jak zarejestrować/ubezpieczyć auto 7 osobowe?
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
nie wiem czemu tylko bierzesz pod uwage tylko te ubezpieczalnie co wymieniles, tanio nie znaczy dobrze. Jesli auto ubiezpieczysz na przyklad na 35 tys zloty i wykupisz stala wartosc pojazdu to nawet jak po 11 miesiacach ci ukradna czy bedziesz mial szkode to bedzie dalej 35 tys zloty. Po za tym mozesz sobie wykupic ochrone znizek jak na AC jak i na OC. Ile masz czy masz jakies znizki na OC, bo wiadomo czy wieksze tym wieksza znizka na AC. Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Paź 23, 2013 10:57 ]
[ Dodano: Sro Paź 23, 2013 10:57 ]
jesli jest do tego mozliwosc kupienia stalej wartosci pojazdu to przez cala zawarta umowe nic mu nie spadnie, jak i podczas kradziezy jak i podczas kolizji. Prosciej mowiac jak masz na 47 i po pol roku auto znika z parkingu liczone jest 47 .wksgymsport pisze:to ze jakas firma wycenila autko na 47 tys, to tylko zaplacisz wyzsza skladke. zalezy na jakies podstawie wyceniaja , czy na info experta czy inne. przy szkodzie cłkowitej i tak wrzuca auto= rocznik, model w info experta i na tym beda sie opierac. info expert obniza ceny wraz z uplywem czasu. takze nie zdziw sie ze jak ubezpieczysz na 45 tys to za rok dostaniesz przy kradziezy 35 tys... bo wartosc auta spadnie. PS w Gothaer mozesz sobie sam ustalic wartosc. tzn info expert podpowie ale mozesz podniesc wartosc auta wskazując czynniki ktore podnosza wartosc. np. telewizory w zaglowkach, ładne alu, jakies dod oswietlenie itp ale trzeba pamietac ze dodatkowe wyposazenie podwyzsza skladke bo rosnie ryzyko. lepsze auto= lepszy kasek do skubniecia. powiem ci tak ubezpieczam duzo aut i niektore kradna niektore walą i jak narazie to na gotara, proame, hdi, nie bylo jakis zarzutów, co do directow nie wiem bo malo ich robimy jak sa konkretne auta.
pozdro
-
- Początkujący
- Auto:: Touran, BKC "06
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
Re: jak zarejestrować/ubezpieczyć auto 7 osobowe?
Mam w Liberty ubezpieczone auto 7 osobowe - nie było większego problemu.