jak dbasz tak masz" o ile nie kupisz kombinowanego egzemplarza.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka