Touran - nagłośnienie w drzwiach przednich - wygłuszenie
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Nity są tanie i dobre. Zastanów się ile razy będziesz odkręcał te głośniki? Raz, dwa? przez cały okres użytkowania samochodu? Wiercisz stare, nitujesz nowe i gotowe. Już to przetrawiłem chociaż byłem zdziwiony tym rozwiązaniem.
Można coś wyrzeźbić... rozwiercić, wkleić śruby od wewnątrz i potem wkręcać śrubami zle chyba to jest niepotrzebna robota.
Można coś wyrzeźbić... rozwiercić, wkleić śruby od wewnątrz i potem wkręcać śrubami zle chyba to jest niepotrzebna robota.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
nitowanie to jedynie słuszny sposób montażu głośników - bo rzadko się je wymienia i bo połączenia rozłączne ( a takie są śrubki) mają to do siebie że się luzują. Głośniki wibrują więc śrubki z czasem mogą się poluzować...4diwr0c pisze:a ja troszke odkopie temat bo jedno pytanie jako nowego usera forum ale jeszcze nie tourana mocno mnie nurtuje - vw faktycznie tak "sfuszerował" sposób montowania głośników że są one przynitowane i nie idzie tego nijak zastąpić? do tej pory miałem kilka aut ze stajni vw w moich rękach i jeszcze nie spotkałem sie z tym sposobem montażu w ich wykonaniu
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Touran - nagłośnienie w drzwiach przednich - wygłuszenie
Mam pytanie do tych co modzili trochę przy Car Audio. Jak montowaliście nie oryginalne zestawy głośnikowe to gdzie upychaliście zwrotnice ? Bo nie ma co ukrywać jest sporo miejsca żeby to upchać ale trzeba się postarać żeby się za dużo nie urobić 
- niko02
- Władca postów
U mnie zwrotnice leżą na tapicerce, tzn tam, gdzie koledzy montuję np projektor z logo, czyli tak, jak byś chciał pomacać tapicerkę od spodu. Drugi sposób to dokleić je w okolicach sterownika szyby. Jeden sposób mam z tyłu, drugi z przodu.
-
ziellarz
- Auto:: Touran 1.9TDI 105KM BKC,
- Imię:: Wojciech
- Podziękował: 1 raz
Hej, Chłopaki - prośba o odświeżenie informacji - ile maty potrzeba na wytłumienie drzwi (blacha i przestrzeń pomiędzy blachą a tapicerką)?
- niko02
- Władca postów
Zerknij sobie tu na punkt nr 72: http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 5621#15621