Zakup Passata B5 3B
-
- Początkujący
- Auto:: VW Passat B5
- Imię:: Tomek
Miałem okazję jechać A3 z 1.8T (180ps) silnik rewelacja, tylko jak on znosi gaz..?
Proszę o opinię: http://tablica.pl/oferta/vw-passat-b5-1 ... 340a3fce02
Proszę o opinię: http://tablica.pl/oferta/vw-passat-b5-1 ... 340a3fce02
- kolber
- Początkujący
- Auto:: CEE'D SW GDI, 2015
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Powiem Ci miałem przed touranem Passka B5 FL z silnikiem 2.0 115KM - w porównaniu ze słubowym focusem TDCI 115KM, to to auto w ogóle nie jechało
, W porównaniu a touranem, to nawet nie ma co porównywać.
Dwóch znajomych ma 1.8 T z sekwencyjnym gazem i nie narzekają, przed zakupem 1.8 warto sprawdzić czy zawory nie cykają za bardzo, jeśli tak to są wyrobione i możesz spodziewać się wymiany, z racji tego, że jest ich 20 to trochę roboty jest
.
Zwróć też uwagę na stan przedniego zawieszenia, koszt wymiany jest dość spory. Poza tym fajne duże wygodne auto
Pozdrawiam

Dwóch znajomych ma 1.8 T z sekwencyjnym gazem i nie narzekają, przed zakupem 1.8 warto sprawdzić czy zawory nie cykają za bardzo, jeśli tak to są wyrobione i możesz spodziewać się wymiany, z racji tego, że jest ich 20 to trochę roboty jest

Zwróć też uwagę na stan przedniego zawieszenia, koszt wymiany jest dość spory. Poza tym fajne duże wygodne auto

Pozdrawiam
...:::Paweł:::...
było: DU Espero 1.8CD i DU Nubira 2.0 CDX
był: Mercedes E200 CE i Mercedes C230T
był: VW Passat B5 FL 2.0 i Audi 80 Avant
był: VW Touran 2.0 TDI
jest...
CEE'D SW i Skoda Octavia kombi
LINK DO MOJEJ GALERII
było: DU Espero 1.8CD i DU Nubira 2.0 CDX
był: Mercedes E200 CE i Mercedes C230T
był: VW Passat B5 FL 2.0 i Audi 80 Avant
był: VW Touran 2.0 TDI
jest...
CEE'D SW i Skoda Octavia kombi
LINK DO MOJEJ GALERII
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Zdecydowanie 1.8 125KM (ADR lub późniejsze ARG) - w mojej ocenie wygrywa (pod względem bezawaryjności) z AFN tylko dlatego, że w dieslu mogą uszkodzić się takie elementy jak wtryski, czy turbo, acz kolwiek wybierając ADR/AFN osobiście wolałbym AFNTommyVW pisze:A powracając jeszcze do kwestii silników to który byłby najmniej awaryjny?
I najtańszy w eksploatacji?
1.9 TDI 110 ps
1.6+ LPG 101 ps
1.8 + LPG 125 ps

[ Dodano: Pią Paź 18, 2013 22:21 ]
Co do zawieszenie - nie psuje się tak szybko, jak to opisują na forach. Zasada prosta - jak wymieniasz elementy, rób to na częściach FEBI lub Lemforder'a.
Jeśli nie miałeś przyjemności prowadzić auta z wielowahaczowym zawiasem Audi/VW to nie wiesz co tracisz.. komfort jazdy i trzymanie się drogi - bezcenne

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Większość osób pisze by LPG zakładać samemu.. ale to jednak 2,5tys na dzień dobry.tomcio1600 pisze:Zdecydowanie 1.8 125KM (ADR lub późniejsze ARG) - w mojej ocenie wygrywa (pod względem bezawaryjności) z AFN tylko dlatego, że w dieslu mogą uszkodzić się takie elementy jak wtryski, czy turbo, acz kolwiek wybierając ADR/AFN osobiście wolałbym AFNdlaczego? odpowiedź prosta - Nm
[ Dodano: Pią Paź 18, 2013 22:21 ]
Co do zawieszenie - nie psuje się tak szybko, jak to opisują na forach. Zasada prosta - jak wymieniasz elementy, rób to na częściach FEBI lub Lemforder'a.
Jeśli nie miałeś przyjemności prowadzić auta z wielowahaczowym zawiasem Audi/VW to nie wiesz co tracisz.. komfort jazdy i trzymanie się drogi - bezcenneza resztę zapłacisz...
hehe
Ostatnio zmieniony sob paź 19, 2013 01:14 przez Highline, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
- tomcio1600
- Zaawansowany
Jak będziesz kupował auto z już pracującą instalacją LPG, to sprawdź czy przy zakupie dostaniesz odpowiednie papiery (od gazu) tzn. nie tylko homologację na instalację LPG, ale też osobną homologację na butlę. Jedno holo nie wystarczy - przy braku drugiej mogą być problemy przy przeglądzie...Większość osób pisze by LPG zakładać samemu.. ale to jednak 2,5tys na dzień dobry.
Autem będę jeździł bardzo niewiele więc jeśli bym nie kupił z gazem to nie opłacałoby mi się samemu go zakładać.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- WJ
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 BXE, model 2009
- Imię:: Waldek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Przychylam się do zdania kolegitomcio1600 pisze:osobiście wolałbym AFN

Jeździłem B5 sedan przed lift z motorem AFN przez 5 lat, obecnie jeździ nim mój ojciec. Auto ma prawie 300 tysi km i sprawuje się znakomicie. Oczywiście wszystkie wymiany na bieżąco (oleje, płyny, rozrząd).
Co do zawieszenia - na wielowahaczu jeździ się rewelacyjnie jak dla mnie. Niestety nasze drogi mu nie sprzyjają. Co prawda u siebie wymieniałem tylko 4 szt., ale znam takich którzy nowe komplety na przód zakładali po kilkudziesięciu tysiącach km w kraju.
- tomcio1600
- Zaawansowany
- WJ
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 BXE, model 2009
- Imię:: Waldek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
tomcio1600, również zmieniałem na FEBI za każdym razem kiedy tego wymagały. Niestety FEBI również nie wytrzymywał na górnych elementach i musiałem ponownie wymieniać te same a użytkowałem auto 5 lat i po "normalnych" polskich drogach krajowych - żaden offroadtomcio1600 pisze:Jak kupują Master Sport to wymieniają co roku Ja dolne wahacze wymieniłem na FEBI

-
- Początkujący
- Auto:: VW Passat B5
- Imię:: Tomek
Witam ponownie
Wczoraj trafiłem na taką ofertę:
http://tablica.pl/oferta/wv-passat-1-8- ... 85915d82e9
Proszę mi powiedzieć drodzy klubowicze jaki jest sens zakładania instalacji LPG za 2700zł i po 4 miesiącach sprzedaż auta ?
Czy to od razu wiadomo że z autem coś musi być nie tak ?

Wczoraj trafiłem na taką ofertę:
http://tablica.pl/oferta/wv-passat-1-8- ... 85915d82e9
Proszę mi powiedzieć drodzy klubowicze jaki jest sens zakładania instalacji LPG za 2700zł i po 4 miesiącach sprzedaż auta ?
Czy to od razu wiadomo że z autem coś musi być nie tak ?