Planuje kupić Tourana i....

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Szwedziu,

Co do benzyny 1.6 nie mam żadnych zastrzeżeń, po drugie jeżeli robisz 10 tysi rocznie to wg mnie najlepiej wybrac w benzynie. W DE większość autek bedzie w ON. Ale czytając Twoje wymagania to bym poszukał na rynku w PL - kupiony w salonie w PL.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Szwedziu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
Imię:: Michał
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Post autor: Szwedziu »

czesio19892404 , Turanek dzięki za propozycję ale dziś z żoną widzieliśmy czarnego na żywo i zapadła decyzja, że ma być czarny.

cheles dzięki za odpowiedź rozejrzę się
jak możesz to napisz mi jakie masz spalanie.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

Moja Kochanica
Awatar użytkownika
Robcio
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
Imię:: Robert
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: Robcio »

Szwedziu pisze:[...] dziś z żoną widzieliśmy czarnego na żywo i zapadła decyzja, że ma być czarny.[...]
Lol :haha: ...my z zona na poczatku definitywnie odrzucalismy ogloszenia z czarnymi, bo niepraktyczny... a potem wyszlo tak, ze czarny zaczal nam sie najbardziej podobac.

Nie wiem czy widzieliscie na zywo, ale pomaranczowy tez jest swietny... tym bardziej, ze rzadko sie takie spotyka :)
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<
Obrazek
Obrazek
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Jakby były w Touranach silniki w benzynie 1,8 T 150 KM to bym się nawet nie zastanawiał, nawet przy moich 20-25 tysiach km rocznie. Co do koloru to czarny najładniejszy dla Tourana, podobno też najszybszy :lol:
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Piotr1979 pisze:podobno też najszybszy
To jest "fakt autentyczny" :mrgreen:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Szwedziu,
Większość robię po mieście i wychodzi ok. 10 litrów, po trasie jazda ze stałą prędkością tak około 80 km/h wychodzi jakieś 6 litrów. A jak depnę do 160 km to widzę jak wskazówka poziomu paliwa spada :)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
kompadros
Przeglądacz
Auto:: Był Touran 1.9 AVQ 2003
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 207 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: Planuje kupić Tourana i....

Post autor: kompadros »

Luźna rozmowa o zakupie Tourana.
Jakiś czas temu koledze z pracy pokazałem jaki zamierzam zakupić samochód, jak pokazałem mu Tourana to się przeraził :shock: i przeraził mnie! cytuję: "Użytkowanie tego samochodu, czy ty wiesz ile będzie kosztować użytkowanie tego samochodu !? Wiesz ile on będzie palił ! Ty jesteś początkującym kierowcą i na pewno będzie ci palił ponad 10 litrów po mieście! Ty nie patrz w Internecie jak piszą ile pali taki samochód, bo prawdopodobnie jeżdżą w dużych miastach" Ja już przerażony :roll: odpowiadam: Ale kiedyś spotkałem znajomego taksówkarza, który właśnie śmiga Touranem po mieście i on mi powiedział tak: "Po mieście pali mi 7,6 litra (1.9 diesel) i jestem zadowolony z tego auta, przejechałem nim kiedyś całą Białoruś i nic nie musiałem w nim robić i wymieniać, nie zawiódł mnie jak do tej pory!". No ale ponoć taksówkarza nie można pytać o takie rzeczy bo prawdy nie powie ! Jakiś czas temu kiedy przyjechałem do warsztatu wymienić opony, spotkałem znajomego, który przyjechał Touranem chwilę z nim porozmawiałem. Stwierdził również, że auto po mieście jest oszczędne i pali mu w granicy od 7 do 8 litrów po mieście, ale auto sprawdza się również gdy wyjeżdząją rodziną nad morze!
Także zachęcił do zakupu Tourana !
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

To ten kolega z pracy chyba nie ma pojęcia o motoryzacji i jeździ jelczem :omatko:
Posiadam 1.9 TDI w automacie i po mieście potrafi spalić nawet mniej niż 7-8 litra na 100 km.
Kolego podstawa do poszukać egzemplarz godny uwagi a nie pierwszy lepszy wycackany z przebiegiem 120 tys km nigdy nie bity i Niemiec płakał jak sprzedawał :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Poczytaj kolego forum jest tu dział ile Pali wasz Touran:

www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=4059

Dodatkowo myślę ze jak już będziesz zdecydowany bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą co i jak.

:19: :19: :19:
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
kompadros
Przeglądacz
Auto:: Był Touran 1.9 AVQ 2003
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 207 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Post autor: kompadros »

Tak, jak się zarejestrowałem to przeglądałem tematy odnośnię spalania, ponieważ bardziej mnie interesował samochód w benzynie, teraz już zastanawiam się na dieslem.
Ten kolega z pracy jest kierowcą :) i to można powiedzieć zawodowym!
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

To powiem tak auto pali tyle ile się wleje. Jeśli ktoś ma ciężką nogę to nic się nie poradzi i najbardziej oszczędne auta spala więcej :mrgreen:
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Wszystko zależy od charakteru kierowcy. Ale bzdety kolega pogadal. Miałem mam i będę miał zawsze Tourana bo auto jest idealne dla rodziny. Malo awaryjne jeżeli pilnujesz serwisów i dbasz. Tutaj sprawdza się przysłowie "jak dbasz tak masz" o ile nie kupisz kombinowanego egzemplarza.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ